Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 575
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
За клипа в първия пост ли?
Основното е, че там е много добре синтезирано. Не съм го сложила за режима.
Обяснява самото естество на диабет и ИР. Доста хора са супер неграмотни в това отношение.

# 526
Относно кафетата, направила съм си една комбинация инка + цикория . Разтворими на прах са, но успешно ми заместват второто и третото кафе. Ако км сложиш и сметана са си супер, но аз ги предпочитам само с вода

# 527
  • София
Относно кафетата, направила съм си една комбинация инка + цикория . Разтворими на прах са, но успешно ми заместват второто и третото кафе. Ако км сложиш и сметана са си супер, но аз ги предпочитам само с вода

Инка съдържа ръжени и ечемичени зърна, захарно цвекло и корен от цикория.
По-добре махни инката.

# 528
Елора  май към мен се обръщаш, та да си поясня. Не, нямах предвид информацията от първата страница, а съвсем отделно исках да споделя какво гледам понякога аз на тази тема, та може на някого също да му е интересно. Иначе всичко от пост 1 е 🤓

# 529

Инка съдържа ръжени и ечемичени зърна, захарно цвекло и корен от цикория.
По-добре махни инката.

Колко съм зле. Майка ми, ми донесе 2 пакета и въобще не погледнах какво съдържат. И толкова хубаео ми стана цикорията с нея, а тя еъобще не е трябвало да я пия. Ще я махна. Благодаря!

# 530
Здравейте, някой има ли следния опит и дали знае на какво се дължи? Вчера не съм яла въглехидрати през деня. Преди да легна с глюкомер измерих кръвна захар 4.7. Сутринта на гладно -5.1. Как е възможно да се качи кръвната захар докато спя?

# 531
  • Sofia
Преди години бях чела рецепта за кафе от жълъди,също и от боб.
Препоръчваха ги против диабет.
Някой правил/пил ли е?

# 532
Абе пих наскоро инка. Не ми стана добре от нея.

# 533
Здравейте, някой има ли следния опит и дали знае на какво се дължи? Вчера не съм яла въглехидрати през деня. Преди да легна с глюкомер измерих кръвна захар 4.7. Сутринта на гладно -5.1. Как е възможно да се качи кръвната захар докато спя?
Намерих информация по въпроса - https://ketolife.bg/%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8, явно става въпрос за Глюконеогенезата. Може на някого да е полезно.

# 534
Добро утро хора!

Ехааа днес се изненадах ама изненадах. Незнам какво ме прихвана да си меря кръвното, това обикновенно не го правя често че само се стресирам от апарата Simple Smile. Тази сутрин 125/79 и отново в зелената скала ChampagneChampagneChampagneChampagne Лелееее това е наистина новина, под 130 не съм се виждала от почти 2 години!!! Каквото и да съм направила, дори и да е комбинация от обстоятелства, все едно! Важното е какво показва апарата Simple Smile

Иначе се навих да ходя за изледвания, е малко късно след като бях почнала да пия кафето си, ноооо утре отивам, ей това реших да си пусна. Елора много благодаря за помощта!

Инсулин (IRI)
Глюкоза
Гликиран хемоглобин
Пикочна киселина
Холесетеролов профил
АСАТ,АЛАТ,ГГТ
Магнезий
Желязо, Тотален ЖСК(TIBC),свободен ЖСК(UIBC)
Витамин В12
ПКК, СУЕ и С-Реактивен протеин
TSH + Витамин D + Калций

Последните две са някакви пакети, тип прИмоция и така и така ще ме бодат MaskRolling EyesSweat Smile

Хубав и слънчев ден от мен!

# 535
Тоди, ако скоро е била срещата ти с короната, по-добре изчакай с изследванията, защото едва ли ще са особено достоверни. Иначе на прав път си, ще се нагодиш към режима и него към теб.

# 536
  • Пловдив
Записвам се в темата!

# 537
Тоди, ако скоро е била срещата ти с короната, по-добре изчакай с изследванията, защото едва ли ще са особено достоверни. Иначе на прав път си, ще се нагодиш към режима и него към теб.

Ирен11 Благодаря за съвета. Мисля че мина достатъчно време: 2 месеца от срещата и 1 месец от възстановяването.

# 538
Тоди, не е зле да пуснеш и триглицериди, Т3 и Т4 (за щитовидната- само ТСХ не е голям показател; добре е и ТАТ, и МАТ да се пуснат- ако никога не са ти изследвани или ако имаш съмнения за Хашимото), феритин е хубаво да се пусне- но той струва колкото инсулина горе-долу (т. е. по около 16 лв). Но предвид ковид, има вероятност изследванията да не са съвсем достоверни.
Андриана, да, заради това е. Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 14:52 от dolce miele

# 539
Разбрах! Благодаря много.
Понеже трябва да си пусна антителата така или иначе и съм се навила да вървя до лаборатория, ще ги пусна, пък каквото сабя покаже. По-натам, като понапредна малко и с правилното хранен и мине повечко време ще пусна пак. Здраве да е както се казва! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт