Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 625
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Змей, при Байер има определено време (секунди, не помня точно) време за добавяне на още кръв. Това когато е недостатъчна за измерване. Не става дума изобщо за засъхване. Wink
Скрит текст:
По принцип, аз винаги си чета първо упътванията или поне частта която ме интересува най-много. Иначе съм технически инвалид, стоя и се чудя кое как се прави Joy Понеже първият ми глюкомер ми го дадоха без упътване, гледах клипчета в ютюб Laughing Такива неща помагат (колкото и да е елементарно измерването по принцип).

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 18:44 от dolce miele

# 286
Моя е такъв - даде ли грешка при поставена кръв върху лентата, край. Не може да се ползва повече. Трябва нова лента.
На мен в аптеката ми казаха, че ако само аз го ползвам иглата може да я ползвам дълго време, нищо че пишело да се сменя всеки път. Послушах ги и нямам грижи за сега

# 287
Деси, какъв е твоят глюкомер...че от "такъв" не се ориентирах за кой говориш? Simple Smile

# 288
Здравейте,

Моля за съвет.
Майка ми вчера пусна инсулин и кръвна захар, по препоръка на ендокринолога си, с хипофункция е.
Глюкоза 4.93, инсулин 2.78 um/L.
Не е ли много нисък този инсулин?
Вит б 12 е доста над норма също, но явно е от добавка, която пие профихол форте.

# 289
На мен ми се струва добре. Но не знам и много детайли (кг, колко часа не е яла преди изследване, как се храни и др.)...На майка ми са подобни стойностите, даже по-ниски. За жена без метаболитни проблеми и с нормално тегло ми се струват нормални подобни стойности. Инсулинът на гладно оптимално трябва да е под 5 на гладно, а според някои- и по-малко. Ако "ориентир" са референтните стойности "2,5 до 25"- инсулин на гладно 25 е ужасно, ужасно висок...

# 290
Обаче кз ми се струва висока.

# 291
Може да е моментно. Както казах, не знаем детайлите...

# 292
Здравейте! Извинете ако въпросът ми е твърде лаишки за група с хора с опит, но ми е важно да ви попитам: как оценявате шансовете да НЕ се развие диабет при установена ИР, ако естествено се спазват предписанията на ендоринолога (относно приема на медикаменти) и естествено се внимава с храната (без за съжаление да има 100 %- ова успеваемост за последното Innocent) ?

# 293
Малки, да не кажа никакви. Какви лекарства? И зависи какъв е лекарят.

# 294
Лошо... Тогава стремежът е само да се забави във времето?
Не става въпрос за мен, затова не мога в момента да кажа точните имена на медикаментите. Казвайки, че зависи от лекаря, вероятно имате впечатления от някой добър?

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 23:06 от Novichka1

# 295
  • София
OK, аз вероятно съм много заядлива, ноти, Новичка1, написа:  ако НЕ се спазва на 100% хранителния режим, и се пият лекарства, каква е вероятността да не се стигне до диабет. Ами само с лекарства не става, те не са в състояние да неутрализират вредата от високовъглехидартното хранене. Затова и отговорът беше такъв.

Ако обаче въпросът ти е: ако се спазва правилният НВ хранителен режим - тогава вероятността е голяма дори на 80 г.  да не се стигне до диабет.

# 296
  • Paris, France
Здравейте! Извинете ако въпросът ми е твърде лаишки за група с хора с опит, но ми е важно да ви попитам: как оценявате шансовете да НЕ се развие диабет при установена ИР, ако естествено се спазват предписанията на ендоринолога (относно приема на медикаменти) и естествено се внимава с храната (без за съжаление да има 100 %- ова успеваемост за последното Innocent) ?

Много добри и колкото повече ВХ и мазнини се ядат заедно, толкова шансовете да не се види с диабет са по-високи. Високият инсулин разбрицва кръвоносните съдове и повечето хора с ИР умират от инсулти, инфаркти и рак много преди да развият диабет. 🤩

Това е мнението на моето джипи, освен мое.

Шансът да умре от нещо от гореизброените се увеличава ако му се предпишат статини, освен да си яде като свиня, тоест каквото намери.

# 297
Поздравявам Ви, че имате волята и възможността да сте железни относно хранителния режим. Разбира се, че не става въпрос да си на високовъглехидратна диета. Мисля, че достатъчно ясно написах какво имам предвид- все пак по някое и друго прегрешение от време на време. За ядене "като свиня" не става въпрос.
Ще проверя обаче дали са предписани статини.
Благодаря за отговорите.

# 298
  • София
"Някое и друго" прегрешение всеки ден или веднъж седмично/месечно?

# 299
Никой тук не е "железен", "100% успеваем" и т. н. Grinning Дори и най-стриктните е ясно, че понякога се случва да ядем нещо "по изключение". Вече зависи колко често, какво и в какви количества...Също така, всеки разбира "да се внимава с храненето" по различен начин и не беше уточнено за какво става въпрос. За много хора да внимават с храната означава да ядат пълнозърнест хляб вместо бял, да ядат картофи и ориз вместо хляб и да хапват повече плодове вместо сладкиши (примерно). Сигурно няма човек тук който преди време да не е мислел същите тези неща за достатъчни (по отношение на храненето).
Относно лекарствата- тези за понижаване на кръвна захар влияят до някаква степен на последствия, симптоми от неподходящо хранене. Основното е храненето тоест. Оттам нататък- движение, почивка, малко стрес, хубав сън и др. А, и лекарства за КЗ (като метформиновите) също така си имат и негативи- натоварване на черен дроб, понижаване на Б 12 и др. Вече друг тип лекарства- зависи за какво са изписани и няма как да ги коментираме. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт