Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава, ако холестеролът ви е нисък?
Какво показват нивата на холестерола HDL и LDL?
Какви са причините за нисък хемоглобин и желязо?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава, ако холестеролът ви е нисък?
Ниският холестерол може да се дължи на консумацията на твърде много растителни мазнини вместо животински мазнини. Съотношението на омега-6 към омега-3 мастни киселини също е важно. Това може да обясни ниските нива на холестерол при консумация на мазни храни като свинско месо и следване на млечни продукти с високо съдържание на млечна мазнина.
-
Какво показват нивата на холестерола HDL и LDL?
-
Какви са причините за нисък хемоглобин и желязо?
-
Какви са препоръките за хранене при нисък хемоглобин и желязо?
-
Какви са препоръките за хранене при висок холестерол?
Зеленчук- като допълнение. Извара също ме засища много, но заради инсулиногения ефект добавям и' и мазнина- пълнена чушка с "пастет" от извара, зехтин, чесън, червен пипер, сол е чудесна. Аз не бих консумирала по филийка пз хляб ежедневно. Е, естествено, ако досега човек е ял по 3-4 филии дневно, 1 филия е по-добре от няколко. Но както казах, докато консумирах хляб в ежедневието, дори и само по половин, по 1-2 филии, все не можех да се заситя...и оттам и усещането, че "без хляб не мога са се наям"...
Какво държиш в шкафа за твоя човек, че ми стана любопитно?
Не че филията е ок за нашия режим, просто дадох за пример, че им е странно, че съм искала нещо солено отгоре+ зеленчук...бял супер мек хляб с крема сирене и/или сладко повече им понася на психиката
Аз лично не съм усещала да правя хипогликемии, но съвестно се стараех да закусвам, дори и не веднага след ставане...нали...най-важното хранене за деня уж...Не чаках да огладнея...