Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

  • 22 707
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 305
Arwen Amarantha, колко оцет слагаш?
И с топла вода ли? На гладно, нали?
Да, същото като с лимона - 1 голяма чаша топла вода с 2 супени лъжици оцет, на гладно сутрин. Ако искаш първо пробвай с една лъжица, че при някои хора дразни стомаха.

# 196
  • Paris, France
  • Мнения: 10 518
“Абсолютно всички подсладители не вдигат кз, а вдигат инсулин. Без значение дали е стевиа, еритрол или друг подсладител.” “За пореден път.
Изследването, което доказва, че всички подсладители вдигат инсулина е на първа страница”. Познай кой е писал тези постове. Защо пишеш неистини? Отделно до момента няма доказателства, че прием на 30 грама еритритол дневно е вредно. В изследването, което си постнала също не се твърди такова нещо. Казва се, че еритритол се съдържа в някои плодове и, че се изработва от организма. Там пише: “Точното взаимодействие между повишените концентрации на еритритол в кръвта и развитието на наддаване на тегло и мастна маса все още не е изяснено, каза тя. Не е ясно дали ендогенният еритритол и / или излагането на храна допринася за връзката между еритритол и наддаване на тегло.” Надявам се този цитат също да бъде качен на първа страница.

В дългосрочен план, ако всеки ден похапваш подсладители, ще увеличиш коремните мазнини. Няма да е след седмица или месец, но една година е достатъчна. Този еритритол нали трябва да мине през черен дроб. Със сигурност обезводнява в някаква степен. Обезводняването качва леко КЗ, оттам и инсулин. Това не става на първи или втори час, обаче. Ефектът е кумулативен.

30 грама еритритол е огромно количество, което не може да бъде консумирано по естествен начин, защото в грозде, сирене, гъби и съдържаща еритритол храна, той не се съдържа в голям процент. Хората можем да изяждаме по 30, 100, 200 грама глюкоза от естествени източници. Еритрол не.

Докато не е съвсем ясно какво причинява при ИР не е добре да даваме карт бланш да се яде.  Стевията, например, действа благоприятно при някои диабетици и до 2015г съм я виждала препоръчвана и при ИР.

Кафявата захар може и да не е много полезна, но не ни натоварва с излишества. Гледам да не я ям  Черната меласа е полезна суперхрана и въпреки, че е пълна със захар, съдържа витамини Б1, Б2, Б6, зелен и доста други полезности, които намаляват инсулин и КЗ при ИР и диабет.

В годината, в която видях първия нормален ОГТТ, свекърите бяха пратили 2 кофи с черна меласа. Понеже никой не я харесва почнах да изяждам меласа с лъжица и да тичам след това. Освен, че си подобрите ИР , белите ми косми в косата изчезнаха. Еритритолът какви витамини ни носи? Тиамин и Рибофлавин са важни за обработка на ВХ.

Ако някой отслабнал  пионер, като Деси 123, примерно, иска, може да пробва да яде салата с месо, 50гр меласа за десерт и да иде да тича и после да сподели резултатите от ОГТТ.

Забелязвам, че в дните, когато съм пила ябълков оцет сутринта, изобщо не огладнявам след това до обяд. А с лимона по-трудно издържам.

Нормално. Ябълковият оцет минава пръв през черен дроб и не позволява да се бълва глюкоза. Понеже КЗ седи ниска, инсулинът седи нисък и няма глад.

Лимонът със сода леко намалява нивото на кетони и затова може да има глад.

# 197
  • Мнения: 1 305
Невена, не слагам сода в лимона. Пристъргва ми обаче цял сутрин след лимон. Не е чак хипогликемия де, но си усещам глад и не е приятно. Просто си закусвам/ям по-рано, и така. С оцета няма такова нещо.

# 198
  • Мнения: 19 569
"Виж колко заблудени хора има, които си мислят, че кафявата захар е безвредна. Направо е плашещо."
Не мисля, че някой тук е казвал, че кафявата (или бялата, или каквато и да е) захар е безвредна...Напротив. Ставаше дума, че за неежедневна, ограничена консумация се предпочита "по-малкото зло"- ефектът от което поне е предвидим. Напълно ясно е, че колкото по-малко захар и по-рядко- толкова по-добре...Ако консумирам изобщо подсладители, то би било на същия принцип- възможно най-рядко и по възможно най-малко количество. Не ежедневно по малко.
Arwen, при оцетът има и ферментация (е, не знам за този от супермаркета).
П.С. Намирам за странно, че единственият човек в темата който няма ИР (поне останах с такова впечатление) и консумира често подсладени с еритритол храни твърди, че всички останали са заблудени...защото консумират захар възможно най-рядко. Blush

# 199
  • Мнения: 1 052
Да сменя малко темата и да споделя, че този уикенд нещо съм на вълна глезене. Снощи измайсторих пица и шоколадов ганаш. До сега не ми се беше получавала прилична пица. Тази я направих със сусамово брашно - лошото е, че от тези брашна май са махнати кажи речи голяма част от мазнините; хубавото е, че има много хубав вкус и аромат. Все едно си си направил блат от пълнозърнесто/интегрално брашно. Много ми липсваше този тества вкус. Блатът стана хрупкав, стегнат, успяхме да си държим парчетата в ръка, леко сухичък,  би носил на много гарнитура отгоре и стимулира обилно ядене на салати. За една голяма тава, която стигна за мен и мм за вечеря и за мен на обяд днес бяха нужни само 100 гр. брашно, в което пише че има 23 гр въглехидрати, което като за три презасищащи порции май е доволно добре май. Ганажът го направих с най-обикновена захар (друга в момента нямам, не съм купувала захар от няколко години като се замисля Simple Smile ), че има един био шоколад от 100% какао, който беше много сух и кисел без никаква захар и по друг начин нямаше да бъде изяден. Направих го с повече сметана. Та така де, на около 300 гр животинска сметана сложих 100 гр шоколад, 30 гр масло и 20 гр захар и малко домашен ванилов екстракт. Хубавото е, че явно като за нашия вкус тази захар е достатъчна. Лошото е, че се получи бая количество и не знам сега как ще го изядем. Снощи въобще не стигнахме до него след пицата, а днес специално аз си изядох едва една лъжица, която си я близах доста време. Бях си сипала 2, но не можах повече.
Това глезене го гарнирах с 2.20 ч колело вчера и разходки, а днес за сега съм с разходка и 1 ч колело. Ще въртя още до края на деня. Резултатът е кз 5.2 на 2ри час. Не е идеално, но всъщност толкова ми беше кз и преди обяда. След яденето на банан тази седмица кз ми е малко по-висока все още.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 15:10 от Desii_123

# 200
  • Мнения: 19 569
Миоки, той не е фен на подсладителите- само на еритритола Simple Smile  Но не разбирам защо трябва да убеждава и другите с ИР колко е безвреден и как може ежедневно да го консумират- при положение че и без това са ограничили сладкото и не се чувстват чак дотолкова "лишени". Blush
Деси, обичам ганаш Grinning А защо за пицата не пробваш сама да си смелиш сусама? Аз си го меля. Simple Smile

# 201
  • Мнения: 24 533
Скрит текст:
"Виж колко заблудени хора има, които си мислят, че кафявата захар е безвредна. Направо е плашещо."
Не мисля, че някой тук е казвал, че кафявата (или бялата, или каквато и да е) захар е безвредна...Напротив. Ставаше дума, че за неежедневна, ограничена консумация се предпочита "по-малкото зло"- ефектът от което поне е предвидим. Напълно ясно е, че колкото по-малко захар и по-рядко- толкова по-добре...Ако консумирам изобщо подсладители, то би било на същия принцип- възможно най-рядко и по възможно най-малко количество. Не ежедневно по малко.
Arwen, при оцетът има и ферментация (е, не знам за този от супермаркета).
П.С. Намирам за странно, че единственият човек в темата който няма ИР (поне останах с такова впечатление) и консумира често подсладени с еритритол храни твърди, че всички останали са заблудени...защото консумират захар възможно най-рядко. Blush

Странно е да. И цялостното му поведение и писане говори за грозни користни цели.
Уж си правел изследвания, но не ги дава. Май твърдеше, че уж излекувал ИР. Нагло. Но не сложи никакви изследвания преди и след. Редно е да доказва. Ние тук така правим.
Невена му писа километрични постове със серизни линкове, а той милия само тръби как съм била лъгала и как само неговия рекламен тест е единственото доказателство. И после се има за интелигентен. А теста му не доказва нищичко. Не може да обори Невена по нито една точка. Не забелязвате ли как избириталено цитира и не отговаря на всички постове и твърдения. Това му е болката. Че никой не му взе думите и глупавия тест от магазина за чиста монета.



30 грама еритритол е огромно количество, което не може да бъде консумирано по естествен начин, защото в грозде, сирене, гъби и съдържаща еритритол храна, той не се съдържа в голям процент. Хората можем да изяждаме по 30, 100, 200 грама глюкоза от естествени източници. Еритрол не.



Именно. Това  е ключовото. И нито госпожата назад стопли това, нито мастития бизнесмен.
Неслучайно сложих линка към статията на Любомир Иванов. И ако всеки здравомислещ човек я прочете внимателно, ще стопли, че има разлика ако изяде две парчета диня в която четох, че има еритрол и ако използва 30 грама извлечен за да направи нещо сладко. Все едно дали е еритрол или фруктоза.
Колко плодове са нужни за направата на 30 грама еритрол?

Редактирала съм първия пост.
Хората, които могат да мислят и четат, сами ще си правят изводите.
Други "умници" ще предпочетат да се доверят на електронен кето магазин.

# 202
  • Мнения: 1 052
Ще си меля, просто това имах сега. Пише, че има вътре 50 гр мазнини на 100 гр. Брашно, но пише, че пък е остатъчен продукт от студено пресоване на сусам за добиване на сусамово олио. Не съм изобщо убедена, че преработката е само студено пресоване при сусама, ама това са написали. Дали е така един господ знае, а и се чудя да ми липсват ли тези мазнини като са основно омега 6. Май мазнината в тестото от моцарелата и яйцата е за предпочитане.

# 203
  • Мнения: 24 533
Ако имаш съмнение, че са махнати мазнини, си добави такава.
Майка ми купува едно ленено брашно на което си пише, че мазнините са почти напълно отстранени за да стане може би с консистенцията на брашно.
Иначе съм си намерила ленено семе, смляно много ситно и пак може да се ползва като брашно. Предпочитам цялото семе да е смляно.
Понякога правя хляб от ленено брашно, овесени ядки и овесени трици. Като ми свърши това брашно без мазнини, ще взимам от другото.
Като го направих веднъж, домашните се влюбиха в него и само ме насилват. Преди правех всяка седмица. Ама аз съм мързелива и не ми се прави редовно. Иначе е много хубав и с него понякога си зонирам яденета. След операцията не ми се занимава, ама от два дни ми мрънкат. Трябва да се прави, че само така си седят продуктите.

# 204
  • Мнения: 2 034
Така и не го залюбих този сусам, а откакто стана сусамения скандал преди известно време и изтеглиха всичко със сусам направо го подминавам.
И аз съм влюбена в "тестото" от моцарела и яйца.
Имам още едно бурканче бадемов тахан с изтекъл срок. Ще направя едни гофрети с него и преставам да си давам парите за тахани. Всъщност тахана по-добре се държи в "тесто" от бадемово/лешниково/сусамово брашно, защото не е обезмаслен, но ми омръзна да купувам и да го мисля.

# 205
  • Мнения: 19 569
Какъв сусамен скандал? Аз пък обожавам сусам...но не го ям много често.

# 206
  • Мнения: 24 533
Я кажи за този скандал, че и аз не знам.
Иначе към сусам имам алергия Grinning

# 207
  • Мнения: 2 034
Какъв сусамен скандал? Аз пък обожавам сусам...но не го ям много често.
Тук, във Франция. Нещо му имало, но не следих какво, май пестициди или друго нещо не съвсем добро за човек.
Всички продукти от всички магазини изтеглиха.
https://www.economie.gouv.fr/dgccrf/avis-de-rappel-de-produits-c … ntenant-du-sesame
Има предупреждение до всички европейски страни.

# 208
  • Мнения: 1 052
Тук хармоника изтеглиха едни партиди сусамов био тахан, за който се оказа, че в сусамът има остатъчни пестициди. За жалост пестицидите са нещо, от което спасение в днешно време няма. Всичко растително почти го обработват, животните се хранят с растения обработени с пестициди, пестицидите проникват във водите и почвата и са на всякъде.
Аз много обичам тахани - сусамов и фъстъчено масло. Сега ям много по-малко след изчетеното в групата и след много клипове за вредите от прекомерна консумация на омега 6. От част от основната ми храна влязоха в категория храна за глезене.
Аз предишната седмица пожънах успех с едни кашкавалени хлебчета с бадемово и сега мм ме преследва всеки ден да съм направела нови, вкл. и днес искаше. Днес обаче няма да има - те са си мазни, а той ще си прави леща и комбинацията не ми звучи добре. Казах му чак в края на седмицата и в дни, в които няма да яде много въглехидрати Simple Smile
Той доста добре се спогажда с НВ ВМХ и с фастове, само се тревожа да не заслабне  твърде много. Не знам какво трябва да правим, за да сме сигурни, че приема оптимално количество. И преди се е хранил така и му харесва. Само от време на време си прави някакви по-въглехидратни хапвания - най-вече бобови и тук там някой плод. С лека хипер функция е на щз, тренира и няма кажи речи никакви излишни мазнини. Беше леко качил пролетта/лятото, че майка му прави бая питки. Но от както почна да яде като мен и му се очертаха чак плочките на корема. То не е зле май да го спазва това хранене, че му излезе 5.6 последно сутрешната глюкоза. С този престой при родителите му половин година, където се ядат тонове плодове и се прави домашен хляб всеки ден ....

# 209
  • Мнения: X
Питките с бадемово брашно, крема сирене, кашкавал (или моцарела) и яйце са страшно вкусни, но страшно мазни. По-лошото обаче е, че не бухнат въобще и хапваш малък обем с много калории. Има други рецепти, които пак са кето, но са с по-малко калории и не са толкова плътни. Пак са много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт