Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 599
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Усилено чета за диета при ИР.
Вас кое най-много ви засища, когато сте гладни? Месо + зеленчуци ли? Пълнозърнест хляб само по изключение ли ядете? Например филийка пълнозърнест хляб и извара и краставица твърде много ли е, съдейки от опита ви, за закуска?

# 361
Най-много ме засищат месо, яйца, риба+ мазнина Grinning Зеленчук- като допълнение. Извара също ме засища много, но заради инсулиногения ефект добавям и' и мазнина- пълнена чушка с "пастет" от извара, зехтин, чесън, червен пипер, сол е чудесна. Аз не бих консумирала по филийка пз хляб ежедневно. Е, естествено, ако досега човек е ял по 3-4 филии дневно, 1 филия е по-добре от няколко. Но както казах, докато консумирах хляб в ежедневието,  дори и само по половин, по 1-2 филии, все не можех да се заситя...и оттам и усещането, че "без хляб не мога са се наям"...

# 362
Аз спрях хляба от раз. Пробвала съм 2-3 пъти да хапна малко и резултата не ми харесва никак, единия път минах 8. Бобови ям, 1 път в седмицата и по-рядко. Гледам да са на чорба, за да не прекаля с колечиството. Нахут си слагам понякога в зелената салата, много я обичам така.

# 363
Усилено чета за диета при ИР.
Вас кое най-много ви засища, когато сте гладни? Месо + зеленчуци ли? Пълнозърнест хляб само по изключение ли ядете? Например филийка пълнозърнест хляб и извара и краставица твърде много ли е, съдейки от опита ви, за закуска?

Описаната закуска ще ти вдигне инсулина.
Изварата е полезна и добър протеин,но инсулиногенна.
С хляба пък съвсем.
Хляба ми е изключение. На три месеца ще хапна нещо.
Прочети първия пост.
Започни с клипа в началото.

# 364
Това за пълнозърнестата филийка по-добре го забрави. Няма никакво значение, дали е пълнозърнеста или бяла. Даже има наблюдения, че черната вдига повече захарта от бялата.

# 365
Като чета и направо си мисля че съм късметлийка че цял живот нямам желание да ям сутрин... То вярно че всеки се чуди отначало как да си нагоди менюто, но като че ли най-много е чуденето какво да се закусва. А приятелят ми се чудеше като му обяснявах че тук типичната храна за закуска са филии, баници, мекици и такива ми ти. Ами вярно си е, от това което виждам.

# 366
Натка, масово се закусва сладко и в Италия. Кроасани, филии със сладко, бисквити... Вярват хората, че е важно сутрин да се натъпчеш със захар и въглехидрат, за енергия Confused

# 367
А, да, и глюкомерът е чудесен ориентир за някои храни. Grinning Всичко което ми вдига КЗ до повече от 6-6,2 (говорим за КЗ преди хранене не повече от 5) на този етап ми е от храните "по изключение", по празници...и много внимавам с количествата.
Долче , понеже днес се сдобих  с глюкомер след последните страници, та тази КЗ колко време след хранене я мериш? Половин или един час?
Преди обед измерих 5,3 , а половин час по-късно беше 5,7. Излязох малко на разходка. Преди вечеря премерих 4,6 и сега 30 или 60 минути по-късно да се тествам пак , за да видя ефектът от вечерята?

# 368
Натка, масово се закусва сладко и в Италия. Кроасани, филии със сладко, бисквити... Вярват хората, че е важно сутрин да се натъпчеш със захар и въглехидрат, за енергия Confused
Той и моят човек беше свикнал да яде някаква конска храна сутрин, ама като постои поне седмица нонстоп с мен да се храни и с каквото ям аз и нещо му изчезва меракът да яде след ставане. Не бил гладен, хем държа по шкафовете по нещо за него да има, не е от нямане какво.

# 369
Ирен, 60 мин след хранене меря. Може и 60 мин след начало на храненето, ако е нещо по-въглехидратно. Да хванеш пика.
Натка, взех мас аз- хареса ми много Grinning Да се похваля, че народът който иначе уж не яде мас, на промо я граби...та докопах 2 кофички и аз. Heart Eyes Какво държиш в шкафа за твоя човек, че ми стана любопитно? Grinning
Arwen, там е ужас направо. Гледаха ме като извънземно, че сутрин ми се яде нещо което да не е сладко...То и навън трудна работа да намериш и купиш солено...Основно кроасани, еклери, бисквити, мюслита, йогурти, евентуално плодове, а за пиене кафе, мляко, сокове, инка...А "паузата им за кафе" задължително е с някакво десертче тип кексче/суха паста, макс пакетче солени крекери...Това филия с нещо солено, камо ли пък яйце или зеленчук за закуска...направо си е извънземно за онези ширини. Е, освен за някои здравословни маниаци, ама аз такива досега лично не съм срещала Laughing Не че филията е ок за нашия режим, просто дадох за пример, че им е странно, че съм искала нещо солено отгоре+ зеленчук...бял супер мек хляб с крема сирене и/или сладко повече им понася на психиката Joy

# 370
От как се помня, не закусвам. Просто сутрин като стана, не мога да ям. Не само че не съм гладна, а просто не ми се слага нищо в уста освен кафето. И преди режимът ядях чак на обяд, ако не се случеше да съм яла предната вечер ориз (особено китайско), след което се будех с апетит на мечка току що събудила се от зимен сън.
Най-добре е да се работи в посока закуската да отпадне като част от храненията за деня.

# 371
Ех, Миоки, не подценявай навика...да закусваш, въпреки че не си гладен! Laughing То с години насаждано отвсякъде, че мозъкът има нужда от храна, от въглехидрати...че да ти падне КЗ е нещо страшно...и трябва да хапваш често, че да няма хипогликемии... Stuck Out Tongue Winking Eye Аз лично не съм усещала да правя хипогликемии, но съвестно се стараех да закусвам, дори и не веднага след ставане...нали...най-важното хранене за деня уж...Не чаках да огладнея...

# 372
Аз 40 г. Бях научена да закусвам, закуска не съм пропускала. Когато започнах режима горе долу на втората седмица реших да пробвам фаст 16 ч. Направих го и от тогава на сетне от раз зарязах закуската.  Изобщо не изпитвам нужда вече. Сега “закусвам” само по изключение, ако реша, че нещо съм гладна. Това обикновено е след някоя по-въглехидратна вечеря или по време на цикъл

# 373
  • Paris, France
Боб ям когато се храня ВВ,, но без мазнина и след нахранване веднага ставам и излизам по работа или да ходя бързо. Не го ядях докато вдигах КЗ. Имам съседка, която имаше диабет 2. Често готвеше боб с месо и палмово масло, което ядеше с каша от грис или маниока. Хвана се за главата като си измери КЗ няколко пъти след такова хранене. В Африка това е тяхно  традиционно ядене, но там е горещо и отвреме навреме нямат какво да ядат. Тя се стегна, отслабна и вече няма диабет, но все още е ИР. Пробва да яде същото и да ходи бързо, но вдига КЗ. Казвала ми е, че единственият начин да не вдигне КЗ от това ястие е предишния ден да пости 24 часа, да се наяде с това чудо и да иде да тича. Интересното е, че само от месо или само от боб не вдига КЗ, от месо с боб, но без палмово масло вдига леко. Добави ли маслото става страшно. От месо с палмово масло КЗ не мърда.

КЗ трябва да се мери когато е пика. При някои хора тя е нормална на първи час, но висока на втори. При мене на втори час е по-ниска от на гладно и няма смисъл да я меря. Мерех на първи час.

Сутрин не съм гладна и откакто се помня не закусвам. Когато отслабвах почнах да ям сутрин и почнах да слабея като луда. Трябва да е протеин, обаче, не филийка с извара. Закуските ми бяха 2-3 яйца, гъби,+ 3 сурови зеленчука или салата от маруля. 2 яйца и среден домат, морков и зелена чушка в началото. После махнах домати и моркови, но правех омлет със спанак, яйца със салата от маруля, гъби в микровълновата със зехтин и салата от зеле, ей такива. След месец  спрях да закусвам.

# 374
Чакайте сега. Аз съм от хората, които закусват. Няма и не искам да "работя" по махането на закуската. Така, че дръжте за себе си подобни съвети.
Всеки да си преценява по свой вкус, цел и здравословно състояние.
На мен ми е зле без закуска, но спокойно мога да не вечерям.
Пробвайте и преценете.
Инес Субашка (мисля) също беше опитала и се отказа. Мисля и нещо по-подробно беше писала по въпроса, специално за (някои) жени.
Закуската ми е яйца под някаква форма и кафе със сметана. Без нея ми е зле и ми се случвало и кръвно да вдигна. Мога да не ям до....следващата закуска.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 20:51 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт