Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 47 338
  • 808
  •   1
Отговори
# 735
Къща или апартамент? Там са основно къщи, леко селско, но приятно, на места има хубава гледка към Витоша. Транспорта е тегав, май основно с трамвая по цар Борис. Иначе брокерката ти е права. Ако се движиш с кола, децата са порастнали и предпочиташ краен квартал, то значи става. Ако е за къща, бих предпочел Горна Баня, има и метро.

# 736
Апартамент ше е, И мене нещо така селско ми се видя, но тя каза, че зависело от улицата. Може би както навсякъде. Та рекох да попитам.
Трамвая е на често. Децата ми ползват ГТ

# 737
Люлин, Обеля, Надежда - има места за паркиране - като продадеш във Витоша, ще можеш да избираш Smirk

# 738
Люлин, Обеля, Надежда - има места за паркиране - като продадеш във Витоша, ще можеш да избираш Smirk
То и там не ми е много познато, но попитах за Карпузица
Сега този район ме интересува.
Може би и Овча Купел.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 22:24 от Анонимен

# 739
Овча Купел се презастроява брутално, заради метрото.
Улиците от парка посока Любляна са хубави, но май има само само къщи.

# 740
В Люлин няма. Поне за осмицата гарантирам. Масово с по 2 коли на апартамент, отделно много ново строителство, много народ и още коли...

# 741
То и там не ми е много познато, но попитах за Карпузица Сега този район ме интересува. Може би и Овча Купел.
Какво точно се търси, панел, къща, нова кооперацийка? Транспортът не е много удобен по тия места, не се стига бързо до никъде, задръствания, липса на добри автобуси и т.н. Другото ще си го огледаш на място, в Овча Купел не е много за излизане като се стъмни. Хубави кооперацийки има, но улиците не са много устроени, безумно грозно е, не мисля че има много магазини. Въпрос на вкус и предпочитания.

# 742
Магазини има колкото щеш в ОК, малки+ веригите, в старата част е спокойно вечер.

# 743
От по новите тухли вероятно.най държа да не шумно и просторно. Ще огледам и аз района

# 744
Има блокчета които някой си го е построил на своя терен и ще си живее там, при тях качеството е на ниво, като за своя душа.

# 745
  • София
Не знам, ама гледам двете сгради в строеж на Артекс в Дружба и Г.М. Димитров и цъкането ми е оглушително. По едно село във вход е малко, по две са!
Три двойки приятели са взели в тези мастодонти, защо - не знам.

Местоположение, инвеститор с вече изградено име не са малко неща.
Мои познати взеха в Красна поляна, в малко, кокетно блокче, но от строител без история. В чудо се видяха след това - извикаха независими експерти за техничека оценка ( или както там се казва ) - извадиха им я с 51 констатирани дефекта, несъответствия, недомислия и т.н
Ако изборът ми е между това и това - ще е Артекс на ГМ-то.

# 746
  • на земята
Предлагат ни апартамент в квартал Витоша,Симеоновско шосе,забравих кой номер обаче,предложил го е брокера на мъжа ми,може ли някой да каже къде горе долу ще се намира?Така без номер ще е трудно.Ще можем да отидем да го видим чак по другата седмица,дано не ни затворят до тогава де.
Ще се радвам да споделите за квартал Витоша,от къде до къде е и какво горе долу обхваща,училища,градини,магазини,близо ли е до центъра,транспорт.
Благодаря ви много

# 747
Щом като е близо до Симеоновско, най близката спирка е на шосето. Вероятно е някъде около Макси. Вижте улицата и преценете дали ви е достъпна. Идете някъде около 18ч.в трафика че да сте наясно какво да очаквате. Детска градина има много хубава и нова. Фантастико и Кауфланд са на Симеоновско. Училище в Дианабад със 102 на 3 спирки.
Аз онази част не я харесвам, но си зависи от улицата и достъпа.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 17:05 от Анонимен

# 748
Няма значение колко хубава и нова е детската градина (общинската), важното е поне да я има като вариант, но най-важното е директорката да си е на мястото. От личен опит говоря.

# 749
  • на земята
Много ви благодаря,дано се включи още някой с отзиви за мястото.
Нова кооперация била,но не разбрахме комплекс ли е?
Там има ли комплекси от затворен тип?

Общи условия

Активация на акаунт