Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 563
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Криси  ... ок. Училище или не все едно. Ясно. Ненужна институция. Театри и Опери затвориха, Унитата и те могат дистанционно ... Защо не уволнят направо културния миснистър. Култура ??? НА кого ли му е нужно това нещо. Има Нетфликс и Амазон Прайм Видео. 
Но пък Британците вече имали министър по ваксините .

Да видим до къде ще стигне тази работа. Само си мисля да отпишем децата от спортните клубове, защото мейли от сорта = платете моля зимния сезон в знак на солидарност ... със сметки от по 600 евро ... ми идват много при положение че децата не успяха да припарят на спорт и няма и да могат.  Защо да не уволним и министъра на туризма и спорта? То май няма такова нещо вече.

Вчера вечерта по радиото цялата дискусия беше , колко да получават лекарите в центровете за ваксиниране ... искали мин. 2х заплащането на нотарцт . На какво основание ???? Не разбрах. Ти можеш ли да ми помогнеш с разбирането?

Аз си седя и наблюдавам какво става и не е истина какво става.

По повод коледните меюта съм в тотална обърквация. Свекър ми готви за Коледа , преди беше баба ми... аз не мога да ги докарам всички неща. Пък и ние често щдем постно. Не знам какво да направя , което да не се повтаря и да е атрактивно в смисъл да се хареса. Залитам малко към експериментиране с по-странни , екзотични и небългарски традиционни рецепти. Т.е. гледам разни различни неща.
И мисля и по този въпрос Simple Smile
Т.е. по много въпроси мисля .

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 18:28 от bella_ciao

# 121
  • Немция
Bella, голяма мислителка си. Grinning Въпрос след въпрос. Но както виждаш, няма идеално решение и не може всички да са доволни.
Не си задължена със солидарността към спортните клубове. Може и да не се включиш.

Относно заплащането на ваксиниращите лекари> може и да искат много, но въпросът им е кой ще им даде толкова много.
От друга страна се очаква да се включат доброволци лекари. Никой не е длъжен да ходи през уикенда да ваксинира в свободното си време, нито пенсионери лекари да боцкат от добра воля, затова трябва и да има обезщетение за създаденото им неудобство или просто да имат мотивация да се включат.
Лекари, които запълват дупки в болници , на хонорар, също получават сериозно заплащане за извънредния си труд, но после има и сериозни данъци.

# 122
Бибит до сега никога не съм ваксинирана от лекар персонално. сестрите го вършат това. лекарите ... ами питат те за предни ваксини, алергии и заболявания, записват и те пращат на сестрата.
Според мен ще им дадат толкова. Те на кого не раздадоха, а на лекарите ли няма да раздадат.

Сега наистина се размислих , че не ми е лоша идеята за екзотично постно меню на Коледа.
Няма да има чушк и и сърмички този път. Обмислям въпроса.

# 123
  • Немция
Доколкото четох за организацията на ваксинацията Grinning, ще има предварителен разговор за общо състояние, пътувал ли си и други детайли .... и тогава се пристъпва в отделно помещение за ваксиниране. Със сигурност ще има и сестри, ангажирани в процеса.

Екзотично постно коледно меню, защо не?
Екзотиката от какъв характер ще е? Grinning

# 124
ами не знам . гледах някакви резепти с папая , рукола , някакви други .
сърмички с ориз имаме често и не ми се вижда специално, чушките на свекър ми няма да ги докарам , питката на свеки и нея няма да докарам. ще разгледам резептите и ще помисля по въпроса какво мога, но не ми се иска да е нещо обикновено.
ще видим.

# 125
Само да вметна за излизането навън с колела, тичане и т.н. При нас цяла седмица вали ту ситен дъждец, ту ситен мокър снежец, ами мерси съм за каране на колело или тичане и кал до коленете. Иначе и аз съм в чуденка, какво ще правим от 21. 12. до 4 януари цялото семейство, като ледената пързалка затворена, басейните затворени, кината - също. Мислех еднодневни екскурзии, ама без кола и къде да се обядва, пак ще трябва да седим вкъщи. Дори до парк ни трябва градски транспорт.
Менюто ми е абсолютно традиционно българско за празниците, хич не ми е проблем. Проблем ми е седенето вкъщи поради липса на други възможности.

# 126
Deni-meni ами освен нашето фамилие да покани вашето . Но не знам къде сте.
Иначе ние все имаме някой на гости. Преди имахме по много наведнъж, сега по-тъпо. Снощи имахме само една приятелка и нейния приятел да гледаме филм и те донесоха сърмички ... сега имаме сърмички. Не е рядко да имаме сърмички и затова не ми се правят на Коледа.
Иначе ми се провали Никулден поради ограничението 5 те човека да са от едно домакинство. Иначе си имах амън 5 от коио един Никола , а другия беше готвач и му бях планирала да приготвя шарана докато другите запиваме ... ама за съжаление двамата не са от едно домакинство и не стана .
Доста тъпо.
Но поканете си някой на гости или идете на гости.

Ти сигурна ли си , че може дневни разходки на друго място ?

# 127
bella,
При нас все още няма ограничения на придвижването, децата ходят на училище. Иначе аз първа щях да знам, защото всеки ден пътувам Висбаден-Франкфурт със S-бана. Сега чакам утре, какво ще реши конференцията на Меркел с министър-президентите. Приятели тук нямаме много, по-скоро познати, та гостита не ми се правят.

# 128
Едва ли има някой, който покрай пандемията, да не е мислил. Да не е имал момент на преоценка, на ступор, на страх, на недоволство и т.н.
Почти целият ни делник се преобърна, учебният процес на децата, служебната атмосфера/ места, семейните ни планирания.
Много неясноти има, до ден днешен. В работата ми е все още хаос, уж се преструктурира, реагираха твърде късно, мерките и промените, които въведоха са до голяма степен недостатъчни.
Много пъти имах чувството за изоставеност. Всеки да се спасява.
Трансформираха ни се заниманията, детето не тренира тенис, ние спряхме да пътуваме и пр.
Култура? Ами има я, но се предлага и консумира под друга форма.
Залата ми липсва. Чакам пак да отворят сцените. Уроците по пиано са виртуални. Прегледите с някои лекари, с които е възможно, също. Пътуванията станаха еднодневни, без пренощуване. Срещите-предимно  виртуални.
Екзотично меню за Коледа?
Вместо лозови сарми, с листа от манголд и пълнени с булгур, например?
Или с листа от кейл, (листно зеле, къдраво зеле). Ошавът може да е с екзотични плодове, тип годжи бери, манго и кокосова захар. Зърнените за брашното за питката може да са елда или просо и т.н. Вместо тиквеник може да се направи десерт със сладък картоф или моркови.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 21:15 от Катерица

# 129
  • Deutschland/HE
В Хесен за сега може, дано така да остане и по празниците.

# 130
Катерица мерси за идеите . Сега съм се замислила има ли cладки или курабийки с тахан ?

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 21:06 от bella_ciao

# 131
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не може с преспиване, как ще хванат дневните излети? Трябва КППта да сложат.
Ние ходим по разни Erlebnispfad, но след 2-3 часа съм замръзнала. Като пия чай ми се допикава, а няма къде. Навън или в колата ми е трудно да сменям памперси, студено е.
Ако завали сняг, ще идем до близката планина с шейните, но ние имаме кола.
Иначе пускаме хвърчило в полето, палим огън и грилваме машмелоус, геокешинг ако времето е сухо, че детето само с колело е навито.
Аз имам доста книги за четене, няма наваксване.

Байерн и БВ също са затворили училищата. Какво се чува за Хесен?
Пп прочетах, явно утре ще мътят.

Мьос, питах, при нас в гезамтшуле са смесени хаупт и реал, гимназиум е отделно. Обаче сега една приятелка ми каза, че има разлика в нивото на гимназиум, зависимост дали е гезамтшуле или само гимназия.
Въобще, много сложно!

# 132
Asyalein,
В Хесен поне до вчера нямахме толкова много области с 200+ на 100 000, та затова всичко засега е спокойно. Дори бяхме повечето под 150. Днес не съм гледала картата.

# 133
  • Germany
Ася, ние сме в БВ и не са затворени училищата.

# 134
Ама сега нали всички щели да правят еднакво без значение някакви ми ти цифри .

Общи условия

Активация на акаунт