НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 800
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
При нас второто дете се получи непланирано. С проблемите, които имах и на моята възраст и едно беше голямо постижение и никой не мечтаеше и се надяваше. Ако планирах, бих избрала 4-5 години разлика. При малка разлика е по-добре за децата. При малко по-голяма е по-добре за родителите.
При голяма разлика във възрастта на децата те имат различни интереси.

# 616
Аз също искам 3 деца, ама ММ не 😂 1г го навивах за сегашното и сега съм почнала за следващото. Искам малка разлика, нека ги избутаме заедно. За съжаление след секцио трябва поне 1г пазене (или поне на мен така ми казаха), но с удоволствие бих гледала още 2. Ние също минаваме коликите леко, в началотоплачеше много след обяд около 5. Последните 2 седмици го засичам към 20:30-21ч започва давам му 2 помпички Лефакс и малко чай и е готов. Не знам дали още са коликите, но се успокоява от Лефакса. Ще опитам да го спра и ще видя.
Може ли да снимаш и качиш в удобно за теб време състава на Лефакс на английски ако го пише ако не може и на немски. Много търсих, но никъде не намерих пък много ме интересува в момента.

# 617
Момичета да попитам нещо.
Кой слинг от двата е по добър според вас?
Бебо е на 49 дни.

# 618
  • София
Попитай в темата за бебеносенето

# 619
Аз имам кабу слинг и съм доволна, ползвам го от както бееше на около месец.

# 620
Аз имам кабу слинг и съм доволна, ползвам го от както бееше на около месец.

Значи става за моя бебо.

# 621
Момичета да попитам нещо.
Кой слинг от двата е по добър според вас?
Бебо е на 49 дни.

На мен ми приличат направо на раници тези. Изглеждат много яко. Може ли да ми пратиш на лс линк. Аз си взех от тези дето са като шал, но не мисля, че ще ми е удобно да го връзвам навън, а и без огледало ми е трудно 😂

# 622
Кабу и аз ползвах с Филипинеца. На мен ми беше супер, ама той хич не се спогоди с него и така не го купихме. Бяхме го наели от библиотека за слингове.

Аз пиша за пореден път да ви кажа, че който квото и да ви приказва, майчината интуиция е най-силнотл нещо на света и винаги я слушайте. Преди месец на 29.12. на първата консултация обърнах внимание на педиатърката, че Фипо не се обръща наляво и я питах как да процедирам и дали не трябва да се иде по-рано на ортопед. Отговорът беше “Ортопед - след втория месец, стимулирай и лявата страна с масаж.”  Бидейки аз и усещайки, че нещо не е съвсем наред, в това число и обвинена от всичко роднини, че съм хипохондричка и нищо му няма, записах час при Фурлакис и днес той мина. Е, детето е с деформирана глава и трябва да спи на ортопедична възглавница, докато не се оправи, като стимулирам не само с масаж лявата страна, а и с множество упражнения. Писах на педиатърката да ѝ го съобщя, тъй като Фурлакис се очуди, че не ни е пратил педиатър и каза, че трябва да се изследва и евентуално вдигне на две капки дозата витамин Д. Нямало такова нещо, да съм си продължавала с едната капка витамин Д.

Знам, че правя най-доброто за детето си, но понякога се чувствам наистина ужасно в такиа ситуации. Особено когато и самите специалисти си противоречат. А това ми се случва вече трети път и малко се обезнадеждавам от педиатърката.

# 623
Misery, какво точно имаш предвид, че не се обръща наляво, изобщо никога ли? Или просто предпочита надясно? Питам, защото забелязвам, че бебо предпочита надясно да я върти и аз смятам другият път да говоря с педиатърката. Иначе ние бяхме на ортопед на един месец, обаче той само крачетата прегледа.

# 624
Божката също още не се е завъртял сам

# 625
  • Варна
Аз да се включа с един отчет.
Днес бяхме на преглед и ваксина. "Малкия" е със нормалните размерите на 4-месечно. Grinning А иначе казано, на горната граница за неговите 2м и половина. 62 см и 7кг! Абе голямо момче. Blush
За момента не се притеснявам, тъй като и лекарката не се, пък и чета доста по темата. Даде ми единствено като съвет да го разхождаме повече, както и ако желая да давам чай понякога. Аз не желая и просто ще опитам като се криви да не ми е първата работа да го закачам да суче.
Ваксинката не беше драма, както си представях и брах страхове. Малкия буквално проплака за 5 секунди и спря. Да видим обаче как ще я понесе, засега е ок.
Вдругиден сме на ортопед ние. И аз бях забелязала нещо като Misery, обаче беше за 2-3 дни и после сякаш започна да си обръща главата на всички страни и затова не се панирах. Но все пак ще видим какво ще каже и ортопеда.

# 626
Ако застана отляво или има някаква стимулация отляво, например светлина, играчка, силен звук, ще си завърти главичката. Истината е, че и аз съм виновна, че не съм завъртала по-често главата му в другата посока, но когато го правех, той пак си се обръщаше надясно. Просто е лежал по-често на дясната страна и сега главичката му е леко деформирана от тази страна. Тоест може да се каже, че предпочита и му е по-лесно да лежи и да се обръща в посока надясно, вместо вляво. Диагнозата се води брахицефалия с десностранна плагиоцефалия. Има инфо в сайта му. Разбира се, още е в лека форма, ама се чудя ако бях чакала, както искаше педиатърката какво щеше да е. Аз съм първескиня и майка за първи път и такива неща много ме плашат, независимо че ортопедът каза, че е нещо често срещано при малки бебета и всичко ще е окей до шестия месец. Прибрах се и се разциврих като малко дете, че аз съм виновна. Всичко останало е в норма. Типично в мой стил чух само гадното, другото го пропуснах.

Моля някой да ме светне каква е схемата за даване. на витамин Д и как се качва дозата, на какви интервали?

Редактирам се: Цялата идея на поста е не да се оплача, макар че и това искам. 😀 А да ви стимулирам! Когато нещо ви съмнява или гложди, или пък интуицията ви ви подсказва, че не е окей/наред и прочие, презастраховайте се. И то не само с мнението на педиатъра! Все повече се убеждавам и сблъсквам с това, което всички ми казваха - че педиатрите претупват. А моята дори е от добрите. Търсете, ровете, четете, информирайте се, ако нещо ви съмнява и не оставяйте нещата така.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 17:16 от Misery.

# 627
Аз и преди го бях коментирала. Ние сме по същия начин, но наляво. Много бях стресната и по този повод запазих час за ортопед. Аз го слагам така е през деня, че да гледа надясно към всичко в хола (тв, ние с баща му  и всичко, което ще му привлече вниманието), а през нощта си спи наляво в кошарата и гледа към нас. Опитвах се да го въртя ама ревеше. Нашата педиатърка също каза след 3м., Но аз знам че е много важно. Ние бяхме в петък и споделих с него. Той обясни за какво е симптом, но каза че при нас няма такова нещо и че правя всичко както трябва. Само много ме е яд, че забравих да попитам за раница какво ще каже. Излязохме от болницата и веднага се сетих ама.... 🤦‍♀️

Съгласна съм с Мизери ако имате някакви чувство вярвайте си! Аз бях така със запека, колкото и да ми казваха, че е нормално аз си знаех, че вече трябва да се намеся.

# 628
Аз и преди го бях коментирала. Ние сме по същия начин, но наляво. Много бях стресната и по този повод запазих час за ортопед. Аз го слагам така е през деня, че да гледа надясно към всичко в хола (тв, ние с баща му  и всичко, което ще му привлече вниманието), а през нощта си спи наляво в кошарата и гледа към нас. Опитвах се да го въртя ама ревеше. Нашата педиатърка също каза след 3м., Но аз знам че е много важно. Ние бяхме в петък и споделих с него. Той обясни за какво е симптом, но каза че при нас няма такова нещо и че правя всичко както трябва. Само много ме е яд, че забравих да попитам за раница какво ще каже. Излязохме от болницата и веднага се сетих ама.... 🤦♀

Съгласна съм с Мизери ако имате някакви чувство вярвайте си! Аз бях така със запека, колкото и да ми казваха, че е нормално аз си знаех, че вече трябва да се намеся.

Знам, че имаш предвид рахит. Дори не спомена рахит, но факт - неправилно съм го поставяла явно, щом се е стигнало до деформация. Тя е и видима де. Надявам се да се оправи с тази възглавничка, а междувременно ще го слагам явно повечко наляво сега. При вас имаше ли деформация или просто си проверила дали всичко е окей?

# 629
Аз вече се стресирам от това, което вие сте наблюдавали. Изобщо не знам на коя страна стои Божо най-често

Общи условия

Активация на акаунт