Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

 • 25 998
 • 874
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 9 330
Защо трябва да може на всяко парцелче от 400 квадрата да може да се строи?
Вярно. Хайде да направим така. На моето парцелче от 400 метра ще строим, а на твоите 400 метра ще направим детска площадка. М?
Обезщетение ли? Общината пари няма за обезщетения. Ще те компенсираме с 400 метра в Горно Нанадолнище. А Младост 5 ще има зелени площи. ОК?
Подкрепям идеята 😄 Много е лесно да разполагаш с чуждата собственост. "Моето си е мое, чуждото е общо" 😉

# 31
 • Мнения: 1 790
https://www.investor.bg/bylgariia/451/a/kakvo-e-systoianieto-na- … -imotinet-317419/
Някой гледа ли го ? Има ли го някъде предадено в статия?

# 32
 • Мнения: 3 942
Горкия град Sad
Всеки мисли, че милионер се става като си паркира колиба където му падне и я продава на невероятни цени. Съжалявам че ще го кажа но това е Българска работа . Ниъде го няма освен сигурно в някоя друга изостанала държава в която всеки може да си прави каквото си иска като плати малко пари.
Да ви имам имотите . Направо ми се отщява да си ги представям.

# 33
 • Мнения: 17 079
Ми недей. Само дето говорим за принципни неща и никой от нас не строи къщи за продан на проблемни терени.  А в белите държави не е имало комунистическа национализация, и после партизанска приватизация. Сега вече нещата са оплетени.

# 34
 • Мнения: 1 243
Не разбираш ли,че ако нареждаш на собственика на земя какво да строи върху нея или му забраняваш да строи (!),тази земя вече не е негова,а на държавата?!
Ами не, не го разбирам. Земята си е твоя. Това, че в града има ограничения за застрояване - нормално е, само в държавите от третия свят няма. Бихме заприличали на Факултета, ако няма контрол от държавата...
Защо трябва да може на всяко парцелче от 400 квадрата да може да се строи?
Вярно. Хайде да направим така. На моето парцелче от 400 метра ще строим, а на твоите 400 метра ще направим детска площадка. М?
Обезщетение ли? Общината пари няма за обезщетения. Ще те компенсираме с 400 метра в Горно Нанадолнище. А Младост 5 ще има зелени площи. ОК?
Защо да е така? Аз не казвам за едни да важе, а за други не. Къде видя такова нещо? Ако аз имам 400 квадрата мога да си направя къща, ако ти имаш 400 квадрата и ти можеш да си направиш къща. Ако са ни съседни парцели и искаме да се обединим (заедно с още 2 парцела от 400 квадрата) можем всички да си направим блок. Някакво конституционно задължение ли е да можеш на всяко парцелче да строиш блок?

# 35
 • Мнения: 3 942
Fuckforlife абсолютно си прав. Но няма да стане . Тъмен балкански субект си иска от поляната всичко само за него. А такива неща като кооперация са ... комунизум бе! Не е за Ганчо. А че на единия терен може да е блока на другия площадката и да има пространство и да се чувстват живеещите човешки ... , а собствениците на парцелите да делят . Ама няма да стане . Като може всеки да си вземе за него без да го е грижа за нинщо.

Аз пък от всичките ми колеги, които строиха къщи , а не купиха, знам че и в селото край града да ти е парцела и на края на селото почти в гората да е ... ако общината ти каже Къща такава и такава с плосък покрив и друго не ... няма как да си направиш с нормален покрив ... да не говорим , че няма да си сложиш минаренца, кубенца, чардачета и пр. шикарии по никакъв начин. И ако ти кажат Енергоспестяваща къща ... ако ще да ти излезе двойа цената пак такава ще ти се наложи да направиш. Да не говориме , че забраниха строене на една къща на два парцела и изобщо има план и го спазват.
В кооперацията където преди живяхме подмениха газовия котел с чисто нов и общината дойде с изисквания за енергийно саниране на кооперацията заради котела ... на първи етап щеше да струва 160 000 евро , после идваше етап 2 ... и ... ами разкараха чисто нов газов котел и платиха за включване към ТЕЦ ... само за да спестят от изисквания .

А у нас където си искаш блкокче и както си го искаш блокчето и то насред един доста хубав град и доста добре планиран в миналото ... ама соц бил. Всичко си разваляме от алчност.

# 36
 • София
 • Мнения: 630
Фък, как да не казваш, че за едни ще важи, а за други не, като точно това питаш. Защо на всяко парче от 400 квадрата да може да се строи? А на кои парцели да може и на кои не?
Аз мога да си построя къща на 400 квадрата, както предлагаш, но защо да не мога и блокче? И точно това се случва, но ти недоволстваш, само защото твоето блокче е било първо.

# 37
 • София
 • Мнения: 2 032
Това отново в коя държава!?
Пояснявайте моля!

# 38
 • Мнения: 1 243
Ама тя човешката алчност е безгранична така или иначе. Въпросът е държавата (обществото като цяло) да я контролира.
Съдейки по коментарите обаче, Чиана в съседната тема е права - явно ние сами си го искаме това презастрояване.
Най-тъпото е, че доста хора от тук са мега лицемерни. Всеки можело да си прави каквото иска в парцелите, обаче защото не е в градинката и междублоковото пространство на техния блок. Ама иначе четат морал и злорадстват като се презастроява в другите квартали на София...

Илит, няма да можеш блокче, защото трябва да има съотвените регулации от страна на държавата чрез нейните механизми с плътност на застрояване, коефициенти на интензивност, максимално допустима височина и т.н. спрямо района, в който ти е парцела.

# 39
 • София
 • Мнения: 630
Фък, любопитно е, имаш ли имот, попадащ в междублоково пространство и какво ще направиш, ако имаш законова възможност да построиш блокче, но съседите блокове мрънкат, че ще им скриеш гледката и децата няма да има къде да играят?

# 40
 • Мнения: 3 942
Това отново в коя държава!?
Пояснявайте моля!

Няма какво да ти пояснявам. Показателното е , че не разпознаваш България в нея. Това е резила ни. Приемаме се за катун и си действаме като в катун и после защо сме катун.
Ей затова. Сложи си блокче като искаш на мястото на катeрушката. Може и такова на един пачи крак... Супер гот.
После кВо ти дреме че няма улица или тротоари. Нали се очаква да ползваш метла!

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 13:34 от bella_ciao

# 41
 • Мнения: 1 243
Фък, любопитно е, имаш ли имот, попадащ в междублоково пространство и какво ще направиш, ако имаш законова възможност да построиш блокче, но съседите блокове мрънкат, че ще им скриеш гледката и децата няма да има къде да играят?
Илит, нали аз през цялото това време точно за това говоря. Не следва да имаш законова възможност да застроиш блок без определени отстояния. Ако парцела ти е малък, за да има съответните отстояния можеш да си построиш къща примерно (аз това дадох за пример). Ако толкова искаш блок, обединяваш се със съседните малки парцели и си правите заедно блок.

# 42
 • София, Bulgaria
 • Мнения: 2 188
bella_ciao може да се изненадаш, но и в нашия катун си има правила и закони и никой не строй там, където не отредено да се строи. Има ПУП и всеки може да се запознае с него, да види в съседния свободен парцел, какво и дали може да се строи. Ако е отредено за парк, зелена площ няма да построят блок. Ако е отредено за ниско строителство се строи ниско... било то къща или блокче на 2-3 етажа, колкото позволяват параметрите на парцела.
За улиците и тротоарите, строителите в  новите квартали са изградили за своя сметка и без да са длъжни повече улици и тротоари от Общината. 
Недоволството от презастрояване  не трябва да е насочено  към строителите или собствениците на парцели. Те изпълняват това, за което имат възможност по закон.

# 43
 • Мнения: 1 243
tomeva, всички знаем, че има ПУП. Обаче какво от това, при положение, че той си се променя? Днес на съседния парцел по ПУП може да няма нищо, утре вече да има. Това изобщо не дава каквито и да е гаранции.
Плюс това 30% от земите в южния парк са частни. Да се басираме ли, че до 10-15 години частта до мол Парадайс (която е в самия парк) ще бъде застроена? Не е като да не сме имали сума ти такива примери.
Със София Ленд и земята отредена за спорт и развлечения в границите на ловния парк какво стана? Или си много наивна, или нарочно се правиш, че не разбираш проблемите, пред които е изправен градът.

# 44
 • Мнения: 3 942
tomeva според доста новни зависимостта е според бакшиша. А това именно прави от града катун.

Общи условия

Активация на акаунт