Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 589
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
при сина ми няма он лайн обучение. Неговата гимназия затваря, само абитуриентите ще имат он лайн уроци.
Грундшулетата в квартала ще имат кризисна занималня.

# 211
да. в кризисната занималня има определено по-малко контакти . а и ученето не си струва . ок сме си.

# 212
Само като ви чета, кой какъв имейл получил от училището на детето, ми става ясно, че училищата на моите деца са много изненадани от решението на Меркел и сие. Сега до утре събират желаещи от 5/7 клас евентуално за Notbetreuung, а как точно ще се учи тези 2,5 дни, още няма информация. За сметка на това от едната гимназия любезно ни уведомяват, че учениците от 8 клас нагоре си остават задължително вкъщи, защото възрастта им предполага, че могат да седят сами вкъщи. Joy

# 213
То това беше ясно защо решиха от 8 клас да си остават вкъщи. За мен е нормално на 14-15 год да си седят сами и да си учат от вкъщи.
Нашето у-ще си остава отворено, който иска си води детето. Днес отидох да взема тетрадките, ами всички си водиха децата. Но помолиха който може да си остане вкъщи.
Имаме план за ДО, но е смешен направо. Нищо то и без това е само седмица и после ваканция.

# 214
В нашата фирма от 21 декември всички сме само в хоум офис. Днес раздаваха лаптопи на който няма. Казаха, че най- рано до 10 януари ще сме така.

# 215
Днес пратиха мейл с инфо,че грундшулето ще предлага нот- група- от 8 до 11 ч. Е няма такъв майтап- на който ходи на работа ще му е много от полза,няма що... Laughing Защо не оставиха децата до края на седмицата,както беше първоначалната промяна,ами сега в последния момент ще се чудим на кой да връчим детето! Unamused

# 216
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Съни, като ги гледам в яслата, да ти кажа имам чувството, че всички в този бранш (учители, възпитатели и т.н.), удариха тавана с трибуквието и бързат да пуснат кепенците.
Не отричам, че им е стресово с всички тези мерки, отделно и децата са поизнервени от мерките и предполагам са още по-диви, но за мен това е причината толкова бързоскоростно да затворят всичко.
Удобно им е.

На детето му изтеглиха за днес теста. Незнам кога ще си получи оценката.

Ако имате предложения и идеи как да се движат децата при локдаун и това време, приемам.
Ние ходим на wandarn, ама повече от 2-3 часа не можем, защото аз замръзвам, дохожда ми се до 00, трябва да сменям пампито на бебето, а навън е студено.
Обаче на децата им трябва движение.
Ако има вятър, ходим в полето да пускаме хвърчило. Също и кратки турове с колело, ама липсва някакси целта, преди все сладоледаджийницата беше.

# 217
Джей, и големия е във ваканция. Неприятно изненадана съм.

Ходим по полето и горите, обикаляме близките езера, момчетата тичат с другари, правят "уъркаути" следвайки онлайн треньори, и тримата  имат онлайн тренировки за обща физическа подготовка.  С малки деца е много по-трудно,  съчувствам ви много.

# 218
  • Немция
Мьос, сигурно ще им орежат от друга ваканция. Примерно от Пфингстенската Grinning, в южните провинции е голяма, често 2-седмична.

Моите момчета сами си намират начини да се раздвижват из къщи. Момчешки боричкания, скачане на въже, направиха си списък с брой лицеви опори, коремни преси. Сложиха си матрак, встрани от спалнята ни и се хвърлят странично. Нова мода от седмица насам. Гонят се, теглят шалове кой ще е по-силния. Понякога диви танци на фона на музика.
За навън е ясно какви се опциите за раздвижване, подобни на вашите.

# 219
Ние пък не исканме да ни взимат от Пфингстен!

# 220
  • Немция
Ние пък не исканме да ни взимат от Пфингстен!
Разбирам те, но си разсъждавам...
При нас говореха, че дните около карнавала може да са учебни и така да се компенсира удължаването на зимната ваканция.
Но дотогава нищо не може да се планува с тази ситуация.

# 221
Може да вземат зимната или междусрочната, в които провинции я има. При нас няма ни зимна, ни междусрочна, ни пфингстен. Надявам се до май да са решили проблема, че мисля да водя децата в Берлин за Christi Himmelfahrt или Fronleichnam, тогава имат по 4 свободни дни.

# 222
И февруарската Не си даваме. Никой не ни е питал за замяна.
Да се оправят сами с каквото има да се оправят след като сами са си го разпоредили без да ни питат.
Никаква ваканция не даваме.

# 223
  • Germany
Аз смятам, че има голям шанс януари повечето деца да си останат вкъщи, та не виждам как ще компенсират с взимане от другите ваканции. Да се стягат учителите да преподават онлайн, не само да мрънкат и да се чудят как да се скатават. Иначе ние така или иначе тази година имаме по кратка Великденска ваканция, нямам идея защо.

# 224
Сигурно от нищо няма да вземат, защото ще стоим затворени още дълго. На 10 януари няма да премахнат локдауна и най-вероятно ще си стоим така докато не ваксинирам поне най-рисковите групи.

Общи условия

Активация на акаунт