Как са правили любов /секс/ бабите и дядовците ни?

• 16 401
  • 263
  •   1
Отговори
# 75
  • пустинята Гоби
Между другото, това с развяването на гащите дали се е практикувало повсеместно? Според мен не.

# 76
  • Варна
Е, момите като са се омъжвали девствени, тия мъже с кого са тренирали бе? С женени ли?

# 77
  • София
Женени, вдовици, слугинчета-сирачета.

# 78
  • Пловдив
За това отговор пак Чудомир "Бламът на старейшините".

Между другото същото нещо го има и при Мопасан, примерно разказът "Таткото на Симон". Говорим за втората половина на 19 век.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 15:18 от Янтра

# 79
  • Най-красивата страна
В градовете е имало публични домове.
Там са тренирали.
Чувала съм,че бащите са водели синовете си ,за да се научат.

# 80
  • волно калдъръмче
В градовете е имало публични домове.
Там са тренирали.
Чувала съм,че бащите са водели синовете си ,за да се научат.
Ето как е бил измислен малко по-късно и Кожен диспансер.

# 81
В Париж е имало публични домове дори и през времената на Инквизицията! Католическата църква е осъждала похотта и развратът,но само морално. Притежавала е достатъчно мъдрост за да не се меси в интимният живот на хората.

През миналият и по-миналият век хората най-вече по селата са пазели в тайна кой с кого... Разбира се знаело се,че еди-кой си е женкар,но не са се знаели подробностите. В наше село един старец веднъж ми разправи,че като млад е поддържал любовни връзки с няколко моми от селото,но категорично отказа да назове имената им. Посещавал ги е предимно късно през нощта в къщите им.

# 82
  • пустинята Гоби
Сега се сетих, че наскоро четох за любовната история на Яна Язова и Александър Балабанов, развиваща се през 30-те години в София. Тя на 18 години, той на 50+ и женен. Предвид други литературни източници, на които съм попадала, по това време в столицата се е водил усилен светски живот. Та в този смисъл, хич не са били изключение горните герои.

# 83
  • София
О, в София е било голям купон. Особено в модерните заведения, където са ходели известните.

# 84
  • София
Фолклора изобилства от еротизъм. Била съм на изложба "Еротиката в шоплука"
Ако мислите, че на нещо можем да научим бабите си - в грешка сте.

Провикването в танците - ихууууу, познайте кое окончание е загубило.
Спасовден?

# 85
  • Пловдив
Спасовден има много рационален смисъл. Те са били наясно, че проблемът едно семейство да няма деца може да бъде от мъжът, може да бъде и от жената. И така се елиминира мъжкия фактор за стерилитет.

# 86
  • София
Така е офиализирано един вид, ама да не мислите, че точно тоя ден са чакали?

Въпросът е бил, момата да не е "пробита стомна", като често и доста припряно се се случвала сватбата до 16-тата година макс.
После - както дойде.

# 87
Прабаба ми се е омъжила без любов и за да угоди на майка си. Чакала е момчето с което се харесват да се върне от казармата и междувременно прадядо ми много я е харесвал. Майка й започнала да я моли да го вземе, че бил заможен и така се е омъжила. По повод секса... В апартамента над нейния се бяха нанесли нови квартиранти и веднъж много ядосана ми разказва, как по цяла нощ не може да спи, защото момичето била "хойкаджийка" и се чували звуци. Репликата още ми кънти в главата - "Какво е това чудо, бе! Аз съм искала две деца и толкова съм спала с мъжа си"! Шокирах се и ми стана много тъжно.

# 88
  • волно калдъръмче
Провикването в танците - ихууууу, познайте кое окончание е загубило.
Спасовден?
И аз се замислих над един израз от народна песен, включена в учебник по музика за 7 клас. Неприлично предложение май се крие в „Дзупай, либе, босо”. На бос крак ли да играе либето, или да дазупа боски (на родопски език - биски)? Пиша и родопския еквивалент заради пунктуално настроените, които веднага ще се хванат за с-то в боски и ще тръгнат да ми обясняват, че е бозки, щото идва от бозая.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 16:27 от Вяра

# 89
  • София
Чичовите конье, но смисълът е точно - боса.

Общи условия

Активация на акаунт