Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 576
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Майка ми се го изкара в къщи, не пи коктейли и антибиотици и беше доста зле. Сега след един месец й няма нищо.
Много се зарадвах! Благодаря, че сподели! Мислех ви, а ми беше неудобно да попитам.

# 181
  • DE
На мен почти всичките ми роднини в Бг го изкараха, като майка ми е болна в момента. Сестра ми и зетя, жената на племенника, майка и и баща и, майката на зетя. Странно само мъжа на майка и племенника не се заразиха, засега...
Майка още пие антибиотик, но вече се оправя. Бяхме полудели всички.
Аз съм рискова и няма да пусна детето утре на училище. Каза, че половината клас не ходят по тази причина, пазят родители.

# 182
  • София
~Artemis~  ей сега беше една приятелка на гости и ни казаха , че в БГ нямало нужда от входни тестове. Бяха доста сигурни в това. Аз бих се обадила да питам на граничната проверка , зависи с какво пътува.

Извинявайте, че се намесвам в темата. Чета си тук, че пътувам често при дъщеря ми и внука.
Да,  на влизане в Бг няма изискване за ПСР или друг тест, няма и карантина. Днес летях от Баден Баден. Миналата неделя Скъпия се върна от там и в понеделник си отиде на работа. На са му правили проблеми.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 22:11 от Aisha

# 183
  • Немция
Дането, бързо оздравяване на майка ти и да се приключва с тревогите!
Софт, на това се казва добри новини!

Синьо, специално за миокардита не е от лекарства. Сезонният грип също засяга сърцето на млади хора, не е голяма рядкост, но короната е по-коварна.
Тук уж се контролират повече лекарствата, а пак си има хора, които имат проблеми с определени органи след изчистването от вируса .

# 184
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой има ли опит с Winkelfehlsichtigkeit и оптометрист?

Детето все още чете зле 🤨, мрази да чете, имам чувството, че си насосва изреченията по смисъл.
Днес прочете 1стр А4, приказка, беше му домашната и след час се оплака от главоболие.
Иначе вижда, на очен тест няма проблем.

# 185
  • Немция
Ася, бил ли е на подробен очен преглед с капки в очите?
Не всеки очен лекар го прави. На такъв очен преглед могат да изскочат разни неподозирани проблеми.

# 186
С капки не са го гледали. Първо ще ида при очен явно.
Тези оптометристи имат едни цени 🙈

# 187
  • Немция
Аз дори не съм чувала за оптометрист. Thinking
Не се ли поемат разходите от здравната каса?
Изглежда, че това е тесен очен специалист, сигурно някои очни лекари го имат като допълнителна специалност.
Ако се стигне до такъв, сигурно трябва да се мине през щателен очен преглед и тогава евентуално да се ходи на оптометрист. Не знам, само си разсъждавам.

# 188
Бибит, не се поема от касата, доколкото разбрах разликата, очния лекар гледа дали окото е наред, дали физиологично има или няма проблеми.
оптометристът се занимава с връзката между видяното и обработеното от мозъка.
т.е. може според очния преглед окото да е наред, но мозъкът да "вижда" двоен образ и да напасва картината, за да може да се обработи. в този случай има много по-голямо натоварване при четене, защото мозъкът трябва двойна работа да върши - четенето, плюс компенсация за субоптималното виждане.

правят се някакви упражнения (помагали) или се изписвали очила с призми (пак на сосна цена).

# 189
  • Germany
Аз доколкото знам оптометристите не са точно лекари, работят в оптиките и определят точно диоптъра, а ако има съмнения за по сериозни проблеми се ходи на очен лекар. И двете ни деца са с очила, големият със сериозни диоптри. Капки за разширяване на зениците му сложи само една лекарка българка и то защото настоях.

# 190
  • Немция
Измерването на зрението с капки го прави немска очна лекарка и прегледите й са винаги много подробни. Но съм чувала, че не всеки го прави.

# 191
На мен тук немски очен лекар ми е слагал капки при преглед на очите. Първо преглежда без тях, после сестрата слага капките на пациента и докторът пак го преглежда.

# 192
  • Немция
На мен тук немски очен лекар ми е слагал капки при преглед на очите. Първо преглежда без тях, после сестрата слага капките на пациента и докторът пак го преглжда.
И при нас така.

# 193
  • Germany
Нямам идея защо не слагат на големият. Може би, защото е дете. Ще питам следващият път. Той е и с астигматизъм и определено е по добре да се определи диоптъра и астигматизма след слагане на капки.

# 194
Moni,
Непременно попитай. Докторът е преглеждал и децата ми и на тях също сложи капки.

Общи условия

Активация на акаунт