Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 567
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Утре ще решат за училищата и за другите мерки. За сега сме с вечерен час, да видим какво още ще ни друснат.

# 136
По повод последното изявление от четвъртък на Кречман за новите ограничения, вчера имаше изказвания на една сюрия кметове от БВ,  че "новите мерки" по същество не са ефективни. От днес сме уж с вечерен час. Ако обаче сега реша да отида до Реве, няма проблем.

# 137
Ами няма проблем , нали не е 21. Ние сега ще идем да врътнем една разходка из квартала са инспектираме украсите и преди филма, че след вечерята ... Simple Smile

# 138
Ами няма проблем , нали не е 21. Ние сега ще идем да врътнем една разходка из квартала са инспектираме украсите и преди филма, че след вечерята ... Simple Smile
Е, аз няма да успея да се прибера до 21 ч. 😉 А и в 21 ч. ако излезна, пак е ОК, защото няма забрана за пазаруване след 21 ч.

Приятна и разведряваща разходка! 😊

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 21:50 от Катерица

# 139
  • Germany
И в Байерн не са затворени училищата засега. В петък в училище са им казали да си вземат всичко от шкафчетата, ако случайно от понеделник са на дистанционно обучение, но ще видим утре какви ще ги измислят.

# 140
Не вярвам да затворят училищата от понеделник. Ако ще и учителите да се заразяват/ боледуват/умират на конвейр. Ще дойдат нови, няма проблем. Същото е и с лекарите и медицинския персонал.
Важното е процесът да върви, "Der Laden muss laufen" ( това в последните месеци ми се повтори многократно) , поточната линия на икономиката да  върви...
Точно с училищата преднамерено много се бавят и протакват, защото темата е много взривоопасна.

# 141
  • Немция
Ще има може би повсеместно частично  минаване на онлайн обучение поне за големите. Но няма как от понеделник. Сигурно от срядата, за да се подготвят всички засегнати.
За малките до 7ми клас ще е по преценка на родителите сигурно - като при нас.

В нашия Kreis дълго тлеем на 200 на 100 000,но виждам, че имаме град близо до нас с над 400 на 100 000 вече. Flushed
В един момент се натрупва и се налага да се дръпне шалтера.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 00:04 от Бибит

# 142
  • München, Deutschland
Криси  ... ок. Училище или не все едно. Ясно. Ненужна институция. Театри и Опери затвориха, Унитата и те могат дистанционно ... Защо не уволнят направо културния миснистър. Култура ??? НА кого ли му е нужно това нещо. Има Нетфликс и Амазон Прайм Видео.  
Но пък Британците вече имали министър по ваксините .

Да видим до къде ще стигне тази работа. Само си мисля да отпишем децата от спортните клубове, защото мейли от сорта = платете моля зимния сезон в знак на солидарност ... със сметки от по 600 евро ... ми идват много при положение че децата не успяха да припарят на спорт и няма и да могат.  Защо да не уволним и министъра на туризма и спорта? То май няма такова нещо вече.

Вчера вечерта по радиото цялата дискусия беше , колко да получават лекарите в центровете за ваксиниране ... искали мин. 2х заплащането на нотарцт . На какво основание ???? Не разбрах. Ти можеш ли да ми помогнеш с разбирането?

Бела, аз щях да съм най-щастливото дете, ако имаше как да не ходя на училище и само да взимам изпити на края на срока, но уви - нямаше как. Тъй като контролни/класни бяха на материала, който пишеше в учебниците и малко извън него, тази информация беше достъпна за всеки, притежаващ учебник, без госпожата да му я налива, присъствайки физически на училище...  Многократно бях отправяла запитвания в училище как да премахна хуманитарните предмети или да се явя на изпити възможно най-сгъстено, да се свършат най-после, но и това не можеше... Не виждах смисъл от училището като институция, да, определено. Винаги съм била отличник, а първата ми научна публикация беше на 16 години - не е било, защото нямам желание да уча, но беше ВЪПРЕКИ, а не ЗАРАДИ училището...

Ако считаш културата за загинала само защото не може да се гледа филм физически в кино с пуканки и кола - ок, но аз филми мога да гледам и вкъщи без проблем. Мет опера излъчваха сума ти представления онлайн и безплатно, Берлинската филхармония също имаха онлайн продукции, Резиденцтеатър в Мюнхен имаше онлайн представления, а Вакен направи първия онлайн Вакен 2020... Е, да, не можеше да си купиш вурст от щанда на Вакен и да лочите бира на палатки, много яко пострада културата от това, признавам, щеше да е яко, но чак пък такова оплакване...

За лекарите не мога да коментирам, не съм запозната със случая, нито с това колко получава един Нотарцт. Попринцип считам лекарската за най-благородната и важна професия и че колкото и пари да получават лекарите, хората, чиито животи биват спасени, биха дали двойно и тройно, за да им се даде именно този шанс за живот и/или лечение.

Виж, има различни хора, ако едни имат потребност от култура в зала, наливане на нещо с фуния от учителка или персонален контакт с други хора ежедневно, то не всички са така. Повечето хора, с които общувам, се радват безкрайно на хоум офиса, редуван с 1-2 до макс 3 пъти седмично в офиса и хич не им се ще да свършва. Да не говорим за спестеното време.

# 143
Като гледам статистиката за нас, считам, че сме твърдо в плато🙂..Което е обнадеждаващо....но по отношение на смъртността, бройките се вдигнаха много. Напоследък всеки ден има обявени починали. И все се покачват.😮😐
Надявам се скоро да спре покачването и в тази статистика.

# 144
chrissy ами аз нямам деца , които могат да се самообразоват . Аз имам съвсем нормални деца, които нямат нужда някой да им налива с фуния, а да им обясни . Разбират когато някой им обясни и им покаже как и т.н. и  учат  каквото има да се научава заедно с другите деца, споделят опит ...  Доста интересни неща . Децата се интересуват, радват се на паузите и ходят с удоволствие на училище. За сега са попадали на супер учители.

Ти нямаш деца предполагам? 

За мен седене в къщи и правене на всичко през интернета не е нито култура, нито социален живот, нито развлечение , нито  отмора нито нищо.

Но както писа разни хора.
За лекарите ако ще им се уважава труда, то да започнат помежду си . Как може лекар, който те пита дали си имал последните 5 дена настинка и те пуска на сестрите да те ваксинират да претендира за мин. 2х заплатата на спешен лекар ?  Непонятно.

Както и да е. За всико може да се даде отговор. Всеки според себе си и тук има толкова много различни хора.

На мен ми се интересно как ще се развият нещата до края на тази история. И дали ще се прави сметка накрая и дали ще се иска отговорност. И какво ще излезе от това. В случая даже имам чувството че не сме актжори , а зрители .

# 145
Аз честно казано не се притеснявам за културата в Германия ,а в България! Там повечето национални  театри,оркестри,опери са на бюджет,свързан с продадено място в залата-малоумно,но факт... Първо,че те принуждават да правиш комерс представления,за да има с какво да платиш заплати и второ- в ситуация на пандемия ти забраняват публиката и оставаш на помощи от държавата! Cry Това разбира се не е важно,на кой му трябва култура...

# 146
chrissy,
Приеми, че има не толкова надарени деца като теб, на които училището е нужно, както и учителите. И ходенето на кино или театър за мен не може да се сравни с гледането им по телевизията, просто усещането е друго. Нито големия екран, нито живото представление носят същия заряд като малкия екран вкъщи с домашните дрехи. Сигурно, защото обичам хуманитарните предмети и мразя физиката. Какво да се прави, характер.

# 147
  • Germany
Естесвено, че театър пред телевизора или монитора не е точно театър, но като временно решение е вариант, особено за хора, на които културата им е важна. Колкото до училището - аз чак сега си дадох сметка какво губи време е това ходене на училище. Моите деца, учат и усвояват материала в пъти по добре от вкъщи и им остава време за хиляди други неща. Единственото, което им липсва са социалните контакти. Ако можеха следобяд да ходят на спорт и клубове по интереси, хич нямаше да им липсва висенето в класните стаи. Аз имам "удоволствието" да присъствам на уроците на големият /участва онлайн всеки ден/ и чудесно разбирам, защо голяма част от учителите не искат да преподават онлайн. Всичките ми подозрения за некадърност на някой от тях се потвърдиха и ако всеки родител има нон стоп достъп до малоумните им напъни в час, ще се надигне сериозен бунт.
Не мен тази пандемия ми "отвори очите" за много неща. Оказа се, че уж интелигенти хора, вярват в какви ли не фантасмагории, подръжници на "съпричасността и толерантността" изведнъж решиха, че им е по важно да пият кафе на спокойствие, отколкото да се съобразяват със "сухите съчки", учители с претенции не успяват един читав онлайн урок да проведат, но най шокиращото за мен е "гледането в паничката" на лекарите, които го отнесаха и ще го отнасят най много, ама ако може да го правят без пари.

# 148
Току-що ни се обади директорът на училището. Учителката по религия (още не проумявам защо имаха религия, а музиката отпадна, при положение че по религия излизаха да пеят на двора) е с корона. Решил е децата, на които е преподавала миналата седмица, да си останат вкъщи. Да ни е честито. Sad Аз се надявах да си учат нормално до Коледа. Моето дете обича да ходи на училище и ще му липсва ужасно.

# 149
  • Germany
Синьо, вероятно от сряда всички ще са по къщите, така че няма да загубите много👍

Общи условия

Активация на акаунт