Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 593
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Уви и аз си мисля, че ще останем по-дълго в локдаун. Ваканциите в момента не са ни дерт, а по-скоро как психически да не врътна...

Бибит, добра идея за матраците!

# 226
До 29.12 ще получат разрешението за ваксината, после почват да ваксинират..трябва да мине време и видим ще има ли успех. Аз съм с нагласа, че до края на януари ще сме вкъщи. С много голям оптимизъм може и да се получи да си отида в БГ март, но това ми е много далечно още.
2-3 часа навън си е напълно достатъчно децата да си вземат въздух и изморят. Ние ходим до гората и до парка. Това е, но ни е достатъчно. Важното е на въздух малко.

# 227
И аз мисля, че ще удължат локдауна и ще следва нова порция пародийно онлайн обучение.  Да видим.

# 228
На 23 декември се очаква ваксината да получи одобрението за ЕС.

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89125750/coro … ember-kommen.html

Де що познати българи имаме наоколо, всички ще летят за Варна на 20 декември . Ние решихме, че не намираме смисъл вече в толкова риск, а и видяхме лятото и есента колко се спазват мерки по самолети и летища. Никак, но при сегашните бройки е абсурд да тръгна нанякъде.

# 229
Чакаме ваксината ама другите да се ваксинират. И понеже никой не ще ... ще има още доста цирк .
Много мислихме да заминем и ние, но 10 дена карантина не ни се правят . А и един термин имаме все още неотменен...
То не че училището е нещо важно с такива учители ,ама аз все си мисля че ще пуснат училищата . Да видим.

# 230
  • Немция
От нашето обкръжение никой не е планувал да си ходи до България за празниците.

Днес денят на шестокласника беше по-структуриран.
6 двойни часа, тоест 3 предмета.
По всеки получи материал за работене вкъщи и имаше една половинчасова видео конференция по немски.
В сравнение с объркания ден вчера, днешният беше "цвете".
1/3 от класа е на дистанционно обучение, останалите са присъствено. По преценка на родителите.

Малкият има голям материал за работене вкъщи плюс тетрадки за свободна работа.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 14:24 от Бибит

# 231
И ние няма да се прибираме, нищо че от юни 2019 не съм виждала родителите си. Ще стискаме зъби и ще се надяваме всички да останат здрави, за да можем да се видим догодина. Роднина, живееща в Берлин,  за 3ти път ще се прибира за последните 4 месеца, но за мен това в момента е безотговорно, радвам се че и родителите ми мислят така и няма обидени. Живот и здраве почвам да правя плахи планове пътуване за българския Великден.

# 232
bella_ciao, не е съвсем така, има доста желаещи да се ваксинират. Simple Smile

Ние имаме един лост, на който сме вързали слинга от бебешките години на детето. Ползва се за люлка, за набиране, за катерене... Иначе по-скоро времето ни е спънка за разходките сред природата, а не локдаунът. Хич не обичам да ходя часове наред при мъгла или ситен дъждец.

Моето дете получи 18 страници със задачи само по немски за вчера и днес. Толкоз. От утре – ваканция. И аз не давам летните ваканции! В никакъв случай летните!

# 233
margolotta стоят ли в карантина 10 дена след като са обратно в Берлин?
Синьо аз такива не познавам. Около мен всички казаха , че ще чакат.
А аз даже няма и да чакам. Изобщо не ми се занимава с глупости. Никога не съм правила ваксина против
грип.

# 234
Понеже е home office явно не й пречи карантината, при нас дори и да се престрашахме няма как да жертваме още 10 дена от отпуската за карантина.
Аз съм за ваксинирането, и грипна си слагам всяка година, мъжът ми е против, работи във фирма, произвеждаща медицинска техника, включително и корона тестове, и иска първо да види как ще се държи ваксината ( особено тази на Biontech ), преди да бърза да си я слага.

# 235
  • Germany
И в нашето обкръжение няма хора планиращи пътувания по празниците.
Моите направиха последни класни за тази година и сега ги чакам да се приберат и да видим какви коледни сладки ще се мъчим да правим. Надявам се мъжа ми да свърши по рано днес и да успее да отиде за елха, та да можем утре да я украсим.

# 236
Аз познавам двама с купени билети, но те се надяват да нямат карантина ако покажат тестове. А аз доколкото знам не минава този номер ако те проверят.

# 237
  • Немция
Имам информация от човек, който се върна от България тази неделя. Без направен тест там. Кацайки в Германия, се попълва формуляр и си в карантина. На 5-ия ден тест.

Тест, направен в България е само моментен резултат.
Признава ли се наистина тук - все пак след теста имаш пак контакт с други хора, преди да кацнеш в Германия.. .

# 238
  • Варна
Момичета пак съм с въпрос. Къде мога да пусна жалба срещу некоректен работодател. ММ работеше в почистваща фирма. Хубаво, ама шофьорите спяха по 3-4 часа на вечер и тръгваха да карат. В последствие се запали единия микробус на магистралата и напълно изгоря. Имаше и лека катастрофа без пострадали. Накарах ММ да се връща, защото се уплаши.Има да получава заплата за една седмица и 1 депозит. Знам, че няма да може да вземе парите, но искам да направят проверка на фирмата и да ги санкционира. Има трудов догор, адресна, банкова сметка.

# 239
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, за 3 дена до ваканцията детето има задача да направи една лапбук и 3 стр от работната тетрадка.

По мате също е минимално. Добре, че изтеглих материал.

Аларея, мисля Zoll се занимаваха с такива неща, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт