Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 628
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Снощи изпих чаша домашно бяло вино.След него КЗ беше 4,2.Вечерята бяха домашни мезета.Не помня да съм мирела толкова ниска КЗ след вечеря.Означава ли това,че инсулина ми се е вдигнал?

# 271
Аз също ще си купувам глюкомер, но не ми е ясно - тест-лентите са за еднократна употреба, а игличките за убождане? Те не са ли също за еднократна употреба?
В комплекта, който харесах, са 50 тест-ленти и 10 иглички?

# 272
Може и да не е много правилно, аз не съм потребител на глюкомер, но убождането е повърхностно, така че може да се ползват и по няколко пъти.

За виното и захар/инсулин, не знам какво означава 4,2 захар след чаша бяло, но знам, че алкохолът е отрова за митохондрия на клетките и натоварва черния дроб. От време на време, чаша, по повод, е стрес, с който здрав организъм по принцип може да се справи. За другите няма гаранции.

# 273
Момичета, днес си пуснах изследванията - тепърва ще чакам резултати, защото буквално ми изследваха хиляди неща!!! Обаче вече ми излезе резултатът от урината - и виждам, че ph ми е 5.5. Върти ми се в главата, че май беше писано в предните страници (но не откривам), че трябва да е над 6 и се чудя приблем ли е това. Иначе резултатът ми изглежда спрямо референтните стойности като референтна Горна граница е 8.
Също така виждам, имам кетони (2) в урината. Това значи ли, че съм в кетоза?!? Само дано сега лекарят да не се захване да ме кара да ям въглехидрати, заради тия кетони. Той май не е почитател на многото въглехидрат, но знам ли  Simple Smile
Нямам търпение да видя липидния и инсулуна как са. И щитовидни хормони са пуснати - надявам се да не са се разбърникали от режима.

# 274

Купих си глюкомер, но имам проблем с използването му 😀 Някой има ли идея защо ми показва само това и нищо друго?

P.S. Проверих в книжката с грешки, за Е-4 пише, че означава, че е изтеглено недостатъчно количество кръв.
Явно не трябва да се слага отгоре кръвта, а само да се допре.
Току-що измерихме успешно Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 15:12 от Змей Горянски

# 275
  • София
Аз също ще си купувам глюкомер, но не ми е ясно - тест-лентите са за еднократна употреба, а игличките за убождане? Те не са ли също за еднократна употреба?
В комплекта, който харесах, са 50 тест-ленти и 10 иглички?
По принцип е редно да ги сменяш всеки път, но ако го ползваш само ти не е чак толкова задължително, а и може с едно памуче да почистваш иглата преди новото убождане , като чакаш добре да се проветри от спирта.

# 276
  • София

Купих си глюкомер, но имам проблем с използването му 😀 Някой има ли идея защо ми показва само това и нищо друго?
това е някаква грешка. Погледни в книжката. От къде го купи и за колко.  Защо избра този? Това  ми е един от вариантите

# 277
От къде го купи и за колко.  Защо избра този? Това  ми е един от вариантите
От аптеката го взех току-що. За 18 лв. и някъде, с 10 бр. тест лентички вътре.
Защо го избрах - не знам, просто като че ли тази марка се споменаваше най-често и явно ми се е набила в главата Simple Smile

# 278
Пробвай с нова лентичка. Дават грешки понякога.

# 279
  • София
Защо го избрах - не знам, просто като че ли тази марка се споменаваше най-често и явно ми се е набила в главата Simple Smile
изчакай да се климатизира. Този модел давал грешка  ако нещо не му хареса. Може да му е студено. Конденз.....знам ли. Изчакай

# 280
изчакай да се климатизира. Този модел давал грешка  ако нещо не му хареса. Може да му е студено. Конденз.....знам ли. Изчакай

Измерихме успешно, явно проблема е бил в това, че слагахме капката кръв отгоре, а то трябва само да се допре. Е-4 грешка означавало точно “недостатъчно кръв”.

# 281
Змей Горянски - някои апарати се продават и с резервни игли, но дали се сменят не знам.
Ако само ти си го ползваш, може по-рядко.
Имаше ли резервни игли в комплекта?
На много места в нета на Асу чек пише, че съдържа резервни игли.

# 282
Змей, а няма ли възможност за допълнително "добавяне" на кръв при недостатъчно количество или веднага ти изписва грешка? При Байер може, дава някакви секунди време и така не се хаби лентичка.
Скрит текст:
По повод игличките, виждала съм диабетик да ги "стерилизира" с пламък Simple Smile

# 283
Има към 10-ина иглички в комплекта. Ползвахме само една, аз и майка ми, но я дезинфекцирахме със спирт между убожданията. За добавяне на кръв - може и да може, ама аз като бързам да бода и не чета упътването изхабих 2 лентички докато разгеле на 3-та прочетох, че само се допира капката...и тя лентичката сама си я дръпна някак...Та не знам дали може да се добави, те засъхваха бързо и ги изхвърлих...

# 284
Тука вече не знам, аз никога не съм ползвала глюкомер.
То няма ли инструкция на бг?

Общи условия

Активация на акаунт