Всичко за всички марки гел лакове - 33

• 25 902
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
здравейте , не знам дали тук да попитам, но можете ли да ми препоръчате пила от алиекспрес за педикюр.  Ходих на педикюр и не знам с каква ми изпилиха грубата кожа , но стана бееебешко мека, така както с пилата на шол не става Cry
За това не ти е нужна Ел.пила, може и без нея и резултатът пак ще е крачета като на бебе. Аз поне не ползвам, само определени препарати във вода, киснеш и после почистваш кожата 😁

може ли пример за препаратите, които използваш и с какво конкретно почистваш кожата след това , обикновена пила ли

# 526
За педикюр, препоръчвам ексфолиращите чорапи на Victoria, мъртвата кожа пада до седмица и краката са wow, лошото е, че пише, че се ползват веднъж на два месеца.Но определено си заслужава.Heart Eyes
Чорапите са към 7-8 лв,но за нещо което ползваш веднъж на два месеца е доста изгодна покупка.
Другото, което аз ползвам за подръжка е киснене в соли за вана за омекотяване + пила/пемза. Има доста бюджетни соли, например на Балета са към 2 лв и едно пакетче стига за два-три пъти.Може да добавиш и малко сода бикарбонат към водата, докато киснеш, или ако нямаш соли, и содата с някакъв душгел би ти свършила работа.

# 527
  • Стара Загора
Аз едни японски ексфолиращи чорапи си купих лятото от Елитис. Те са с някаква киселина, слагаш ги за 1 час и до 1 седмица започва якото лющене и краката наистина стават много меки. Всеки ден по 20мин трябва да се киснат във вода, т.е. ежедневния душ не е достатъчен да се активира процеса на белене. Аз бях много доволна.

# 528
Здравйте, момичета! Тъй като съм абсолютно невежа в тази област, а виждам, че Вие се справяте чудесно, за това се обръщам с молба към Вас.  Приятелка ще отваря салон и съм решила да й направя подарък - четки за рисуване. Разгледах няколко сайта, но като тотален лаик, се ориентирам единствино по цената.  Спряла съм се на тези https://www.neonail.bg/produkt/golden-edition-%d0%bf%d1%80%d0%be … 0%ba%d1%8e%d1%80/. Според вас дабри ли са? Ако някой ме насочи и към друг вариант, ще съм благодарна.

# 529
  • Sofia
Здравйте, момичета! Тъй като съм абсолютно невежа в тази област, а виждам, че Вие се справяте чудесно, за това се обръщам с молба към Вас.  Приятелка ще отваря салон и съм решила да й направя подарък - четки за рисуване. Разгледах няколко сайта, но като тотален лаик, се ориентирам единствино по цената.  Спряла съм се на тези https://www.neonail.bg/produkt/golden-edition-%d0%bf%d1%80%d0%be … 0%ba%d1%8e%d1%80/. Според вас дабри ли са? Ако някой ме насочи и към друг вариант, ще съм благодарна.

Приличат на Китайски четки, имах подобна и буквално се разпада.
Доколкото зная добра марка четки са Колински.

# 530
  • Paris, France
Колински не е марка четки, а име на четки, направени от космите на сибирски визон. За производството на най-фините се използуват само косми от опашките на мъжки животни, а в останалите е обикновено 60:40 мъжки и женски.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kolinsky_sable-hair_brush#:~:tex … h%20darker%20tips.

На китайски четките се наричат в превод четки от вълчи косми.

Ето го животното:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Siberian_weasel

За краката - евтините електрически пили не стават за пълноценен педикюр. Не зная за каква пила на Шол става дума, но аз ползувам кюретата на Шол за груби мазоли, а след това размеква останалото в препарат за кутикули и изтривам с пила. С електрическа пила махам само кожа между пръсти и около нокти, зад пети.

Важно е краката да се киснат в гореща вода поне половин час преди да се пристъпи към рязане и пилене.

Правя си змийски пилинг зимата със салицилна киселина и спирт. Държа 12-24  часа. Сваля гел лак и твърд гел от нокти и краката стават като бебешки, но маха само тънък слой кожа, а не дебели, груби мазоли. Маха и красавици, но трябва да се запилят и да се прави пред 2-3 дни до пълно изкореняване.

# 531
Според мен не са добри тези, това са четки от Али. Такива в китайските магазини вървят по 4-5 лв и пак ми се струват скъпи за това, което са. Позната маникюристка ми похвали много четките, които продават mynails. Но не съм ги пробвала, аз съм по евтините джъмбоски четки Joy

# 532
Момичета,днес си правих маникюр,но се отплеснах и забравих че слагам и рейнфорс.
Върху топа мога ли да го сложа ,без да слагам пак топ отгоре или няма да стане?

# 533
Здравейте! ЧНГ на всички! Пожелавам здраве и щастие на всички!

Зд
Моя приятелка помоли да задам един въпрос. От 2 години носи гел и гел лак, но от 5 месеца започна да използва Прити гел и да се прави сама с него. В следствие на него, получи тъмни петна на палците на краката, приличащи на гъбички, а вчера е видяла, че такова петно й е излязло и на безимния пръст на ръката. Поради това, че самите нокти не са деформирани, тя смята, че това е мухъл, защото може да е навлязла вода. Може ли да изкажете мнение какво е според вас и как би могла да го предотврати? Между другото работи и добре и е информирана, не си мислете, че действа на проба-грешка и си е унищожила ноктите. Единствената грешка, която допуска, е че досега не е ползвала специален обезмаслител, защото на праймъра й пише обезмаслител и тя мисли, че е 2 в 1, но я посъветвах преди това да изтърква ноктите със спирт. На краката махна всякакъв лак и започна лечение на палците с Екзодерил и други продукти, но на ръцете не може да си позволи да ходи с кафяв нокът и да махне лака. Само безименния й пръст е така. Моля за съвети.
П.С. ноктите бяха изградени с гел и затова самият нокът не е оформен, но плочката категорично не е деформирана.

# 534
  • София
Да отиде на лекар, не да пита във форуми, Прити няма нищо общо, завъдила е гъбички, с всеки гел лак може да се получи при неправилно поставяне.

# 535
  • Paris, France
Момичета,днес си правих маникюр,но се отплеснах и забравих че слагам и рейнфорс.
Върху топа мога ли да го сложа ,без да слагам пак топ отгоре или няма да стане?

Не, не е лъскав.

Катерина, това ми прилича на псевдомони (мухъл) Много е опасно за диабетици, бебета, старци и хора със слаба имунна система. Трябва да ходи без лак и гел известно време,така че ноктите да са редовно удряни от слънце и УВ лъчи. Трябва да изчака зеленото да израсте + 6 месеца и оттам нататък да не допуска гел за повече от 2 седмици и да почива седмица, тоест каре и белеща се база. При най-малкото отлепване да сваля всичко и да се маже с масло. На бас, че не си слага редовно масло. Никакво пилене на нокътна плочка за в бъдеще. И да си изреже ноктите до дъно и лато иска нокти да удължава за 1-2 седмици.

# 536
И на мен ми се е случвало при пукнатина в гела (и то когато ходех при професионалист, така че не е причинено от китайските лакове). Задържа се влага и се получава нещо като мухъл. Ако не смята да ходи на лекар, най-добре да не слага никакво покритие. Поне е близо до свободния край и бързо ще израсте.

# 537
Благодаря,Невена.
Значи утре ще сложа на дясната рейнфорс и отгоре топ пак.

# 538
Употребата на масло за нокти предпазва ли от мухъл? Че като гледам тези зеленясали нокти страх ме хваща 😯

# 539
  • Paris, France
Употребата на масло за нокти предпазва ли от мухъл? Че като гледам тези зеленясали нокти страх ме хваща 😯

Да, но не 100%. Нали затова го слагаме!

Общи условия

Активация на акаунт