Нашите цветя - обща тема 5

• 30 320
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Тайс чупи и бучи смело! Ще се оправи бегонията.
Няколко странички назад (или в старата тема) стана въпрос за дървото на живота. Аз имах едно дето първо уж го спасих, но после явно го удавих и то просто изгни. Вчера обаче видях това обсипано с пъпки, а аз дори не знаех че то цъфти. Освен ако не греша вида - ето го.

И просто не устисках да подмина, дано се хване нещастното отчупено клонче.

И едно мушкатце иска да цъфти - зарязано е на покрива, вали го дъжда през ден, а то се наперило като ново. Много му се израдвах.

# 106
Вчера в Практикер посягам да си взема саксийка със сукулент както някой го нарече " ушите на шрек" и виждам в саксйката отчупено клонче.Как човек да не го вземе Flushed, така или иначе ще го изхвърлят.Засадих го в подходяща почва, не го полях.И сега въпрос.
След колко време да полея и дали да го изнеса на остъклената тераса или да оставя в стая(не е жега,нормално топло)
Браво ,ще го спасиш!Аз винаги си взимам разни начупени листенца и парченца дори и реално това да е кражба (осъзнавам го ) но просто искам да ги спася от сигурна смърт! Simple Smile
Засади го в рехава почва с малко пясък
и камъчета . След седмица го полей мъничко и така на около седмица го поливай по малко ! Успех

# 107
За всички любителки на сукуленти

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 21:22 от Natt***

# 108
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тъкмо реших, че съм в сукулентния рай и се усетих, че това са тортички. Wink

# 109
Добри, когато ситуацията стане достатъчно нормална да пътуваме без грижи, ще ми дойдеш на гости и ще си почти в сукулентния рай. Simple Smile

# 110
внимавай! помня като на слончето майка му Wink и съм почти същия размер.
Simple Smile
записвам си: на гости на миднайт със змиите; на гости на кактусче с кактусите; и сега при теб. Simple Smile
смо един въпрос - истински сукуленти или такива като на снимката Simple Smile

# 111
Истински, Добри! Агавета, еониуми, кактуси и още много незнайни за мен. Повечето изобщо не ги отразявах докато не срещнах вас в темата. И коледни звезди по 2-3 метра високи към днешна дата. Simple Smile

# 112
оооо, при теб съм. Simple Smile

# 113
  • на острова на мечтите

Нови коледно-рожденни придобивки!

# 114
Страхотни коледни звезди! Особено дръвчетоо.. 😍

# 115
  • Бургас
Момичета, разкошни цветя виждам!
Ето го и моето коледниче.

# 116
О, Карзче, страхотно е, много е  красиво! Мисля че имаш и едно бяло с леко розовеещи цветове Simple Smile нали.

# 117
  • Варна
Danilu, karzz, разкошни цветя показвате. Simple Smile
Хора качвайте снимки, то вярно, че зимата е неблагодатен сезон, но въпреки това е хубаво да има цветно настроение. Simple Smile
Обзаведох се и аз със един коледен кактус от кварталния магазин. Правя и втори опит с циклама, надявам се и тази да не пратя в цикламения рай. Сега поливам само като оклюмат цветчетата. Трети опит няма да има, обикновено като уморя даден вид цвете 1-2 пъти не пробвам 3- ти път. Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 11:57 от floren

# 118
  • Бургас
Точно това е Нати,но тази година е по- розовеещо,не знам защо.
Снощи го снимах на тъмно.След малко ще го щракна пак.Ще ви покажа и едно бебе.

Флорен,разкошни цветя виждам,но едното с букличките, най ми хареса!

# 119
  • Варна

...
Флорен,разкошни цветя виждам,но едното с букличките, най ми хареса!

Докато загрея...Joy

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 13:40 от floren

Общи условия

Активация на акаунт