Брекети – къде, какви, за колко? -тема 14

• 44 803
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Записвам се да ви следя.
Обмислям слагането на брекети (керамични или сапфирени) и събирам информация. Спряла съм се на Д-р Ивелина Иванова Койчева от клиника iSmile в София. При тях цената за сапфирени брекети на две челюсти е 3200, това според вас адекватна цена ли е?
Като цяло може ли да ме ориентирате в цените, ако някой има мнение за Др Иванова-Койчева също ще съм благодарна. Също исках да попитам има ли риск от потъмняване/оцветяване при керамичните и сапфирените брекети?

# 76
Даже ми се вижда много добра тази цена.
Керамични имам на горната челюст вече от близо година и няма промяна в цвета им. Или поне не такава, която да виждам. Осветяват се ластичетата, но това май е неизбежно, а пък и те се сменят.

# 77
  • София
За двете челюсти 3200лв е адекватна цена, да. Разгледах темата и реших да се включа, макар че моите брекети ги свалих преди 2години,  минах през ретайнер зад зъбите, свалиха ми го след 2г носене и в момента нося друг ретайнер само през нощта, за да ги държи да не се разместват, а и помага много, ако скърцате със зъби. Пластмасов е, струваше 100лв, на места се е понапукал, явно стискам повече там докато спя, но съм доволна и някой ден, ако го счупя, бих си направила нов. Взимат отливка и е страхотен.

Моите брекети си ги слагах при д-р Мирослава Динкова в Младост 1, Дентален център по ортодонтия. Само на горната челюст, беше скъпичко, може би около 2хил, не помня, защото ги слагах преди повече от 5 години, но за този период (вече може би 6 или 7 години не са ми поискали един лев отгоре, освен ако не трябва да правя някаква снимка, всичко беше включено в цената). Изключително съм доволна, за всичките години,в които носех брекети, нито веднъж не ми се е разлепял брекет, а съм яла абсолютно всичко и през целия период съм използвала електрическа четка. За мен остава загадка, явно работят с по-здраво лепило, нямам идея. Спазвала съм основните правила като това да не отхапвам, но съм яла и ядки, както и ябълки, нарязани предварително ,разбира се.

ЕДИТ: Реших да ви покажа и снимки как изглеждат след като доста отдавна вече ги свалих, както казах може би 6-7г, а ми бяха много криви, тип като вампирче малко, така стърчаха Simple Smile)))) Даже ,ако ги помоля, биха ми ги пратили и по имейл, знам,че пазят снимките на всеки клиент.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 19:14 от Петенце

# 78
Здравейте, свалих брекетите около преди година. Имах само един крив зъб и проблеми със захапката. От няколко дни забелязвам ,че въпросния крив зъб отново започва да се връща в старата са поза. Всичко нося абсолютно стриктно. Дали има вариант ортодонта да го коригира и отново да се върне в позицията при свалянето на брекетите?

# 79
Здравейте, свалих брекетите около преди година. Имах само един крив зъб и проблеми със захапката. От няколко дни забелязвам ,че въпросния крив зъб отново започва да се връща в старата са поза. Всичко нося абсолютно стриктно. Дали има вариант ортодонта да го коригира и отново да се върне в позицията при свалянето на брекетите?
Каква ти е схемата за носене на ритейнърите?

# 80
Каква ти е схемата за носене на ритейнърите?
На долната челюст имам фиксиран , а на горната ги нося цяля нощ+ следобяд ( т.е около 10/ 11часа)

# 81
А проблемът на коя челюст е? Ако е на горната, не им е достатъчно това време следобяд + нощем. Особено, ако става въпрос за преден резец, който се измества нагоре.

# 82
  • В.Търново
Здравейте! Синът ми е на 11г. Опитвахме от 2 години и отгоре да носи апаратче, понеже беше малък за брекети. Сега му паднаха два кътника и няма как апаратчето да се държи и пада, не го е носил от 4 месеца, заради все още непорасналите кътници. Захапката му е кръстосана. През последните месеци, колкото по-израства сина ми , захапката става по-ясна.По принцип ще слагаме брекети, но е още рано. С тези 2 кътника, които чакаме да порастнат са сменени 12 зъба. Стават по-бавно нещата при нас. Сина ми е футболист и има засилени тренировки всеки ден.Та, въпроса ми е, дали тези брекети ще му пречат в спорта, защото футбола е малко груб спорт и има блъсканици, падания много и се притеснявам, ако го ударят през устата дали брекетите могат да натъртят или избият зъбите?А определено захапката е доста осезаема и ако го оставим без брекети ще му повлияе на самочувствието по-нататък.

# 83
А проблемът на коя челюст е? Ако е на горната, не им е достатъчно това време следобяд + нощем. Особено, ако става въпрос за преден резец, който се измества нагоре.
На горната челюст е, проблемът е на страничен резец, който беше върху централния.  Очевидно проблемът е във времето. А дали може отново да го върна чрез ритейнърите? Съвсем скоро ми предстои смяна и контролен преглед.
Много старание вложих  във всичко до момента. Всичко си беше наред до скооро.

# 84
С какви ритейнъри си? По принцип може да увеличиш времето, в което ги носиш и да ги слагаш и през целия ден. Би трябвало зъбът да се върне, въпросът е да се задържи резултът във времето.

# 85
С какви ритейнъри си? По принцип може да увеличиш времето, в което ги носиш и да ги слагаш и през целия ден. Би трябвало зъбът да се върне, въпросът е да се задържи резултът във времето.
С прозрачни  . В края на този месец трябва да ги сменя, тъй като вече са на 1 година. За момента ще увелича времето с тези, с които съм. Дано се върне, тъй като този крив зъб бе основната причина за брекетите.
Качвам снимка. На горната снимка съм след свалени брекети , а на долната  сега. Зъбът е от дясно.

# 86
Не бързай да ги сменяш, тъй като новите ще са отливка на сегашното състояние и няма да могат да го върнат. 

# 87
Ще ми препоръчате ли за Варна ортодонт?!

# 88
Здравейте,
И аз обмислям слагането на брекети. С отворена захапка съм. Първоначално ще нося шина за разширяване на захапка и преграда, тъй като при говор не позиционирам езика си правилно и така повлиявам зле на захапката. Надявам се да се размина с ваденето на зъби.След това плана е поне 2 години да нося брекети- smartclip. Насочила съм се към д-р Луис Керио. Ако някой от вас има впечатления , бих се радвала да сподели.

# 89
Здравейте!
Предстои ми поставяне на брекети.
Извадих 4 зъба- горните и долни 4ти.
Бих искала някой също с извадени зъби  и проведено лечение, да сподели дали след подреждането на зъбите формата на лицето се оправя.
Въпреки, че според ортодонтката ми и околните, няма някакъв проблем, виждам разлика в лицето си, която не харесвам.
Чела съм в темата за това, че след вадене челюстта не е същата, но се надявам впоследствие да има промяна.
Имам чувството, че устните ми се свиха и имам вид на възрастен човек без протезата си.

Общи условия

Активация на акаунт