Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 33 661
  • 874
  •   1
Отговори
# 630
Логично е, масово хората ги е страх от инфлация, банките ги ухажват чрез ниски лихви. Днешно време никой не мисли дългосрочно, всеки гледа в перспектива макс 1 година напред. Никой не се запитва, ако ще има инфлация, защо банките биха дали кредит, с който ще са на загуба.
хората купуват от стрес, защото сме в ненормална ситуация, да не кажа във война. Опитват се да хванат последния влак, тези, които не са успели от нерешителност да купят нещо.
Инфлация не, но криза ще има.  Ще се минава към електронни пари, според мен.

# 631
То от години има огромна инфлация ... обзценяване на парите .
 Сега обаче ще немците вдигат лихвата за кредити за ново строителство. Т.е. ако си строиш къща . А дават бонуси за саниране ... т.е. да си накупиш обезлюдените им боклуци и да им ги санираш ... после да им плащаш кредита и да си вързан да работиш на едно мястпо. Мисля че мислията е против пренаселване на градовете и обезселяване на малките населени места .
Да видим. Интересни и вълнуващи събития /

# 632
Лично аз познавам няколко човека с шестцифрени кредити, които в момента взимат по 24лв на ден. Много хора ще изгорят след мораториума. А предполагам няма да го продължат след 31.03.

Спокойно, няма да изгорят. Никой робовладелец няма мотив и полза да си избива собствените роби.
Как разсъждават богаташите:

Ипотека - това е вид съвременно робство.
Ипотеката изглежда нещо безобидно - теглиш за много дълъг срок и си плащаш лека-полека.
Но всъщност това е съвременно робовладение.
Освен, че сами стават роби, те учат и децата си на същото...
По думите на милиардера, ипотекарите изпадат в силна зависимост от плантацията(или т.нареченото кредитно бреме), живеейки в постоянен страх от загуба на работното място и репутация...
В крайна сметка стават дотолкова зависими от тази плантация, от тези техни задължения, че престават да мислят рационално, както би било изгодно за тях.
Според възпитанието и умствения багаж, при много хора идеята да имат собствено жилище е като техен "сакрален" дълг и обричане...

И един мармот завива шоколад Simple Smile
Познавам доста хора, в това число и аз, които изплатихме по няколко ипотеки в страх и треперяне, че сме роби Simple Smile

# 633
  • София
Много суха и скучна е станала тая тема. Все за имоти. Я, напишете нещо за чиповете, за анунаките, за генното инженерство, за скрипал, за края на света.
Не се смущавайте, виждам, че имате желание Simple Smile

# 634
не знам за чипиране, но тук понеже някои са били доста натрескани на инструктажа или просто са проспали ... ТА имаме една част от ваксинираните ваксинирана с петорна или осморна доза ... сега са под наблюдение ... защото дори не е сигурно дали е било случайност или Бил Гейтс тества изкуствения интелект. Майтап/.

# 635
  • София
Бела, надявам се да не се приеме като заяждане, една друга съфорумка я питах шеговито "Що щеш в Дания".
Та теб да те питам шеговито "Що щеш в Германия!?"  Simple Smile Simple Smile

Ако само половината неща, които пишеш за там са верни, всеки би избягал с писъци.

# 636
Бела, анлаге и шпенде не са чуждици в българския език. Аз те разбрах, но да си кажа. Дори написани на кирилица неговорещи немски няма да те разберат Wink

# 637
Kölsches Mädel
ок. но ако успееш да ми преведеш анлаге с една дума в смисъл двор с конюшни под наем и манежи на закрито и открито , в които човек може да си остави коня на пансион или пък ездачни училища да наемат конюшни и манежи за да обучават деца .
Ами ще ти бъда благодарна. На немски има една дума райтанлаге. НА бг не се сетих.
Но както каза от теб съм непрестанно заподозряна като Angeber и какво беше другото ..., според мен неправилно защото изобщо не се конкурирам,  та не предполагам и да правиш тези забележки от добро сърце към мен. По-скоро ми се дразниш , не знам защо.

Танграта темата е тоооолкова комплексна , но ако 20 години си си уреждал живота някъде и си уседнал ... а алтернативите също имат доста бъгове ... не знам какво не разбираш. И къде би бягал , дори и да бягаш сам, а аз съм с мъж и 2 деца ??? Дай алтернативи. Ако Северна Африка не беше така яко запролетена можеше да се замисля за там.

# 638
Reitanlage на български е конна база. Е, две думи са, ама ако българският имаше немската граматика можехме да се изхитрим да бъде "коннабаза" Simple Smile  Даже е с една буква по-малко.

# 639
Тенкс . Не се сетих. Мислих си да пиша конюшна , но не ми пасваше на което исках да кажа.
Е , сега стана ясно.

# 640
Иван Хаджийски или Уилям Текери (както го произнасяха преди много години), за тези, които не се смятат за бюргери.

# 641
Бела, повярвай ми, забележките ми са съвсем добронамерени. Аз имам същия проблем с намирането на думи. Използвам немски, наравно с английски всекидневно, дори се случва да използвам български по-малко от двата други езика, писмено и говоримо и редовно ми идва думата/фразата на друг език. От уважение към съфорумците обаче ще си направя труда да перифразирам или просто да чукна Гугъл преводача Wink

# 642
Е , не всички са така етични. Аз явно не съм и съм по-мързелива. На мен пък английския много ми се загуби. Бъркам го с немския.
Какво да се прави. Все пак темата не е колко сме етични, а от къде идат парите за имоти в момента реално ... защото имотите не са без пари и така ...

# 643
Неведнъж беше доказвано с графики, таблици и други статистики, че имотите у нас стават все по-достъпни през последните 10 години. И щом нещо става по-достъпно, сделките растат. И няма значение, че този или онзи не бил никак добре, говорим за статистика и според статистиката все повече хора са добре. И банките дават изгодни заеми.

# 644
  • гр. Варна
Относно брой сделки. Наследниците (около 50-55годишни) на починали (70-80годишни) си правят делби и прехвърлят с дарения на децата си(около 30годишни) имоти(апартамент, лозе с вила, земя).
Ето три сделки, които по никакъв начин не са обвързани със заеми или доход на 30годишните надарени,
но влизат в статистиката.

Общи условия

Активация на акаунт