Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 570
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Да. Точно по този начин спря учителя по китара да преподава онлайн. Защото децата си правиха уроците по музика с такова удоволствие и си чакаха учителя дори по интернет да си правят урока. Но ... една майка решила да контролира и да обяснява на учителя. Следваше , че учителя просто спря да се занимава с всички деца, защото не му се занимаваше с поредната майка , която от всичко разбира повече. И нямаха цялата пролет китара всички деца дори онлайн. Тенкс.

А относно лекарите ... докато е позволено да се печели от едно нещо повече от друго може да се очаква, че лекарите ще се занимават с него. Не е неизвестно, че се правят маса ненужни опреации и изследвания . Сега не може да се каже как се отразява това със заплащането на актуалната ситуация. Но за мен е показателно, че един може 24 часа да прави дежурство и да къпри всякакви жертви на катастрофи и какво ли не ... и друг да иска за много повече от него за нещо, което просто е актуално в момента .

Един ден всичко това ще бъде преразгледано и ще стане ясно.
Сега каквото и да обсъждаме е само ние какво мислим.

PeaPink да, от сряда всички са по къщите.
Седмичните пазари и литургиите обаче са от значение за системата. Училищата не.

# 151
  • Germany
Bella, аз разбирам недовослтвото ти. Има доста нелогични неща в тази пандемия, кое е правилно и грешно, и аз още не мога да преценя. Всички имаме неща, които ни липсват сигурна съм.
Вчера от Ковид почина чичо ми. Да беше сравнително възрастен, на 76, но много активен, жив и деен. Не съм глупава, знам, че смъртта може да дойде винаги, но още леко ме е яд, колко нелепо точно за две седмици просто изчезна...

# 152
Честит ни локдаун от 16 декември до 10 януари минимум.
Лично аз се надявам да отворят училищата след това,  дано числата с корона-случаите се укротят.

# 153
PeaPink съболезнования.  76 не е толкова много в днешно време. Аз като си помисля, че родителите ни прехвърлят 70 и не можем да идем да ги видим и че може да се случи нещо подобно ...

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз завиждам благородно на всички, на които им липсва театър, опера, сцена.
Аз не съм ходила отдавна, последно в Бг. Там има кой да гледа децата. Тук няма кой. 🙄
Аз се радвам, ако успея да хвана нещо по ТВ.

Криси, аз също бях мега отегчена от училището, но поне това, което виждам в началното на детето е съвсем различно. Освен материал, учителката и други неща ги учи, все Софт скилс.
За по нататък незнам...

Пея, моите съболезнования.
Уви тази Коледа ще я посрещна със страх дали всичко е наред с близките ми в Бг 😐

Всички училища ли затварят?

# 155
Официално къде пише за затварянето?
PeaPink,
Съболезнования. Родителите ми са на 76 и 82 г. Изобщо не искам да мисля, кога ще си отидат.

# 156
В момента тече пресконференция по новинарските канали. Скоро ще излязат подробностите в онлайн новините.

Не виждам нищо страшно в онлайн обучението,  ако се провежда в реално време и не продължава с месеци. Мърлявите педагози са си такива и онлайн и в реала. Онлайн проблемите лъсват по-бързо.

# 157
Видях за Хесен 12.15 ч. по HR ще говори Буфие.

# 158
  • Германия
Pea, много съжалявам за чичо ти!!!

# 159
  • Немция
Pea, съболезнования!!! Hug

Ти ли беше писала в друга тема за скандално положение в спешно отделение в българска болница, с налягали пациенти със задух в коридора?

# 160
PeaPink, съболезнования🙏
Дано повече никой не се среща с короната и споделяме повече радостни новини.🙏

Четох за решението от 16- ти да се затворят  училищата, ама се оставя вратичка, дори има опция за нотбетроюнг...освен това, за всяко училище, предполагам, ще трябва да се вземе решение от директора и да получим мейл. А той пък сигурно чака разпоредби по провинция, от съответния министър на културата.
Синьо, надявам се, детето ти е невредимо.🙏
Скрит текст:
При мен имаше случай на корона, имах директен контакт на работата ми в продължение на няколко дни преди да излезе положителния тест. Тествах се и аз, със служебна бележка, за всеки случай, без да имам симптоми.

# 161
  • Germany
PeaPink, съболезнования.

# 162
PeaPink, съболезнования.

Аз, която бях против прекалено строгите мерки доста дълго време, въздъхнах облекчено като прочетох за локдауна от сряда. Очевидно докато не се почне масова ваксинация, ще трябва да постоим затворени, защото иначе много дълго време ще сме полуотворени и все повече близки хора ще губим. И ние самите не сме безсмъртни и не ми се мре без време от някакъв вирус. Не ми пука нито да фитнеси, нито за магазини, нито за фризьори. Ей сега ще си купя един крос тренажор от Ebay Kleinanzeigen, да са живи и здрави Амазон и Нетфликс и каквото такова, само да сме здрави.

# 163
  • Germany
Момичета, някой да може да препоръча крем/гел/спрей за белези? Белега ми е 15см, през целият корем и ми се иска да почна да го мажа с нещо.

# 164
  • Germany
Да Бибит, аз писах за спешното в Търновската болница. Вчера пак е било така (брат ми са влезли от там), пълно било с по-възрастни хора, а места за прием отдавна няма. Може би в София нещата са по-добре, но в провинцията положението е ужасно (не че и преди не е било такова).  Всъщност и в Мюнхен една от болниците обяви, че са запълнени до край...
Аз не разбрах за този Локдаун от сряда, ваканцията на учениците ли почва от 16 или ще има дистанционно обучение за трите оставащи дни?

Общи условия

Активация на акаунт