Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 587
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, не съм чела къде може, ние нямахме просто. Имахме няколко останали от миналата година.

ДО с вирт.виждане за мен е по-добре.
При нас тази връзка я нямаше. Понеже обилно анализирахме как е преминало ДО на родителската среща, то аз казах, че това за мен е огромен минус и уж ще работят по решение.

# 571
Честита Нова Година и от мен! Нека бъде по-здрава, по-щастлива и по-добра за всички ни!
Домашното обучение в нашата гимназия представляваше пращане на листове веднъж седмично по всички предмети. Никаква видеовръзка, никакъв контрол над работата по листовете. Ние правихме с приоритет английски, немски и математика. Френският беше мисия невъзможна, тъй като аз идея си нямам от този език. Така моят син много изостана и сега оценките по езика са 3 и 4. Нещата вървят към наххилфе. Купила съм си и самоучител, та поне малко от малко да разбирам и аз за какво иде реч. По другите предмети така и нямаше часове през лятото и материалът нито беше проверен, нито наваксан. Сега през зимата като бяха 2 седмици в карантина целия клас имаха онлайн часове по мудъл и на моят син много му харесваше. Дано такова да е обучението ако училищата останат затворени.

# 572
  • Варна
Честит нова година и от мен! Желая на всички преди всичко здраве, късмет и както се казва напоследък - да се върнем към старото "нормално"!
При нас снощи беше сравнително тихо. Изглежда хората се съобразяват с обстановката. 15 Мин. след 12 ч. спряха с гърмежите.
Ася, ако това ще те успокои, има и други почти полудели като теб Simple Smile Ние сме в къщи с две деца - на 2 и 4 г. Лудницата е пълна. Вчера бях пред нервна криза, започна да ми се вие свят и повръща. Това при мен е признак на бърн аут и трябва да взема нещо успокоително. Моите са в къщи от 3 декември, защото бяха под карантина, а след това затвориха градините. Вече месец се борим с природните сили, а не му се вижда края.
Рейна, дано свекър ти успее да пребори вируса!
Аз няколко неща не мога да си обясня?
- Как китайците успяват да регистрират едва по 20 случая на ден и то от доста време?
- Как французите при 2 000 000 заразени, имат  5000 в интензивен сектор и по- нисък процент смъртност, а в Германия при почти 400 000 коронясани, пак 5000 са в интензивното и умират по 1000 на ден? Нещо сметките не ми излизат.
Ей такива мисли ме мъчат на 1 януари 2021 г.

# 573
...
- Как китайците успяват да регистрират едва по 20 случая на ден и то от доста време?
...Ей такива мисли ме мъчат на 1 януари 2021 г.
Колкото успях да разбера за тях е, че не са толкова ненормални да затворят няколко милиона здрави заедно с  20 те инфицирани... за да се разнесе добре вируса , а по-скоро отделят болните от здравите  мисля на специални места.
Това поне доколкото четох.
Защото наистина е много страноо как например свекъра на Рейна, който съм абс. сигурна е спазвал всички мерки ... все пак е хванал заразата. Същото важи и за Шпан, за френския макарон и пр. ... които не може да обвини човек в престъпване на правилата . Само са си ги спазвали хората. Значи нещо мерките куцат. Или вирусите са си във въздуха както всички други.
Другото което е проблема според мен е , че здравеопазването се изложи тотално. Ниво 2020 да не може да се оправят с някакъв тъп вирус е резил! За какво ги взимат тези вноски и заплати. Да развиват медицината или да прилагат допотопни  мерки, които при това нямат ефект ?! Не само не трябва да качват здравните вноски. Те трябва да ги намалят поне наполовина. И да се срамуват. Пълна излагация.
Айде заминавам по разходки, че не само децата, ами и ние имаме енергия за изразходване. Не може само пържоли , зеле, руска салата и баница и .... диван.
Малко мувмънт е нужен.
Весел ден.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 10:27 от bella_ciao

# 574
Честита Нова година!

bella,
В Хесен нямаше откъде да си купим фойерверки, нали ги забраниха. Та, ако някой си е купил преди 16 декември, той имаше. Затова имаше откъслечни залпове.

Как е бенгалски огън на немски? Все търся и не намирам. Много искам да си купя догодина, от другите фойерверки ме е страх и не искам да купувам.

# 575
Честита Нова година и от мен! Да е здрава и по-добра от предишната!

Wunderkerze е бенгалски огън, аз имам една голяма опаковка с дълъг бенгалски огън от май 10 години, и за още толкова ще има, на Weco е, и продължава да се пали и гори без забележки.

Reina, бързо възстановяване на свекъра ти! Моят след като беше заразен в болницата с корона, 4+ седмици даваше положителен тест, беше на кислород и обмисляха включването на апарат,  вече е малко по-добре, вчера говорихме за малко по телефона, което преди седмици беше немислимо. Вирусът заедно с рака са нанесли много поражения и е Pflegefall, сега обмисляме как ще се грижим за него.

# 576
Чета в новините, че почти навсякъде са гърмяли фойерверки, с изключение на градове или частни от тях, където е било изрично забранено. В NRW пък върховният административен съд отмени снощи забраната за събирания. Не става дума за частни партита, а за други събирания, като демонстрации или празнуване на открито. Една жена от Дортмунд пуснала жалба, защото считала, че със забраната се нарушават основни нейни права. Съдът е на същото мнение и изтъква аргумента, че държавата може да гарантира защита срещу инфекция без обща забрана за събирания.

https://www.google.de/amp/s/www.tagesschau.de/regional/nordrhein … rbot-101~amp.html

Впечатлена съм за пореден път от съдиите в NRW.

# 577
  • Germany
Честита Нова Година на всички! Пожелавам ви  най-хубавото от старата година, да е най-лошото от новата!
О, Бела вирусът е всичко друго, но не и тъп, но това е една друга тема...
При нас нямаше фойерверки, беше доста спокойна и малко тъжна вечер. Нямаше хора по улиците, а линейки се чуваха дори точно в 12 ч.
Ние с мъжът ми много се забавлявахме с новогодишното шоу на Иван и Андрей. Правиха ретроспекция на всички години от 2002 г. насам, новини, музика. Интересно ни беше и леко носталгично 😉

# 578
И ние се забавлявахме с това предаване, но с женската част на водещите. Тези двамата не ги търпя въобще. После гледахме Жан Мишел Жар в Нотр Дам и разни други концерти в ютюб. Сега си допивам кафето и почвам тренировка. То било много хубаво да празнуваш без деца. 😆

# 579
Честита Нова година ! Хареса ми пожеланието на водещия на шоуто от пред Бранденбургската врата, който каза : на изминалата година казваме адио, бай- бай, чао, чус, но в никакъв случай auf Wiedersehen!😊

При нас много гърмяха, пускаха фойерверки с ефекти, с шум, с всякакви цветове. Не забелязах особени разлики с минали години.
Аз си поплаках на изпълнението на Борис Христов. Винаги, ама винаги много ме докосва. Тропнахме хорото и всичко си дойде на мястото.
На Одата на радоста пях с грейнали очи.
Хубава година ви пожелавам, момичета ( дами)! 🙏🤗🍀

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 20:45 от Катерица

# 580
Благодаря за палците. Той няма проблеми с дишането засега, но кръвните не са ок и са му казали, че налага влизане в болница. Не живее в Германия. Иначе другите живеещи в домакинството са отрицателни уж засега.
Ами как беше организирано ДО...аз съм писала и преди пълна анархия. Трябваше да довършат едни тетрадки по математика и немски и аз да му предам таблицата и да я научи. Беше голама мъка, много стрес, никаква организация вкъщи. Накрая тръгна за месец на у-ще и всичко си разбра и научи. Определено не е добре да са си вкъщи децата.
Сега имат една платформа Падлет, там учителя беше качил вохенплан и стана номера. Ако имат януари ДО мисля, че пак ще е така. Не са подготвени за видеообучение нашето у-ще.

# 581
  • Германия
Честита да е новата и да донесе повече добро!
При нас в селото имаше на 2 места големи фойерверки, които бяха достатъчни за да се насладиш и да не ти писне от гърмежи. Ние се събрахме 3те семейства от къщата ни в градината , запалихме огън и грил и това беше първата нова година, която прекарахме часове навън, без да сме забити на масата и пред ТВ.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 17:53 от pepelyashka

# 582
  • Germany
Успешна, здрава и щастлива година ви желая! Прекрасна вечер с любими приятели имахме снощи, сега чакаме другото ни близко семейство. Фойерверки имаше доста по дворовете при нас, ние обаче тази година пасувахме. Аз си легнах най рано от всички, защото като не танцувам ми се доспива Simple Smile

# 583
Здравейте ,

На моя приятелка и предстои раждане в Германия.Там е от няколко месеца , незнае език и е много притеснена.
Бихте ли дали съвети , напътствия и неща , които трябва да знае?
За много години на всички и благодаря предварително Simple Smile

# 584
Честита Нова Година, момичета! Здраве на вас и близките ви!

Общи условия

Активация на акаунт