Лазерна епилация и електроепилация – 8

• 48 233
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Понякога всичко е много субективно... имам посещения в едно и също студио, с един и същи лазер, но при различен терапевт и резултатите да не са еднакви. В последния случай усетих едно бързане и претупване, което ме оставя с колебания дали да посетя същото студио отново...

# 556
Не е нормално да си израстват, както по принцип. Трябва първо да са опадали напълно, да си имала един период от месец-два без косми и чак след това малко по малко да започнат да се връщат. Но не всички, а само част от първоначалното ти окосмяване.
Благодаря за отговора. Стори ми се, че просто тези косми са пропуснати, но нямам база за сравнение. Следващия път ще им кажа, че е станало така, надявам се да има промяна. А иначе пропуснатите косми не са светли или тънки, а като останалите.
А ти като казваш, че си пробвала на доста места, това включва ли за една и съща зона?

# 557
А ти като казваш, че си пробвала на доста места, това включва ли за една и съща зона?

Да. Аз правя лазерна от над 10 г. насам. Споменавала съм вече, да не ставам досадна с моя казус.
Почти всяка една зона от тялото ми е третирана многократно с различни видове лазери и в различни студиа. Изключение правят единствено краката, на които имам "само" 6-7 процедури, но пак с 2 различни лазера: в миналото - с диодния "Vectus", наскоро - с александрита "GentleLase Pro".

# 558
Eлмайра, всъщност е нормално космите да продължат да растат след епилацията и най-късно около 14-ия ден (+ - 5 дни) да започнат да падат. Но това не е същински растеж, по-точно казано те не растат,  а се избутват над повърхността на кожата.  Затова се създава впечатлението, че растат.
Другата възможност е да не израстнат изобщо.
На дъщеря ми изпадаха чак на 20- 22 -ия ден след първата процедура,  бяха израстнали, макар и по-бавно, почти до нормалните разчери. След като изпадаха напълно, започнаха да растат отново чак в началото на третия месец. На втората процеура изпадаха още на четвъртия ден.

# 559
Момичета, направо като ви чета повечето и ви завиждам на резултата. Grinning Аз вече съм минала 3 процедури на цели крака, но повече от 30-35 дена без косми не се е случвало да имам. Малко се съмнявам вече, че ще са ми достатъчни 6 процедури.

С GentleLase Pro ме правят и мен. Simple Smile

# 560
И аз съм изумена от тези резултати Simple Smile  Два пъти ходя на горна устна и една част от космите си стоят. Предполагам е от хормоните. В lege artis ходя аз.

# 561
Изобщо ли не паднаха? Преди лазерната епилация с какво ги махахте?

# 562
Изобщо ли не паднаха? Преди лазерната епилация с какво ги махахте?

Няколко дни след първата паднаха, след това израснаха малко преди втората. Втората процедура я правих преди няколко дни и имам по краищата, надявам се да паднат Simple Smile Около 20-30 дни преди първата епилация ги махнах с бръснене, така прочетох в сайта на леге артис.

# 563
Росита, обнадежди ме Blush Наблюдавам какво се случва, дано да е както го описваш. И все пак като дръпна някой от тези косми с нормален размер, те не падат лесно, а си е все едно го отскубвам (включително и си има и леката болка от скубането)...

# 564
Eлмайра, преди колко дни беше процедурата? И аз се бях обезнадеждила, дори ходихме на ревизия, защото  при мен преди няколко години или падаха по-бързо, или почти не изникваха, а при дъщеря ми - с много голямо забавяне паднаха. Имаше около десетина руси, които не паднаха, но това си е нормално.

# 565
Преди 11. Не са руси, като другите са.

# 566
Преди 11. Не са руси, като другите са.
E, значи има надежда.

# 567
Моите на горната устна най-трудно се повлияха. След първите няколко процедури всичко си опадваше, но и израстваше пак почти същото. Но аз съм и много космата. От 14 годишна си правех кола маска там, до към 6-7 седмици преди първата процедура, може и това да е дало ефект, не знам. Вече след 6 процедури имам видимо подобрение - останаха единични косми под носа и в краищата, на места виждам и много къси руси косъмчета, които не биха ме притеснявали. На подмишници имам засега 3 процедури, след всяка пада всичко и после много бавно израстват, но определено по-тънки и по-разредени от преди. Гледам да не се бръсна между процедурите там, но не знам лятото как ще я карам... сигурно ще трябва.

# 568
Не трябва ли да се бръснат между процедурите? На мен ми казаха, че може, но само бръснене, никакви методи от типа епилация и депилиране.

# 569
При мен след първото бръснене между процедурите космите ми израстват по-бавно и са по-изтънели, но след второто бръснене, растежа вече не е забавен и космите, които израстват не са толкова фини (Не казвам, че при всички е така, споделям само личен опит Simple Smile ).

Общи условия

Активация на акаунт