Как са правили любов /секс/ бабите и дядовците ни?

• 16 456
  • 263
  •   1
Отговори
# 120
Епилация е имало още в Османската империя. Друг е въпросът бабите ни дали са я прилага ли. Но защо пък не. Дядо помня на педикюр до последно ходеше. Така, че не се знае.

# 121
  • София
В Османската империя, редом с харема са се радвали на голобради момчета, имало си е отделен харем за тях, но!
Римските бани са по наши земи от много, много време.

# 122
To и изразът "Честита баня" е от много време Simple Smile Както казах, нещата идват и си отиват, и пак идват... Колелото се върти и забравеното идва като ново. По едни времена хората и са се къпали, по други са кирлясвали, и пак са се къпали и така нататък. 

# 123
  • София
Което не е пречило на интимните отношения.
Селаската ми баба, вярно софийска, но ми е разказвала - четири години сме се пазили, за да вдигнем къщата. И аз - ама, ама, ама, вярно ли? Тя казва - ами, да. Когато трябва знам, когато не трябва знам, майка ти къде щях да я донеса?!? Родена 32- ра

# 124
Мен пък друг въпрос ме вълнува Smiling Imp Едно време като са се къпали веднъж в седмицата, а в Средновековието (че и след него) по веднъж в месеца, колко често са правили секс и правили ли са орална Scream

Ха-ха На мен ми казаха, че имам странни интереси, но ето че потръгна темата 🤣 Още един интересен въпрос 🤣

# 125
  • Paris, France
Това с банята, ние в днешно време не можем да си го представим.
То само до преди 30г . и епилацията не беше норма. Пък да не говорим за тази при мъжете.

За жените епилацията беше норма и доколкото зная е била норма от доста време, може и хилядолетия, на Балканите.  Приемаше се депилация за жена ако не си личи. Депилаторен крем се е продавал в обществените бани, хамамоу му казваха

На партера на блока, в който живееха баба ми и дядо ми имаше фризьорски салон. Миризмата от продуктите за студено кървене я помня досега. Половината салон беше с пердета и част за козметика, в който основната дейност беше епилация с гореща кола маска. Изкараха нажежените 5 или 10 литров тенекии с кафяво-черна кола маска,приготвена от колофон и восък да се охлажда навън, пред салона.

Пред този салон съм се нагледали на страхотии като скубане на цяло тяло на 10-12 годишни момичета, чиито писъци се чуваха от десетки метри. Някои от майките чакаха отвън на пейките. Козметичките казваха че когато майката я няма, дъщерята "се държи прилично и не църка". Имахме изрусявана от 9-10 годишна възраст съседка. Това за да не би бъдещият съпруг да намери снимки от детството и и да разбере, че не е естествено руса. От нейната майка разбрах, че е добре през първата брачна нощ да има някакви косми, но руси 😎. Това за да не свиква съпругът на гладко епилирано, че трудно се постигало ежедневно.

Баба ми ме посъветва да ходя в друг салон, та да не се разбира, че имам някакви косми, но това при "осакатяване, ослепяване". Идеално у дома с парцалите и халва от лимонов сок, вода и захар. Досега се епилирам така. Каза ми, че колкото по-гореща е сместа, толкова по-ефективно изгаря корените на космите 🥵. След години се осмелих да я правя по-течна и да я слагам по-хладка.

# 126
Самия Вазов е бил голям развратник. Това добре, че не се учи в училище.
А може би точно това трябва да се учи, за да има по-голям интерес към творчеството му.
Освен това Вазов е типичното галено, мамино момче, майка му е била толкова зла в ролята си на свекърва, че успява за около година да отрови живота на жена му и да я пропъди. Представям си какви неща би писала Атина Болярска за майката на Вазов в темата за свекървата. А Вазов щеше да спечели приз за Мунчо на епохата.

# 127

Живяла съм по места, където хората се къпят по веднъж седмично и не са по-мръсни от нас. Седмичното къпане е включвало омазване с разни масла, сапунисване, ексфолиране с трици, търкане с кесия. Косата се къносана или се прави маска и след това се мие с хума или сапун и се полива с оцет или лимон, маже се с някаква мазнина ако е суха. След къпане слагат антиперспирант от стипца и муск или тамян с разни други масла.

През дните, в които не ходят на баня се подмиват след всяко ходене по нужда, като след голяма нужда има и сапунисване. Мият лице, ръце, под мишници, стъпала, уши, скалпа, зъби и нос ежедневно, но с много малко вода, често студена. Старите хора можеха да се изкъпят и с една или две кофи вода, а в Африка съм виждала майка да си окъпе бебето с вода от двулитрова бутилка.

По време на менструация жените не ходят на баня и не се къпят. Не си мият и косата. В България, но не само, имаше някакво поверие,че къпането по време на цикъл разболява. Може би не са искали да носят и топлят вода за жена, която не е интимна със съпруга си, не ходи навън извън земеделска работа и не среща хора.

Орална са правели, разбира се. Има я на рисунки от древен Египет, Перу и в Кама сутра.

Това е много интересно, чак си го представих Yum

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 01:32 от GHsun

# 128
  • София
За туарегите знаете ли?

# 129
  • Paris, France
За туарегите знаете ли?

Разбира се ✌. Вече врънкам мъжа ми за един такъв за Коледа 🥵🤐. Казва ми,че нямаме място. Ще помоля съседката да услужи с празния гараж.

# 130
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
За туарегите знаете ли?

Разбира се ✌. Вече врънкам мъжа ми за един такъв за Коледа 🥵🤐. Казва ми,че нямаме място. Ще помоля съседката да услужи с празния гараж.
Моя син е по скромен, врънка баща си за Кашкай. Аз им казах, че книжка за трактор нямам.

По темата, едната ми баба почина рано, бях на 3-4 години, не я помня много, с другата сме говорили, но чак за секс не. Родена е 1923 година, баща и я омъжил за дядо ми, който тя не искала, ама уж имал занаят. В крайна сметка пиеше повече, отколкото работеше. Искал я друг, но тя не посмяла да "пристане", за да не разочарова семейството си. Имала е спонтанни аборти, мъртво родени бебета, мисля си, че не са се обичали много с дядо, и съответно секса е бил по задължение.
Имам сестра, вече в пубертета, баба ни се караше, че се глезим, щом сме се "увили"  ( половия ни орган е увит с косми Grinning) , и сме се "пропрали" ( те са ползвали парчета плат за дамски превръзки, които после са перяли...) вече сме били жени, и да се държим като такива. Заведох бъдещия ми мъж на село, тогава гаджета още, на гости, да ги запозная, вечерта и искам чаршафи за спалнята, тя ме хваща за ръката и със ококорени очи ми вика "Мале, вие сте се взели". Милата ми баба, ужасно ми липсва!

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 07:30 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 131
Имахме изрусявана от 9-10 годишна възраст съседка. Това за да не би бъдещият съпруг да намери снимки от детството и и да разбере, че не е естествено руса.
И около нас имаше такъв случай - това, за да продължават хората да мислят за майката като за "блондинка"

# 132
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Имахме изрусявана от 9-10 годишна възраст съседка. Това за да не би бъдещият съпруг да намери снимки от детството и и да разбере, че не е естествено руса.
И около нас имаше такъв случай - това, за да продължават хората да мислят за майката като за "блондинка"

Познато семейство, мъжа е рус, детето и то, жена му, брюнетка,  от години се изрусява...

# 133
Спомням си, май в началото на книгата "Клетниците" беше, имаше обяснения как разните развратници правили секс с девствените момичета, така че да си останат девствени. Посланието беше, че тези девствени момичета всъщност са много по-развратни от някоя, която наистина е правила секс. Сещам се за няколко начина, какво може да се е правило.

А в България съм чувала един израз - отнася се за мъж, който е прекалено сговорчив: "Ти, ако беше мома, все с мокри поли щеше да ходиш."

Та така с момите, наблизо и далеч.

# 134
  • София
Моите баби и дядовци отдавна са покойници, но и едните, и другите си бяха със съвсем модерни по сегашните критерии разбирания. Коментирали сме си много неща, вкл. и секс.
Едните са се оженили късно. Баба ми е била на 35 г. стара "мома" и е "подлъгала" ергенче с 8 г. по-млад. Голяма любов бяха. Дядо ми беше чепат характер, но на баба думата на 2 не ставаше. Слушаше я, гледаше я в очите. Никъде не ходеше без нея. На едно легло спяха до смъртта им и починаха през няколко седмици на достолепна възраст. Двамата са от голям възрожденски град. Народили бяха 4 деца - баба твърдеше, че нарочно са през 2 г. всяко, дори рождените им дати горе-долу съвпадаха, че да били по време, когато нямат много работа. Имали са много животни, отглеждали, търгували с тях. И бебетата са раждали в началото на лятото, че тогава животните се пращат с пастири по гори и поляни и покрай тях няма толкова грижи както е през зимата. Баба ми казваше, че навремето си е имала и друг ухажор преди дядо, но не знам дали са били интимни. С дядо ми са били преди сватбата, но не коментираха подробности и не си изразяваха много открито чувствата един към друг. Насаме съм ги "хващала" как баба нежно го галеше по бузата, а на него му грееха очите, а бяха вече на повечко години. Ние сме много братовчедки и баба единствено ни съветваше да се пазим, никога не си е правила илюзии, че ще чакаме сватбената нощ. Беше родена 1915 г.
Другите баба и дядо бяха по-млади. Баба беше 33-ти набор. Тя беше романтична натура и вярваше, че съпругът трябва да е единственият, но тя пък беше пристанала на дядо ми едва на 17 г., а той беше по-голям с 10 и я носеше буквално на ръце. Тя не знаеше къде се пазарува, къде се плащат сметки, не беше работила, водеше я по партита/журове, по почивки, по екскурзии. Много красива двойка бяха - той едър като мечка, чернокос, къдрав, с блестящи очи, снежна кожа и много мил и грижовен, а тя дребничка, слабичка, мургава, фина жена, винаги с грим и прическа. Имаха 2 деца през голям период от време. Определено бяха наясно със семейното планиране и до стари години постоянно се прегръщаха, целуваха, водеха се за ръка и открито показваха любовта си. Градски хора от центъра на София и двамата. Дядо казваше, че си е имал приятелки преди баба, но след срещата с нея нямал очи за друга.

Общи условия

Активация на акаунт