Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 720
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Невена, според мен пък има смисъл да се пише на първа страница- понеже логиката на много хора е "нямам излишни кг/отслабвам- значи съм/ставам по-здрав". Защото аз и на 90 дневната диета отслабвах- особено в деня на плодове, както и във вгх ден Grinning Ама дали е било здравословно за инсулина ми и трайно във времето- ами, не. Не съм ставала по-здрава тогава, въпреки отслабването...

# 106
  • Paris, France
Много моля да не коментирате със съвети моите постове без въпроси. На въпросите си отдавна съм си отговорила,    особено на тези с витилигото, още повече че не са по темата. Питаха ме - обясних. Повече засега не ми е нужно.

Извинете за резкия пост, но миналата година ми беше достатъчна, ненапразно рядко пиша в темата, не смятам отново да се подлагам на подобни... допълнения.

Извинявай. А, всичко си е по темата.

И още малко по темата. В друга тема Янтра пуска тази статия:

https://filterdigest.com/%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B0-% … 0%B5%D0%BD%D0%B8/

Реших да ви я пусна като нагледен пример за непрекъснато кльопане и заседнал живот.

Нико, ясно, обаче не е тестван върху ИР жени, а само здрави мъже. Все едно някой да даде глюкоза на същите тези мъже, да измери, че глюкозата не им вдига особено КЗ и инсулина и да реши, че е ОК за диабетици и ИР.

долче, да сложи информацията Елора, но имам чувството, че никой не чете. Там има стойностите на КЗ и инсулин, но през страница някой пита как са му изследванията.

# 107
Момче, стига си лъгал. В изследването което даде, няма никакъв инсулин.
Инсулин май не знаеш какво е.
Лелче, аз не лъжа.  Научи се да четеш с разбиране.
В интернет можем да срещнем най-различни твърдения за влиянието на заместителите на захарта върху кръвната захар. На много места можем да прочетем, че мозъкът получавайки сигнал за сладко отделя инсулин. Но инсулинът е „враг“ на кетоните. Ако отделяме инсулин, нивата на кетони ще падат. Нека проверим дали това ще се случи.“  П.П. Как е кръвната ми захар 2.5-3 часа след вечеря включваща и 4 кето бисквити с еритритол? Май разбирам доста от хранителни режими, щом със сравнително обилно правилно хранене се справих бързо с повишената ми кръвна захар. П.П.2 Невена, ако при ИР инсулина се повишава след употреба на еритритол ще има изследване показващо с колко. Провери моля те дали ще намериш какви са стойностите.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 03:41 от Анонимен

# 108
  • София
Хахаха, човек с ИР, заради скока на инсулина, при консумация на ВХ и заместители след два часа има КЗ около 3. Това само доказва ИР, а не че има здравословна КЗ. От така постигната хипогликемия се припада.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 07:09 от Sharky*

# 109
Niko T,  ти не разбираш разликатата между това да имаш ниска кръвна захар,защото не ядеш въглехирати и ниска КЗ благодарение на високия инсулин. Еритола вдига инсулина, които рязко сваля КЗ и ето ти хипогликемия ако си човек с ИР.  Знаеш ли разликата между ИР и диабет?   Да, прав си, благодарение не еритола захарта ти се сваля, защото инсулина се вдига, но  високия инсулин пагубен за хора с ИР. Извода е , всичко което вдига инсулина не трябва да се консумира от Хора развили ИР.
Пак ще напиша, целта на нашето хранене е да държим инсулина нисък, а не КЗ. Когато инсулина е нисък, ние проблеми с КЗ нямаме.  Диабетиците обратно- те нямат инсулин , който да скача в небесата и затова трябва да си държат КЗ ниска- за тях еритола е добър заместител на захарта, защото те не могат вдигнат инсулина много

# 110
Момче, стига си лъгал. В изследването което даде, няма никакъв инсулин.
Инсулин май не знаеш какво е.
Лелче, аз не лъжа.  Научи се да четеш с разбиране.
В интернет можем да срещнем най-различни твърдения за влиянието на заместителите на захарта върху кръвната захар. На много места можем да прочетем, че мозъкът получавайки сигнал за сладко отделя инсулин. Но инсулинът е „враг“ на кетоните. Ако отделяме инсулин, нивата на кетони ще падат. Нека проверим дали това ще се случи.“  П.П. Как е кръвната ми захар 2.5-3 часа след вечеря включваща и 4 кето бисквити с еритритол? Май разбирам доста от хранителни режими, щом със сравнително обилно правилно хранене се справих бързо с повишената ми кръвна захар. П.П.2 Невена, ако при ИР инсулина се повишава след употреба на еритритол ще има изследване показващо с колко. Провери моля те дали ще намериш какви са стойностите.

Внимавай с тона. Момче не е обидно. Лелче ще викаш на майка си.
Цитата е без всякакво покритие. Не ме интересуват кетони. За пореден път го пиша. Инсулин, драги.
Хайде сега иди направи обременяване, изследваш кз и инсулин и тогава се върни.
Или нещо те е страх, а?

# 111
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нико, синтезирам, защото забелязвам, че изпитваш трудност да разбереш това, което  се обсъжда последните няколко страници: захарта може да е в норма, а инсулина да е до небесата.
ние се опитваме да оправим второто. с първото (още) нямаме проблем.
колкото повече те чета, толкова повече расте съмнението ми, че си същият от преди година.
и ми се иска да те попитам защо реши да пишеш в единствената тема за инсулинова резистентност и да предлагаш нещо, което качва инсулина?

# 112
Да, вижда се, че трудно стопля. Всъщност хич не стопля.
Ама какво да очакваме от човек, който в тема за ИР пише за техника.
А защо е решил да пише? Кой знае. Може от лошотия, злоба. Вижда се и тролене и спам.

# 113
  • София
Stalk-ва ме Simple Smile. Трън съм му в очите.

# 114
Niko T,  ти не разбираш разликатата между това да имаш ниска кръвна захар,защото не ядеш въглехирати и ниска КЗ благодарение на високия инсулин. Еритола вдига инсулина, които рязко сваля КЗ и ето ти хипогликемия ако си човек с ИР.  Знаеш ли разликата между ИР и диабет?   Да, прав си, благодарение не еритола захарта ти се сваля, защото инсулина се вдига, но  високия инсулин пагубен за хора с ИР. Извода е , всичко което вдига инсулина не трябва да се консумира от Хора развили ИР.
Пак ще напиша, целта на нашето хранене е да държим инсулина нисък, а не КЗ. Когато инсулина е нисък, ние проблеми с КЗ нямаме.  Диабетиците обратно- те нямат инсулин , който да скача в небесата и затова трябва да си държат КЗ ниска- за тях еритола е добър заместител на захарта, защото те не могат вдигнат инсулина много
При висок инсулин няма кетозата намалява, а най-вероятно въобще изчезва. Защо никой не намери изследване, което да показва, че употребата на ЕРИТРИТОЛ вдига инсулина и кетозата? Май няма такива доказателства. Досега единственото реално изследване го постнах аз и то показва, че еритритола не намалява кетозата, от което следва, че не вдига инсулина.
нико, синтезирам, защото забелязвам, че изпитваш трудност да разбереш това, което  се обсъжда последните няколко страници: захарта може да е в норма, а инсулина да е до небесата.
ние се опитваме да оправим второто. с първото (още) нямаме проблем.
колкото повече те чета, толкова повече расте съмнението ми, че си същият от преди година.
и ми се иска да те попитам защо реши да пишеш в единствената тема за инсулинова резистентност и да предлагаш нещо, което качва инсулина?
Много ясно, че захарта може да е в норма, а инсулина в небесата. Има показани изследвания на първа страница. На мен ми е напълно ясно, че диетата, която си съставих е перфектна при диабетни и преддиабетни състояния, но вероятно няма да е толкова идеална при ИР.  Аз изключих почти всички въглехидрати включително моркови и зеле. За плодовете е излишно да коментирам. Приемам почти НУЛА. Най-много веднъж седмично четвърт ябълка с кората. Като преди това пия задължително хуск или пектин и задължително с ябълката ям и белтъчини. Те свалят гликемичния индекс на бързите (и не само) въглехидрати. Единствените въглихедрати, които консумирам по време “диета” са пълнозърнестите овесени ядки варени максимум 2 минути и пак задължително с месо, яйца или извара. Въглехидратите ги редувам като имам дни със средно ниски, ниски и много ниски въглехидрати. Много ниски (под 15 грама) ги държа за един максимум два дни седмично като в тези дни вдигам мазнините. Общо месо, извара и яйца изяждам около 800 грама дневно разпределени на 4 хранения. Последното хранене е задължително без въглехидрати. Такова хранене вероятно би работило и при ИР, но има теория, че при ИР е по-добре да се яде 1-2 пъти дневно, защото при тази болест дори нормални храни е възможно вдигат инсулина. Теорията е, че едно дори и обилно хранене е по-добре от 4 разумни, защото инсулина се вдига с много, но само веднъж на ден, а през останалото време е по-нисък. Не съм се задълбочавал в тази теория, защото не ми се е налагало. П.П. След хранене взимам джинджифил, канела (Диабекан), селен, омега 3, витамини С, К, Д, Е и Б групата. П.П.2 Сутрин на глладно и половин час преди хуск или пектин пия 400 мл водородна вода, а преди да разбера колко е полезна пиех 400 мл изворна вода затоплена до 36-37 градуса (температурата на тялото). Като цяло избягвам да оставям тялото си дехидратирано. Гледам да правя и по 6-7000 крачки дневно. Елора, преди години направих хранителни режими на доста приятели и познати. Как ти се вижда моят в момента?

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 13:17 от Анонимен

# 115
Чукча писател, ма не и читател.
За пореден път.
Изследването, което доказва, че всички подсладители вдигат инсулина е на първа страница.
А ти трябва да докажеш с лично твое изследване и обременяване, че си прав.
Даже обременяванията искам да бъдат две.
Едно с еритрол, друго с глюкоза.
Чакам ти личните резултати.
Дотогава си оставаш лъжец.

# 116
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
извини ме, лична неприязън към здравия разум ли имаш или просто така го отбягваш?

пак да питам - това е единствената тема в подфорум "диети и отслабване", в която се обсъжда отслабване при ИР. като ударението е върху ИР. защо точно тук препоръчваш режими и хранения, кито противоречат на здравия разум?

прочетох те внимателно,
... На мен ми е напълно ясно, че диетата, която си съставих е перфектна при диабетни и преддиабетни състояния, но вероятно няма да е толкова идеална при ИР.

...Такова хранене вероятно би работило и при ИР,
Скрит текст:
но има теория, че при ИР е по-добре да се яде 1-2 пъти дневно, защото при тази болест дори нормални храни е възможно вдигат инсулина. Теорията е, че едно дори и обилно хранене е по-добре от 4 разумни, защото инсулина се вдига с много, но само веднъж на ден, а през останалото време е по-нисък. Не съм се задълбочавал в тази теория, защото не ми се е налагало.

...направих хранителни режими на доста приятели и познати. Как ти се вижда моят в момента?

разбрах, че :
1) и на теб самият ти е ясно, че диетата ти най-вероятно не става за ИР.
2) елора няколко пъти ти писа какво мисли за нея, но ти пак питаш. няма да вербализирам изводите си.
3) май се опитваш да правиш реклама на своята диета. недей. не става за хора с ИР.

# 117
Чукча писател, ма не и читател.
За пореден път.
Изследването, което доказва, че всички подсладители вдигат инсулина е на първа страница.
А ти трябва да докажеш с лично твое изследване и обременяване, че си прав.
Даже обременяванията искам да бъдат две.
Едно с еритрол, друго с глюкоза.
Чакам ти личните резултати.
Дотогава си оставаш лъжец.
Доказа, че си лъжкиня. На първа страница няма тест доказващ, че еритритола вдига инсулина. Има тест на други три подсладителя. Аз от самото начало казах, че препоръчвам единствено еритритол. В интерес на истината в умерени количества.
извини ме, лична неприязън към здравия разум ли имаш или просто така го отбягваш?

пак да питам - това е единствената тема в подфорум "диети и отслабване", в която се обсъжда отслабване при ИР. като ударението е върху ИР. защо точно тук препоръчваш режими и хранения, кито противоречат на здравия разум?

прочетох те внимателно,
... На мен ми е напълно ясно, че диетата, която си съставих е перфектна при диабетни и преддиабетни състояния, но вероятно няма да е толкова идеална при ИР.

...Такова хранене вероятно би работило и при ИР,
Скрит текст:
но има теория, че при ИР е по-добре да се яде 1-2 пъти дневно, защото при тази болест дори нормални храни е възможно вдигат инсулина. Теорията е, че едно дори и обилно хранене е по-добре от 4 разумни, защото инсулина се вдига с много, но само веднъж на ден, а през останалото време е по-нисък. Не съм се задълбочавал в тази теория, защото не ми се е налагало.

...направих хранителни режими на доста приятели и познати. Как ти се вижда моят в момента?

разбрах, че :
1) и на теб самият ти е ясно, че диетата ти най-вероятно не става за ИР.
2) елора няколко пъти ти писа какво мисли за нея, но ти пак питаш. няма да вербализирам изводите си.
3) май се опитваш да правиш реклама на своята диета. недей. не става за хора с ИР.
Кажи какво е правилното хранене при ИР? Ти самата как се храниш?

# 118
Оле мале. st. Dobri
Значи това:

Цитат
че диетата, която си съставих е перфектна при диабетни и преддиабетни състояния, но вероятно няма да е толкова идеална при ИР.
го считам за словесно разстройство.
Значи ИР е предиабетно състояние, даже доста лекари го водят и направо диабет, но режима му бил за предиабетно и диабетно, но не и за ИР.
ЖДНБ.
И виж го как нагло игнорира поста на Миока и на Невена.
Пак го слагам

Колко са били тези които са консумирали подсладителя? Проблеми някакви с КЗ и инсулин, металобитен синдром, други заболявания имали ли са? Наднормено тегло имали ли са? Това не е изследване, а експеримент, който не показва нищо. Дори и да не вдига КЗ и инсулин, не се значе дали не предизвиква някакви други реакции, ама всеки сам си избира отровата.

Не отговори. Защото толкова си може. Пише простотии, отговаря на каквото си поиска и избягва важните въпроси.
И както каза, мисловния процес му липсва.

Доказа, че си лъжкиня. На първа страница няма тест доказващ, че еритритола вдига инсулина. Има тест на други три подсладителя. Аз от самото начало казах, че препоръчвам единствено еритритол. В интерес на истината в умерени количества.нене при ИР? Ти самата как се храниш?

Абсолютно всички подсладители не вдигат кз, а вдигат инсулин. Без значение дали е стевиа, еритрол или друг подсладител. Изследването, което ти постна не доказа абсолютно нищо. Изсмукано от пръстите, без данни за това, колко хора и с какви заболявания са правили този тест. Липса на инсулин е показателен. Статията  е видно, че е рекламен трик за да си продават добавката. Грозно. И тъй като толкова ти е капацитета, ти се хващаш. Тъжно.
Затова и ти писах да го докажеш с лични изследвания, щом си неспособен да откриеш нормален линк доказваща тезата ти за еритрола.
Чакам ти изследванията. Два на брой.
Дотогава си оставаш измамник и лъжец.

# 119
Аз малко се загубих какво в крайна сметка иска да докаже NikoT, още повече след въпроса му какво се яде с ИР.

Общи условия

Активация на акаунт