Нашите цветя - обща тема 5

• 30 248
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Коледната звезда е посипана с брокат, купена е от цветарски магазин. Що се отнася до коледничетата, при мен всяко отчеснато листенце се хваща като го бодна в саксия.
Както и писах, явно коледничетата не харесват топъл и сух въздух.
[/quote

Дядото каза не ставало с чесначе . По - скоро не му се даваше явно .
То нали никой го нямал уж .
 Все някъде ще намеря .
Моята коледна звезда е още жива .
На приятелката ми купена обаче преди две седмици вече била умряла .

# 91
  • забравих си мисълта...
И третият Амарилис цъфна. Аз изобщо не бях обърнала внимание като го купих, че той се е кичест. За разлика от некичестите, при този цветовете се отварят един след друг в разстояние от няколко дни.

Ето на тази снимка се вижда и четвъртата пъпка. От доста време я има, но тя явно си оставя време преди да се разтвори.

Аз съм любопитна, ако оживеят до догодина де, че и да цъфнат, как тогава ще се отварят цветовете и колко дълго ще издържат. Сега се съмнявам да издържат до Коледа. Първият цвят който се разтвори, започва вече леко да увяхва, а цветето стои в стая където е доста хладно. Едва ли има повече от 10 градуса, защото там парното е изключено, точно заради цветята. Цветът му е много хубаво бордо, но снимката я направих с мобилния и на лампата изглежда светло червено. Blush

# 92
  • София
Венета,много красив тоя амарилис .И е с коледни цветове.

# 93
  • забравих си мисълта...
Венета,много красив тоя амарилис .И е с коледни цветове.

Благодаря ти, Натуся и на мен много ми харесва. Дано издържи до Коледа, но малко се съмнявам. Thinking Аз сега съжалявам, че не си купих и бял такъв, но откакто започна тази пандемия имаме толкова много работа във фирмата, че на такива неща на детайлите изобщо не обръщам внимание, не погледнах изобщо какво показват на картинката, иначе пишеше само амарилис, а не че е кичест. Както и да е.

Да споделя, какво четох и какво се получи на практика. Четох за амарилиса, че като цъфне, да го поливам поне на седмицата веднъж и също един два пъти с тор за цъфтящи. Голяма грешка беше особено с тор да гo полея. Трябваше да опитам при единия, а аз полях и розовия и червения, имам предвид некичестите амарилиса.

Скрит текст:

Още на другия ден цветовете клюмнаха и край, до там им беше. Отрязах цветовете с дръжките доколкото може по-долу. Сега самото растение се чувства добре, свежо е, но е без цветове. Споделям го, за да не направи някой друг същата грешка като мен.

# 94
  • София
Вчера в Практикер посягам да си взема саксийка със сукулент както някой го нарече " ушите на шрек" и виждам в саксйката отчупено клонче.Как човек да не го вземе Flushed, така или иначе ще го изхвърлят.Засадих го в подходяща почва, не го полях.И сега въпрос.
След колко време да полея и дали да го изнеса на остъклената тераса или да оставя в стая(не е жега,нормално топло)

# 95
Много красиви цветя имате.
Аз вкъщи с оклюмалите мушката и една орхдея, няма с какво да се похваля. В офиса съм обаче, тук колегата уж поддържа цветята , но понеже напоследък се заседявам, и взех да правя пакости.
Имахме  папрат, от темата видях вашите и нашия.  Питах защо е  посърнал, колегата ми разправя,  че трябва да го пресадим. Взех аз голяма саксия, пръст, ми като го барнах,  само сухотии и съвсем повърхностни изсъхнали корени. Та ги извадих и с нова пръст, пак в същата саксия. Ще стане ли нещо, ей го състоянието в момента, направо е плачевно :
Скрит текст:

Бегония имаме, пак е превръзвана и неправилно гледана, четох тези дни, че се реже, ние сме я пуснали да расте , без да я режем.  Не смея сега този сезон да я префасонирам.
Все пак, откъснах преди месец една клонка и я топнах във вода, тя пусна коренчета и онзи ден я насадих в съвсем малка пластмасова чаша , и листе извади още във водата. Само я обикалям и надничам, сипвам в чинията постоянно вода, така ли трябва, не зная как да я опазя оттук насетне.
Скрит текст:

Ето цялото растение . Вдъхновена от успеха на това клонче, вчера накърших още и са във вода Blush
Скрит текст:
Само не ми се смейте много, това е резултат от двама неграмотници - стопанинът така ги е стпанисал, а и аз сега се намесих, че той по-рядко идва.
Какви хубави саксии съм купила, но напролет ще променям дизайна. Имам картбланш, макар и да мисля, че унищожих папрата.

# 96
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
супер е бегонията. предполагам си начупила върховете. сега чакай да се разклони и да стане плътно обемна. Simple Smile можеш да подхраниш с тор. без значение дали за цъфтящи или за листна маса.
пръчката можеш да махнеш, новото ще си расте. но не я дърпай, а отрежи с нож/ножица. а можеш да поизчакаш дали няма да пусне още новички от някое по-горно прешленче.
и папрата има шанс. Simple Smile

за ушенцето на шрек, аз пулверизирах, без да се престаравам, но беше лято. сега трябва още по-рядко.
май ще трябва да снимам, Simple Smile но няма да е веднага.

# 97
Добри, мерси, режа аз, с ножица пише, стерилизирана.
това е след рязането, провисват, напролет ще я мисля, сега съм заредила малките, да видя ще пуснат ли корени.
А това минито, да го оставям ли с вода в чинията, знам ли и аз. Confused

# 98
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
остави го в малката чашка, търпи поливане и отгоре, само не го оставяй да е все с вода - може да изгние. ако "прежаднее" ще му увиснат листата. Simple Smile

# 99
  • DE
Не е добре бегонията. Пръчките трябва да се изчистят. Ако има листа само по върха пречупете на около 10-15 см. от пръста, за да се разклонят равномерно. Виждам, че има клончета на високо, ако до тях е гола пръчка може да отчупите клона и да го сложите във вода, за около седмица, две се вкоренява и после може да върнете в същата саксия.

# 100
Дането, точно така са- голи пръчки и само към върха има листа. Като видях как изглеждат в нета, разбрах, че само сме я поливали, превръзки и  правим и тя милата, си цъфти , но не е красавица, както на снимките.

Сега зимата, ако ги изрежа, дали ще я съсипя ? Или да изчакам напролет, то дотук сме я докарали, ще изтърпи и още.

Добри, пак благодаря, ще отлея значи. Само гледам листето дали се развива, голяма краста е това цветарство Heart Eyes
Сутрин първата ми работа е да видя дали е нарастнало. И дали съхне папрата Confounded

# 101
  • DE
Ако я орежете ще се поднови. Тя е стайна та предполагам, че няма значение сезона. Отчупвате от върха филизи и слагате във вода. Останалите пръчки орежете ниско и от време на време като засъхне почвата поливате. Аз процедирам така пъхам пръст в пръста(как само звучи Grinning ) и ако е сухо поливам. Като се вкоренят може да засадите в друга саксия ново цвете, може и при пръчките на орязаната, ако не са много на гъсто. Те ще избият ако се поливат, не е много претенциозна тази бегония.
Аз напролет почти унищожих една като я изкарах твърде рано навън и измръзна, орязах я и до есента се възстанови, даже цъфтеше до скоро.

# 102
Супер, ще имам и да раздавам. Толкова много израстъци има, че ще мога / дано/, да я размножа Blush

Ще и "видя сметката " тези дни, само дано се вкоренят накиснатите и това новичкото да тръгне, че съм известна с високата смъртност на цветята аз.
как си уморих сакъзчето, не е истина просто. Внесох го преди мушкатата, че беше прекрасно, да не измръзне и го преполях и изсъхна , още не мога място да си намеря. Rage

Пак благодаря, момичета ! Flowers Hibiscus

# 103
Tays, не съм специалист по бегониите, но за папрата ми се струва че по саксията има много отложен варовик. Харесва не пряка слънчева светлина, от време на време торене с тор  и леко влажен въздух.

# 104
Нат, благорадя ти !
Дано оцелее, че беше ужасно положението. Не смених саксията, че то беше само сухота , направо ги набутах обратно , много изхвърлих, едни топнах във вода туфи.
Твърдо съм решилла, ако не оцелее, да си купя от магазин.
Много ми харесаха снимките тук в темата, затова се пресетих да съживявам нашето в офиса. От години си стоеше необгрижвано. Дори се чудех как е оцеляло. Но буйно и красиво не съм го виждала.
А е чудесно като дизайн.

Общи условия

Активация на акаунт