Професионални серии за коса 143

• 43 433
  • 781
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета,
Сигурна съм, че е писано, но имам нужда от помощ.
Дъщеря ми, която е на 17 г, има дълга, гъста и чуплива коса.
Често като я измие, я сплита на рибена кост и така преспива. На другия ден има много хубави къдрици, които обаче не се задържат за дълго. Та от вашия опит, какво ще ми препоръчате като спрей или крем за дефиниране на къдриците и по-дълго задържане, но пък и да не утежнява или клечкосва. Благодаря предварително за помоща Simple Smile

# 376
Олаплекс са прекрасни продукти за възстановяване на косата, но не знам сано тройката дали ще ти е достатъчна. По принцип терапии се правят с 1 и 2,но фризьорите  обясняват, че са само за салоните. Пробвай ги все пак, със сигурност няма да ти навредят Blush
И на мен днес най-сетне ми пристигна комплекта

Отдавна не съм се радвала така нови продукти Grinning и още довечера ще се поглезя с една терапия ☺️

Благодаря много.
Фризьорката каза да сложа нулата, да я измия след 10мин и да сложа 3ката и да песпя с нея и сутринта да се измия. Още не знам как ще стане с тази мокра коса...

# 377
  • Варна
Чакам да споделиш за 0-лата. И...аман от некомпетентни фризьори! Olaplex 0 се нанася на суха коса и след десетина минути директно върху него се нанася 3-ката без да миеш. Свиваш на кок и спиш така. Косата няма да е мокра и няма страшно. Метни една хавлия на възглавницата ииии ти завиждам за ароматерапията Grinning

Аз лично бих измила с ДПШ преди 0-лата и бих подсушила леко със сешоар.

# 378
Аз ли съм в грешка, че съм останала с впечатление, че тройката се нанася на мокра коса?

# 379
На опаковката пише на мокра коса...за тройката и нулата се държи 10мин после без да се мие, тройката. За миенето може и да си го бях изимслила... без да слушам много внимателно.

Но си пише, че от нулата се минава на 3ка

Едит: сложих нулата. Косата се намокря от него така или иначе, сигурно толкова мокро е достатъчно. Не вярвам да изсъхне за 10мин...

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 20:01 от Eli..........

# 380
#3 може и на суха коса да се нанесе, не е грешка, но защо да се хаби продукт. Най-добре е на подсушена с кърпа, влажна коса и със сигурност да се остави повече от 10 мин. Колкото повече ще е по-добре и няма да навреди.
Но наистина преди да се сложи и #3 и 0 е добре косата да е чиста, тоест без продукти (олио, пяна и т.н.)
А вече накрая - миеш по обичайния начин с шампоан, балсам и шампоан и т.н.

# 381
Благодаря, момичета. Всичко съм сложила вече. Ще го оставя до утре.. но пак косата е мокра и ми е студено.. дано поизсъхне за 3-4 часа докато си легна.
Лека вечер.

# 382
  • Бургас/Пз
ani_d,
виж и модела Parlux Advance light:
Скрит текст:
Имам него, но не от notino, въпреки това знам, че имат гаранция от 1 година и няма проблеми при връщане на уреди.

Между другото, какво стана с Marrakesh - допадна ли ти шампоанът за боядисана кос
Благодаря, Аня, ще го погледна.
Досега съм ползвала два пъти шампоана на Маракеш. След него първия път сложих една маска за боядисана коса, която имам на Ревлон. Казано честно, май не е точната маска, защото втория път не сложих нищо след шампоана и резултатът ми хареса повече. Сега минавам малко на балансиращи продукти, но след следващото боядисване пак ще го пробвам. Ти какво би ми препоръчала след него?? Балсамът от същата серия ок ли е??
Забелязвам, че като измия 4-5 пъти с хидратиращи продукти и е време за смяна. Измивам с Ингенз Рипеър и слагам същата маска и косата е буквално преобразена.

Може ли да ми препоръчате сравнително евтин дълбоко почистващ шампоан???

# 383
Аз съм със силно увредена коса от изправяния с преси и маши.. Започнах да чета темата за професионални продукти, но колкото повече чета, толкова по-трудно ми е да преценя откъде да започна с по-внимателното третиране и грижи за косата си.
Затова реших да се допитам до вас, мили дами!
Какво бихте ме посъветвал вие? С кои продукти да започна? В каква последователност да ги използвам?
Косата ми е много суха, сравнително тънка, но бухнала като метла. В корените също е суха и склонна към пърхут и косопад...
Харесвам Керастаз, чета доста позитивни за серията Thérapiste. Ако я закупя цялата, ще има ли ефект?
Благодаря ви!

# 384
  • Варна
Да обаче купуваш задължително Ш,Б и маската и поне първите 5 измивания ползваш и трите като предполагам знаеш,че балсама всъщност е терапия преди шампоана.

# 385
ani_d,
Всички серии на Marrakesh са с протеин в състава си. Тази за боядисана коса си е с растителен протеин. Отива си към перфектен баланс. Най-добре комбинирай с балсама. Аз ги ползвам само заедно, не съм пробвала шампоана с друго.

# 386
  • Седмото небе
Аз ползвах мнооого дълго време ДПШ на O’right, останал ми е за едно ползване и също се оглеждам за такъв. Харесвам го, но искам да сменя за разнообразие. По възможност и безсулфатен търся да е...
Като бюджетен, но със сулфати на първо място ми хрумва

Иначе един път аз се бях засилила точно за него и Bain prevention на Керастас, но Арлен-ките ги нямаха тогава, та ги взех наобратно. Уплътняващия на Лореал Density advanced и Керастаския Вain Divalent. Не съм особено доволна и от двата, но ще си ги ползвам. Керастаския не го усещам да изчиства така добре, както е с О’райт.
Доста често се споменава май с добро и ДПШ на Лейбъл М.
Аз също ще следя за препоръки.

# 387
Аз съм със силно увредена коса от изправяния с преси и маши.. Започнах да чета темата за професионални продукти, но колкото повече чета, толкова по-трудно ми е да преценя откъде да започна с по-внимателното третиране и грижи за косата си.
Затова реших да се допитам до вас, мили дами!
Какво бихте ме посъветвал вие? С кои продукти да започна? В каква последователност да ги използвам?
Косата ми е много суха, сравнително тънка, но бухнала като метла. В корените също е суха и склонна към пърхут и косопад...
Харесвам Керастаз, чета доста позитивни за серията Thérapiste. Ако я закупя цялата, ще има ли ефект?
Благодаря ви!

Тук има момичета с много повече познания и опит от мен, но това което съм пробвала и мисля е добър старт са продуктите за реконструкция на Joico.

# 388
  • София
Marie.ta - единственото, което те съветвам, защото бях в същата ситуация, е да редуваш на първо време хидратация и протеин. Това ме посъветва ха и мен момичетата тук в началото. Все още използвам част от първоначално препоръчате и по-бюджетни серум за връхчета Маракеш сплит ендз и термото на Олиосета. Аз започнах с по-бюджетни серии като - слаб протеин 2-минутен реконструктор и шампоан за увредена коса на Афоджий, лореал Митик ойл, кай про ботокс серия и арганова серия. И в последствие започнах да купувам вече по-скъпи и тежки серии като Тераписте и Архитект на Керастаз - които рядко използвам, защото ми идват тежки за честа употреба и хидратация - аз заложих на Чи инфра серията и Макадамия. Много момичета тук казват хубави неща и за Джойко, Алтерна, Напура, Наши, Шу уемура. Общо взето първите месеци, четейки коментари тук разглеждах всеки един споменат продукт и действието му като си водех записки. В последствие се престраших да поръчвам.

Да ви попитам и аз - търся подарък за майка ми. Искала нова серия за коса. Тя нищо не разбира - каквото й донеса аз, това е. Косата й е боядисана в тъмно кестеняво, изтормозва я с преси. Краищата са й сухи и изпръхнали. Искам хем серия за боядисана коса, или да й взема 2 да ги редува. Не се боядисвам и нямам идея. Някой да помага, моля. 💐

# 389
  • Седмото небе
Серията за боядисана коса на Лореал е хубава и бюджетна. Като по-хубав и нежен е безсулфатния Ш с белия етикет. Може в комбинация с маска, комбинирания 10 в 1 продукт и нещо за връхчета. Може пак да е на Лореал. Прозрачния изглаждащ серум или олиото за блясък от лилавата Лисс серия.
Златната маска Absolue също е богатство за изтормозени коси. Богата и гъста като масло, божествена просто.
То зависи и от бюджета ти де... Но тези моите предложения дори и на редовни цени са в рамките на 100 лв общо. Тук-там има все още прилични промоции и имаш доста възможности. Сега има богат избор и на подаръчни комплекти.

Общи условия

Активация на акаунт