Лазерна епилация и електроепилация – 8

• 48 232
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • там, където ми харесва
Освен пак да продължавам да депилирам с лентички с кола маска?

# 586
  • София

Пробвах те ли с Александритен лазер?

# 587

Не е добра идея, но в крайна сметка, ако нищо друго не ти остава, и това е вариант.
Или да ги подстригваш с ножичка, но това е голяма занимавка.
Все пак, не се отказвай от лазерната - аз просто казвам, че може и да няма ефект, но пробвай.

# 588
  • Варна
А каква е разликата между подстригване с ножичка и бръснене Grinning Мислите ли, че за косъма има значение какъв инструмент ползвате? Няма, разбира се.

# 589
Още в тийнейджърските ми години се подложих на електроепилация на мустачките, главно в най-външната зона, защото там бяха най-видими. Това е доста бавна и болезнена процедура, а и поне при мен има белези (като дупчици) тук-таме. От години не се правя, защото реално ми останаха някакви мъхчета само над устните под носа и козметичката ми каза, че това са въображаеми косми 🤪
Дерматоложката ми също отказа да ми прави лазер там, каза, че това нямало как да се махне.
Сега, вярно е, че аз като късогледа, като се погледна в огледалото без очила, се виждам все едно през лупа, но мен ме дразнят и въпросните мъхчета си ги махам с пинсетка.
Тъй че според мен поне за такава зона, в която косъмчета са много фини и руси, това е вариантът. Подстригване с ножичка, тример и бръснене е все едно и също и точно за мустачки, не бих се престрашила.

# 590
А каква е разликата между подстригване с ножичка и бръснене Grinning Мислите ли, че за косъма има значение какъв инструмент ползвате? Няма, разбира се.

При мен бръсненето води до неприятни последици, като мини-обриви, зачервявания, сърбежи. С подстригването нямам подобни проблеми. Естествено, не е възможно големи зони да бъдат обработвани по този начин.
Освен това, с ножичка можеш да премахнеш само косъмчетата, които искаш. Бръсначът отстранява всичко, включително - финия мъх.

# 591
  • там, където ми харесва
Да ще продължа с лазерната епилация , да видим май месец какво ще стане. Ще дам отговор и тук.

# 592
А вие помагате ли на космите да паднат, защото аз днес не издържах и дръпнах няколко с пръст по брадичката. Паднаха без проблем.😁 Не знам дали е правилно обаче. 🙈

# 593
А вие помагате ли на космите да паднат, защото аз днес не издържах и дръпнах няколко с пръст по брадичката. Паднаха без проблем.😁 Не знам дали е правилно обаче. 🙈

Аз лично да, дърпам леекичко, на поне 10ти ден. Без да насилвам обаче, ако случайно нещо не се е хванало 😁 но обикновено всичко или 99% си пада лесно. без да дърпам леко, ще паднат ли въобще, не знам аз.

# 594
След десетия ден може и пилинг да се прави, помага за по-лесното падане на космите.

# 595
  • Варна
Подмишница само след 2 процедури Fotora, 3 седмици след процедура, там и триъгълник да са останали 15-20 % косми и то хилави и тънки. Но ще продължа с до общо 6.

# 596
Е, 3 седмици след процедура и аз нямам нито един косъм в третираните зони. Simple Smile Но след месец-два си израстват.

# 597
Здравейте, а сега подходящо ли е да се започне първа процедура за лазерна епилация - да кажем м.април/май, или трябва да се изчака до есента с оглед идващия летен сезон?

# 598
Зависи от зоната. Ако е интим и подмишници - няма проблем, аз се правя и през лятото.
За крака и ръце - не трябва да се излагат на слънце 20-ина дни, в смисъл интензивно, иначе може да се ходи с къси ръкави, поли и т.н., но да се ползва слънцезащитен крем с висок фактор.

# 599
Аз започнах крака в края на март и изрично ме предупредиха да избягвам всякакво излагане на слънце през лятото, включително разходките в парка да са с дълъг панталон. За мен това не е проблем, дори на плаж никога не се пека, но е добре да се има предвид.
За такова нещо не бих рискувала.

Общи условия

Активация на акаунт