Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 509
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Аз си карам 16 на 8. Психически се побърквам при мисълта за 24 или 36 часа фаст

# 586
  • Paris, France
Невена, в двата линка не виждам да пише нещо такова, споменава се за суплементиране с К1.
Аз срещам само това като твърдение навсякъде:
https://www.diabetesresearchclinicalpractice.com/article/S0168-8 … )31256-1/fulltext

Studies showed vitamin K2 intake reduced 7% T2DM risk with each 10-μg increment.

Vitamin K2 has a more significant effect than vitamin K1 on T2DM.

Vitamin K2 increased insulin sensitivity via osteocalcin metabolism.

Vitamin K2 improved IR via anti-inflammatory property and lipid-lowering effects.

Vitamin K2 suppresses inflammation via inactivating NF-κB signalling pathway.

Наистина ми е интересно.

Суплементирането с К1 не подобрява Д2 колкото К2, но подобрява значително първа фаза на инсулинови отговор, тоест намалява скока на 30 минута и 1ви час.

К1 е супер важен когато консумираме много омега 3. Без достатъчно К1 омега 3 разрежда кръвта и предразполага към кръвоизливи в мозъка. Ние приемаме доста омега 3 с добавки, около 3-5 грама дневно ни трябват заради това, че обвивките на клетките трябва да са направени от омега 3 за да допускат глюкоза, но и витамин Ц. Когато добавим омега 3 и изключим омега 6 и наситени, ни трябва и много повече К1.

К1 и К2 не бива да се противопоставят, защото не правят едно и също. Все едно да спорим В3 или В2 е по-важен за ИР. Липса на В3 = ИР. Липса на В2 = ИР. Е, на един може да му липсва В3, а на друг В2, но в крайна сметка ще има липса на ATP cofactors и в двата случая. При липса на В3 може да има проблем с холестерол, а при липса на В2 да няма.

Суплементацията с К1 става с ядене на тъмнозелени листа като сготвени спанак и магданоз и не изисква закупуване на хапчета и гълтането им. На този витамин се дължи частично успеха на Нюкасълската диета. 600 калории от готови прахове с вода + 200 калории от зелени листа, тоест никакви калории от листата, но доста К1. Действа добре на инсулин, КЗ и излишъкът се изпикава 

Липса на К1 се свързва с дефекти в органогенезата,  спонтанни аборти, преждевременно раждане, кръвоизливи в мозъка и осакатяване на новородени когато майката е дефицитна. Слага се рутинно на инжекция на недоносените и не случайно. Част от познанията ми за този витамин са добити след раждането на недоносени ми син преди почти 19 години. Може би благодарение на него сега е красив студент, а не мекотело на командно дишане.

За всичко това се намират проучвания в нета, към които ми е втръснало да слагам линкове, но за всичко, което твърдя вече съм сложила линк към проучване в предишни теми. Има и обяснения в първия пост, който и без това май никой не чете.

Пуснете в гугъл vitamin K1 +  stroke, omega 3, spontaneous abortion, insulin response и ще ги намерите. Понеже отдавна не ме касае, не съм запазила линковете.

На всички вас желая здрава и щастлива Нова Година, много щастие и успехи, идеални инсулин и КЗ, талии на оса и излизане от тази тема. 🥂

Специално на Desii_123 желая посрещането на 2022г да е със здраво бебе в скута. 🤰

# 587
Честита Нова година!
Благодаря много, Невена!
Нека на всеки му се сбъднат желанията - да сме по-здрави и да сме щастливи!
На мен ми предстои скоро преглед при Сигридов и ще го питам и аз подробно за К1. Очаквам, че ще се намеси в режима ми на хранене, защото ми пусна изследване на чревния микробиом. По принцип к1 действа кръвосъсирващо - сега мога да си консумирам предполагам без проблем, но с тези 6 тромбофилни мутации в момента, в който забременея и кръвта ми става гъста на туткал. Дори бях се уплашила да пия едни витамини, заради него като бях бременна. Той използва в практиката си и омега 3 (за разреждане на кръвта), и к1 за спиране на прокървяване при бременност и доста други неща.

# 588
Честита Нова Година на всички!

Нека ни донесе много здраве и късмет. Нека бъдем свободни, за да преследваме мечтите си!

# 589
Добро утро!

Еййй много тихо тези дни тук Wink.

Аз да мина да се отчета Simple Smile продължавам си аз с режима, и се чувствам прекрасно. Започнах да не чувствам глад?!?!? това за първи път ми се случва, ама честно, аз все съм си гладна. Но за сега си ям 2 пъти на ден в 12-13 и 18-20, няма нужда да прекалявам, може би е несъзнантелния стрес в каква ситуация съм се подредила или пък режима оказва влияние, ноооо няма да се прекалява.

Искам да споделя нещо, от известно време чета за куркумата и куркумина, особено за влиянието му върху метаболизма и разбира се жлъчката, сигурно ви опищях главата с тая моята жлъчка, ама пуста му канара много ме ограничава и си ми е болна тема. Та куркумина е страхотен за черен дроб и жлъчка, естествено преди да си завъдил канари, после ставал леко опасничък, ако се предозира де. От днес почвам със следната рецепта, така нареченото златно мляко. Естествено без меда, и в моя случай опитвайки се да махна прясното мляко с ядково такова. Направих си количеството и мисля да пия по 50-80 мл всеки ден, някак си така че да ми стига за седмица. По-натам ако видя че няма бой на негри в тъмна нощ, може да увелича количеството. Ще споделя как се чувствам от цялата работа.
Днес първи ден, да видим как ще ми повлияе Simple Smile

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%BD%D0%B5

Иначе хора в пълен изблик на енергия съм, не мога да повярвам!!! Предвид 2-месечното ми залежаване се чувствам просто прекрасно, да искам да се движа, да имам желание да върша някакви неща вкъщи, просто е страхотно! Иначе си продължавам с обиколките на квартала, пак успявам да ги извървя на бърз ход и ситуацията с въздуха е мноооого по-добре, стига ми и не се задъхвам почти. Кръвното продължава да ми е в зелената граница и най накрая пулса ми падна под 100 (2 дена подред).

Еми толкова от мен!

Прекрасен, слънчев и усмихат ден!

# 590
Честита Нова Година, да сме здрави всички! 🎉
Да попитам нещо - оня ден сутринта КЗ на гладно 4.4, а на следващия ден КЗ на гладно 5.8 😕 Нищо въглехидратно не съм яла, само един голям банан извън режимната храна. От него ли е тая огромна разлика, как мислите?

# 591
Тоди, от режима е и повишената енергия, и отсъствието на често огладняване. Наблюдавам половинката, някоя и друга седмица хранене заедно с мен и съответно каквото ям и аз и вече имаше промяна. По принцип е (беше) от хората дето търсят да сложат нещо в уста щом се събудят, ако ще и нещо съвем малко да е. Почна сутрин да казва че не бил гладен и го гледам че и междинни такива подхапвания също ги е намалил много. Смятай щом сега около празниците с толкова много и вкусна храна под ръка и не посяга. Той не се храни на 100% като мен де, ама и за здрав млад мъж не е същото както за нас дето сме с ИР, колко му трябва на него. Тия дни почти никъде не ходим и го гледам как почна да обикаля като хамстер из апартамента, само и само да се движи, явно и енергия не му липсва.

# 592
Здравейте! Поръчах си гел за пиене алое вера, който е без захар, но пише, че съдържа естествена захар. Сега се чудя мога ли да го пия?

# 593
За много години момичета. Да сте живи, здрави и щастливи.

# 594
Честита Нова година и от мен!

jof, за какво ти е да го пиеш това алое? Аз си бях взимала преди време, така и не го изпих. Даже не помня изобщо за какво го взимах. Голям бълвоч беше.

# 595
ЧНГ, на всички! Grinning

# 596
Включвам се да се отчета - след втората серия от “нервжимни дни - 31.12 и 01.01”, днес си карам пак по режима. И май ще се окаже, че ужасните стойности на КЗ, които видях по време и след предишните 2 такива дни е повече от шоковите въглехидрати след 3 месеца режим. В тези 2 дни падна яко ядене на въглехидрати - смях не смях, но на новогодишната трапеза и аз, и мм ми не докоснахме никакво месо, а ни бяха наготвили цяла тава само за нас (нали покрай режима си ядем бая месо). Започнах още преди обяд на 31.12 с хапване на палачинки (1 с течен шоколад без палмово масло; една с домашно сладко от боровинки), направих домашни сладки с намалено количество захар, които всички домашни и всички гости доволно похапваха, вкл. и моя милост, направих и домашна руска салата с малко картофи без колбас с домашна майонеза от току що смесени от кокошките яйчица. Направих си и само за мен буквално половин картоф картофена салата, че никой от домашните друг не яде оцет и я ядат по друг начин. Майката на мм направи баница, Снежанка и за капак баклава и огромна погача. Е от всичко това ядох и то много, ама много, единствено не ядох хляб. Не ме блазни изобщо и реших, че не си струва да си хабя въглехидратите за него Simple Smile. Дори от баклавата хапнах, но малко. И да исках, не можех много стана ми чак гадно сладко, с много обичам. За тия 2 дни тренирах веднъж само, след палачинките - крос тренажор и тежести (уж лека тренировка, но за първи път докоснах тежести от години и сега имам чудна мускулна треска).  Е резултатът след тази сутрин след тази вакханалия завършила с 2-3 сладки в 9 ч. снощи е кз 5.6 при събуждането. Удържах си 16 ч фаст и преди обяда бях на 5.3, а след обяд и много кратка и лека разходка преди малко измерих 4.9. Предстои след вечеря да направя една тренировка на крос тренажора да раздвижа мускулите, че бая ме наболяват.
Между празниците килограмите играят с около 1 кг - малко преди Коледа бях стигнала до 53.8 (най-ниското ми ниво откакто съм на режима) след Коледното плюскане бях малко над 55, като се върнах от ските 54.00, днес пак съм малко над 55 и чакам цикъл. Предполагам до няколко дена би трябвало пак да съм 54, а до 2 седмици да почна пак да свалям бавничко.
Много съм доволна - явно режимът си върши работата и съм подобрила инсулиновата си чуствителност. Сега като се наядох до насита с въглехидрати, измерих пак как ми действат и видях какво прави режима съм много мотивирана да ди го продължа и скоро не обмислям нов съществен чийт. Чак към Великден Simple Smile

# 597
Ние за първи път нямахме питка на НГ. Не остана време и желание и за нея. Но на никой не му липсваше, даже за първи път и сармите ядохме на 1-ви и 2-ри януари Joy Сармите бяха с една част ориз и една част карфиолен "ориз"+ кайма. Основното за НГ бяха печени пилешки бутчета с гарнитура картофи по селски. Имаше и домашна руска салата (част от картофите бяха заменени с ряпа дайкон), луканка, сладки, фъстъци, по чаша шампанско и малко ликьор тип Бейлис. А, да, и малко баклава имаше която също остана за 1-ви Joy Добре, че се отказах да правя торта, а едни планирани линцер сладки- които уж щяха да са първо за Коледа, после за НГ- ще ги пека сега. Общо-взето, дояжда се още Grinning Режимът започва да ми липсва Stuck Out Tongue Winking Eye И на мен ми се събират по около 15-16 ч фаст, съвсем естествено- до следобед не ми се яде.

# 598
Аз пък от утре ставам нов човек.
Че се прибрах и реших да изкльопам сърмите.
Не ми се и обяснява какви ги сътворих. Ама карай Grinning

# 599
Честита Нова година и от мен!

jof, за какво ти е да го пиеш това алое? Аз си бях взимала преди време, така и не го изпих. Даже не помня изобщо за какво го взимах. Голям бълвоч беше.

Оказа се, че има подсладители. На немска фирма е, препоръчаха ми го за холестерола и помагал при гъбички на ноктите.

Общи условия

Активация на акаунт