Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

 • 18 726
 • 741
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 783
И нашето гезамтшуле е с лоша репутация. На теория концепта е розов, дава много възможности. На практика класовете са смесени. Всяко дете решава материал с каква трудност да покрива и като резултат почти никой никой не покрива гимназиална степен и много малко правят реал абшлус.

# 16
 • Sandhausen, Germany
 • Мнения: 5 024
И аз четох не добри отзиви за Гезамтшулето в района и го отхвърлих като вариант за големият, после за малкото беше лесно. За материала в 5ти клас - аз смятам, че добре подготвено от 4ти клас дете, не би имало никакви проблеми по мате и дойч в 5ти клас. Проблемите обикновенно са с английския и разказвателните предмети. Таксата е частните училище при нас е различна. В католическото в Хайделберг е много ниска /нещо от сорта на 30 евро на месец/, но се влиза мнооого трудно. В евангелистаката гимназия е според доходите на родителите, като мисля, че максимума е около 350 евро, в светското частно е 300 евро без транспорта и храната.

# 17
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 15 368
Мьос, след като са смесени класовете, как продължават след 10кл?
Аз мислех, че са на паралелки - едните паралелки са гимназиум, другите реал.🧐

Мони, аз за другите знам цените. Обаче за това училище няма нищо онлайн, там незнам дали се влиза лесно или трудно, няма инфо колко места има.
Явно трябва със запитване.
Уви не познавам никой, който да го посещава, но от няколко места ми го споменават като опция.
Лошото е, че е далеч, а на мен градът и кьошето не ми харесват, за да мислим за местене.

# 18
 • Мнения: 3 974
Познавам много свестни деца с много свестни родители, които отидоха в гезамтшуле и после братята и сестрите им отидоха там.
Като всяко училище или пасва на детето и детето в у-щето или не.
Ние не го дадохме нашия там защото при него трябва да има изискване за да има резултат ... останалото е футбол. Т.е. ако отиде в такова у-ще ще учи по най-малкото съпротивление и през останалото време ще играе футбол.
Сега е в много добра гимназия. Учи точно колкото всички останали без право на избор и останалото време футбол.
Това е. Доволни сме.
Познавам и доста деца отишли в частна гимназия.
Нашите не сложих в частна защото бяха в частно начално и му научих и меда, но и тъните . 

# 19
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 15 368
Кажи за тръните.

Аз много обмислях за Монтесори, но тук при нас е зле.
Концептът им е супер, но нямат учители, плащат много малко. Там отиват тези, които не са успели другаде да се класират 😔
Другите реформпедагогики не ми харесаха (Валдорф и едно друго). Валдорф са супер откъм музика, организиране на представления и ръчни дейности и занаяти), но пък другото ми е прекалено.
Другото училище така и не разбрах какъв концепт има.

# 20
 • Мнения: 527
Благодаря за темата!
Да отговоря тук на Софт Клик, съжалявам за опита ти защото ми звучи мъчително да контактуваш всеки ден с хора които не са на твоето ниво.
5 и 6 клас нали се водят Erprobungsstufe.
Аз съм решила да записвам в гимназия, винаги може да смени с реалшуле ако не успее.
Гезамтшулета имаме хубави, но са далеч.

# 21
 • Мнения: 1 783
Ася, може би в други гезамтшулета е различно организирано. При нас са смесени до 9 клас, после продължават тези, които ще правят реал абшлус , другите заминават да учат професии. Ако остане някое за гимназиално ниво, продължава нагоре. Не всяка година имат гимназисти.

# 22
 • Мнения: 3 974
Ася ами ти си ги изброила тръните. Деца на родители , които искат да нямат много съпротивление.

# 23
 • Мнения: 217
Съжалявам, че ви прекъсвам, но имам важен въпрос и се надявам да ми помогнете. Става дума за жилището на родителите ми, в което живеят под наем. И преди съм писала, че имаме големи проблеми със съседите, обаче нещата започват да ескалират. Днес нашите са ходили до хазяина, за да разговарят с него и неговата секретарка се е развикала, че ще дадат Кюндигунг на всички семейства в къщата, защото постоянно се викала полиция и имали проблеми с живущите. Има ли хазяина законното право да ги изгони, при положение, че ние нищо лошо не правим, плащаме си редовно наема и ако има- имаме ли право на обезщетение?

# 24
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 15 368
Кмалик, доколкото знам, могат да ги изгонят, само ако жилището е наложително за собствено ползване. Но даже и това не е лесно, ако има семейство с деца, не могат да ги изгонят преди да си намерят жилище.
Затова и инвеститорите обикновено тормозят наемателите на ръба на закона, за да напуснат сами, защото не могат да ги кюндигват ( Боже каква дума!!!)

Мьос, като и реал и гимназиум са в една паралелка, учителят за кое ниво е следвал?
Нали са диференцирани?🙄

Бела, аз говорих за учителите, не за децата.
Учителите при нас в Монтесори никъде другаде не са получили място.

# 25
 • Мнения: 2 430
И нашето гезамтшуле е с лоша репутация, беруф гимназията също.
Някой каза за рязането на оценки в гимназията. И в реалшулето на дъщеря ми беше същата работа. Учителят по математика режеше безумно, защото например верния отговор не е постигнат по неговия начин. Човекът е алкохолик, от тези които посред бял ден лъха на джибри. Но е учител.
Единствените свестни учители бяха класната й по немски и този по английски. Той е шотландец.  На една родителска среща майките го направиха на нищо, защото говорел на децата им само на английски, а тук било Дойчланд. Всички останали учители бяха много не заинтересовани, не мотивирани, някои откровено груби. Директорът беше чисто луд. Приятелите ни, чиито деца са в гимназия разправят същите неща.

В една друга тема една жена, която твърди, че е познавач на всичко немско твърди, че глювайн било малиново вино. Не е, нали? То не че е немско изобретение.

# 26
 • Мнения: 1 783
Aся, чак такива подробности не знам.

Глювайн е греяно вино с подправки. Има различни рецепти, има и с повече плодови нотки,  ама баш малиново вино не е.

# 27
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 15 368
Виното е от грозде, от малини вино е този смисъл на думата няма.

Незнам коя е темата и дамата, много експерти има тук! 😆

Днес запецнах и ме мога да помогна на детето по немски. Обаче и баща му не може.
Някой с идеи?

# 28
 • Мнения: 2 430
За прекратяването на договора за наем не са точно така нещата.
Ако договорът е безсрочен, каквито са повечето, обикновено срокът за предизвестие е три месеца, ако наемателят е живял в жилището до 5 години. Шест месеца е ако е живял от 6 до 8 години, и при обитаване на жилището повече от 8 години, срокът е 9 месеца.
По закон наемодателят може да даде кюндигунг на наемателя само ако има основателни причини. Желанието му за повишаване на наема не е такава. Постоянно закъснение с плащане на наема, неразрешено отдаване под наем на други лица, нарушаване на вътрешния ред, пренаселеност на жилището, обиди към наемодателя и други подобни са основателни причини. Също и икономическите причини, като например продажба на жилището. Също и когато е налице Eigenbedarf, т.е. когато наемодателят или широк кръг негови близки се нуждаят от жилището. Последното на практика винаги могат да го кажат.

Кюндигунгът трябва да се даде до трето число на месеца, например до трети януари, когато срокът изтича на 31 март. Трябва да отговаря и на определени формални изисквания и да се връчи по определен ред и на всички лица, които са вписани в договора.

Та не е съвсем вярно, че наемодател не може да изкара наемател от жилище. На практика винаги може. Това за децата не мисля, че изобщо е вярно.

# 29
 • Мнения: 5 703
Виното е от грозде, от малини вино е този смисъл на думата няма.

Незнам коя е темата и дамата, много експерти има тук! 😆

Днес запецнах и ме мога да помогна на детето по немски. Обаче и баща му не може.
Някой с идеи?

Предполагам, че в урок са учили за тази фрау Холе. Оттам да са споменавали и кой тип приказка е. Питах сина ми, не му е позната.

Общи условия

Активация на акаунт