Лазерна епилация и електроепилация – 8

• 48 258
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Виждам, че доста от вас ходят на процедури в Дерма Акт. Избрах тази клиника за първата ми процедура някога и се изненадах като ми казаха, че косъмчетата трябва да са наболи 2-3мм т.е. неизбръснати от 6-7 дни. Досега по-скоро бях чувала, че се изисква обратното - да се избръснат непосредствено преди процедурата или възможно най-скоро. Доколкото разбирам работят с качествен лазер, който и други известни клиники ползват. Знаете ли на какво се дължи това изискване за дължината?

Преди 1-2 страници точно това коментирах, че ме върнаха от процедура защото нямах покарали косъмчета, а спецификата на техния лазер е че точно се изисква покарал видим косъм на повърхността, иначе не ги изгарял. Също ми обясниха, че така се вижда какво обработват и как се повлияват космите, ако не се подават над повърхността не се вижда дали изгарят ефективно. Всеки лазер има свои специфики и изисквания.

# 496
Преди 1-2 страници точно това коментирах, че ме върнаха от процедура защото нямах покарали косъмчета, а спецификата на техния лазер е че точно се изисква покарал видим косъм на повърхността, иначе не ги изгарял. ... Всеки лазер има свои специфики и изисквания.

Ако действително работят със "Cynosure Elite iQ", както бе упоменато по-назад, то нищо от цитираната информация не е вярно. Това са си някакви лъжи на студиото, които пробутват незнайно с каква цел. Ето го официалния сайт на производителя, в който черно на бяло е написано: "The treatment area should be clean shaven prior to the procedure.".
Точно заради това откровено подвеждане на клиентите, не бих посетила "Derma-Act", дори от чисто любопитство, макар да съм ходила в почти всички известни софийски студиа.

# 497
Гърне без похлупак - първо съм почти сигурна че работят с няколко модела лазери, поне с два различни са ме правили до сега (не мога да цитирам имена), второ може ли да обясниш какъв точно е проблема да се работи зона с покарали косъмчета? Нима ефекта ще е по-лош? Не бих го приела за подвеждане, след като ефекта е повече от задоволителен при мен, дори зоната около раменете, където имам почти руси косъмчета са повлияни и падат от първа процедура, за която ме предупредиха че ще с умерена сила, тъй като не е третирана зоната до сега.

# 498
Аз не коментирам дали лазерът им е добър (може и да е, не съм запозната конкретно с този модел). Оспорих единствено истинността на информацията, която са ти дали - това, че косъмчетата не могат да бъдат унищожени, ако са току-що обръснати, звучи нелепо, за който и да е модел лазер (та, нали се таргетира коренът, а не дължината на космите?!).
А пък, ако става въпрос за същия апарат, към чиято страница дадох препратка, си е подвеждане и още как. Сега, нямам представа дали работят с 2, 5 или 10 лазера. Коментирах казуса единствено на база подадените данни.

# 499
  • Mediterraneo
В чужбина съм, да. Лазерът е диоден, нямам представа нито марка, нито някакви параметри.

# 500
Момичета, препоръчайте, моля, диоден лазер в София. Такъв, при процедури с който ще мога да изкарам голяма част от лятото по плажовете без да се налага прекъсване Simple Smile

# 501
Такъв, при процедури с който ще мога да изкарам голяма част от лятото по плажовете без да се налага прекъсване Simple Smile

Няма такъв лазер. Simple Smile Ще си хвърлиш парите на вятъра, ако си решила хем да събираш тен, хем да правиш лазерна епилация.

# 502
  • Варна
За Fotora твърдят, че е такъв лазер, само да не се ходи на деня на плаж, разбира се. Казвам, какво са ми казали в студиото.

# 503
Всеки един лазер, независимо от вида, марката и модела, може да бъде настроен на такава мощност, че да не изгори дори кожа с тен. Проблемът е, че няма да има ефект от самата процедура, точно поради намалената степен, на която те работят.

# 504
Излишно е да се заблуждавам, че няма да прекъсна процедурите значи Simple Smile
Благодаря ви!

# 505
Зависи на коя зона правиш процедури, но ако третираш крака или ръце, например, като си направиш една сесия през май, така или иначе, няма да ти се налага да ги работиш отново през следващите 3-4 месеца.
Аз изсветлявам изключително бавно, така че мога да възобновя процедурите чак през декември, но за щастие, повечето хора не са така. Simple Smile

# 506
Някой да е пробвал студио Аbi ? С какъв апарат работят ?Доколкото виждам пише Dilas на снимките

# 507
Поддържащи през 2 месеца и половина не са точно поддържащи Simple Smile Аз ходя на поддържащи веднъж годишно( онзи ден правих на лицето само, от миналия март нямам процедура на друга зона).

А за да се стигне до поддържащи веднъж годишно колко процедури направихте? Аз към момента имам 8 общо с новия лазер.
Просто последните 5-6 наистина са ми за някакви единични косми или по-скоро мъхчета, тъй като много се изтъниха и станаха като мъхчета.

Честно казано, спрях да си водя справка кое- какво. На лицето са упорити, но ми е предостатъчно, че мога да ходя веднъж годишно. Там имам най- много процедури. На краката имам най- малко, а най- добре се повлияха.
Като видиш, че са се разредили толкова, защо ходиш на 2 месеца? При мен дори се е случвало да прескочат зона, ако преценят, че в момента няма нужда. Например, вземам час за цяло тяло, а не ми правят мишниците.
Дъщеря ми има 4 на мишници, мислех да разреждаме ходенето вече, но ни посъветваха юни да направи още една и след това да преценяваме как да се движи.

Сега и аз вече почнах да прескачам, но преди си третирах дори и едичните косъмчета, защото мен лично ме дразнят дори и да са 5-6 на подмишница или 10 на интимната зона. Просто за 2 месеца, тези, които са останали порастват дълги и ми седи някакси много неестетично, а аз между процедурите не ги пипам изобщо. Сега като гледам, точно в тези зони няма да правя в близко бъдеще, ще се фокусирам върху крака и ръце.
Иначе информацията, че не трябва да са гладко избръснати е наистина така, аз се бръсна около 10 дни преди процедура.
Този лазер, с който работят е на някакъв друг принцип и за разлика от другите, на които съм ходила аз лично, не се слага контактен гел и да се минава с накрайник, а космите се третират от разстояние.
Аз поне за себе си съм доволна, защото имам вече няколко неуспешни опита, явно при мен са наистина много упорити космите, но нито от няколкото места, на които съм ходила на фотоепилация, нито от Алма лазер съм имала някакъв траен и очевиден резултат, както досега.

# 508
Този лазер, с който работят е на някакъв друг принцип и за разлика от другите, на които съм ходила аз лично, не се слага контактен гел и да се минава с накрайник, а космите се третират от разстояние.

Това си е стандартен александрит, никакъв "по-друг принцип" няма. Simple Smile
Пак ще попитам - каква е марката / моделът на въпросния лазер? Иначе, си говорим "на ангро".

# 509
  • Mediterraneo
Това ли е основната разлика между александрит и диоден? Гелът и контактът с кожата/ косъма?

Общи условия

Активация на акаунт