Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 501
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Че какво ти е на холестерола?

# 601

Повишени ми са холестерола и триглицеридите.

# 602
Здравейте, момичета. Не помня честитих ли Новата година? Нека сме здрави и щастливи.

И идвам с въпрос - вчера замествах нощна смяна. Вечерях към 23-24 ч. Суджук, чисто месо, нищо друго. Спах и станах към 16 ч. Обаче се чувствах ужасно - разтреперана, потна, виеше ми се свят като станах. Едно такова усещане за слабост - все едно ще падна всеки момент. Да предположа ли, че това е хипогликемия? Ако да, какво е правилно да се направи в тази ситуация?
(Друг път след нощна и в 18 съм ставала, и съм била добре)

# 603
Дай малко повече инфо за часовете, че нещо се обърках Grinning Аз предполагам бих пийнала айрян със сол- че може и ниско кръвно да е, загуба на електролити, а не само хипогликемия. Simple Smile

# 604
Ами, май идва към 17 часа без храна
От 23(или 24ч) през нощта до 16-17 ч следобед

Хм, може и кръвното. Моето принципно си е нисичко - 110/70

Ако е хипогликемия (или Когато Е) как се процедира?

# 605
Тъй като години все бях гладна, аз не понасям ограничения и гладуване.
Чат пат правя разтоварващи дни.
За мен това не е диета, а предпочитан начин на хранене, режим, който ми позволява да не съм гладна.

Долче, и киселото ли мляко пречи на желязото?
Елора ще цитирам теб ,но питането ми е към всички ,тъй като имам близка роднина с ИР и ред други здравословни проблеми, за кое хранене пишете ,четох страшно много ,но никой не споменава ,кой е режима.Ще съм ви благодарна ,за да мога да го разуча и споделя

# 606
Ако е хипогликемия (или Когато Е) как се процедира?
Ако ядеш и ти мине, значи е твърде вероятно хипогликемия. Обикновено при хипогликемия, интуитивно искаш да ядеш, по това се познават. Процедира се като се нахраниш. Няма значение с какво, тоест не се изисква специална хранителна група. Ядеш каквото си ядеш по принцип е достатъчно.

Честита Нова година и от мен на всички Simple Smile

# 607
Вотаминче_ на мен ми звучи като недостатъчно калории в менюто ти. Пък и ако работата ти е физическа + нощната смяна, е разбираемо да се чувстваш без енергия.

Кръвното ти не мисля, че е ниско..даже е перфектно. Ако твоето е ниско,  не знам тогава моето какво трябва да е (60/85-90) Grinning. Но пък може в този момент да е паднало.

# 608
Витаминче, на диабетик тип 1 в болницата му бяха казали първо да пие малко студено прясно мляко при хипогликемия. Но и аз си мисля, че похапване на нещо оправя нещата при хипогликемия- тогава инстинктивно посягаш към храна...Стандартните съвети за захарчета и бонбонки по джобовете не водят до нищо добро. Grinning
Режимът е ВМ-НВХ- като всеки си напасва за него си оптималните съотношения на белтъчини, мазнини и вгх. Simple Smile

# 609
Долче благодаря ти за отговора ,запозната съм долу горе с този режим ,само ,че там не закусват добре ли е да махне закуската още от веднага или  не е проблем да яде подходящите неща

# 610
Не е нужно да маха закуската- според мен, много по-важно е да се храни с подходяща храна. Simple Smile С времето може да махне закуската, ако иска.

# 611
Ще започна по-сериозно четене на режима за да съм и полезна ,въпреки ,че аз съм го пробвала ,но беше много отдавна и не на сериозно ,не си спомням какво точно можеше и не можеше да се яде.Благодаря

# 612
Долче благодаря ти за отговора ,запозната съм долу горе с този режим ,само ,че там не закусват добре ли е да махне закуската още от веднага или  не е проблем да яде подходящите неща
Никъде не пише, че при този режим не трябва да се закусва. Кой както си реши.

# 613
Fifty Shades, не е задължително да се маха закуската.
Идеята на махането на закуската е, че така е най-лесно да имаш голям период от време, в който не приемаш храна. Като се вечеря към 19:00 ч. и следващото хранене е на другия ден към 12:00 това са около 16 часа неприемане на храна. На някой може да му е по-удобно да закусва и да обядва, но да пропуска вечерята, пак ще има ефект. Периода на "глад" е много важен за хората с инсулинова резистентност, защото помага на клетките да станат отново чувствителни към инсулина.

# 614
Основната идея на пропускането на закуска или вечеря е да има по-дълъг прозорец от време без хранене. По този начин се понижава инсулина. Колкото по-често се яде, толкова по-често предизвикваме инсулинов отговор и тук количеството изядена храна е без значение. За ИР честите похапвания, пък били те и просто 1-2 хапки са вредни, защото всяко ядене води до вдигане на инсулина.
Реално ако човек се храни нв вм по естествен начин спира да прегладнява на всеки 2 часа и спира да хрупа нещо като хамстер от ставането сутрин до лягането вечер и постепенно установява, че не му се закусва или вечеря. Поне при мен така стана. Сега понякога закусвам, в повечето време обаче пропускам. Обикновено първото ми хранене е към 12 ч. независимо дали съм станала в 6 ч. или в 9-10 ч., а вечерята в диапазона между 6 и 8 ч. Гледам след 8 да не ям нищо. Така успявам след вечеря да се разходя или да поспортувам на уреди в къщи и да изгоря приетите въглехидрати. Твърди се, че по-добри резултати има, ако прозорецът за хранене е в по-ранната част на деня, но пък на мен ми се стори много по-сложно за изпълнение, заради семейни вечери, събирания и т.н. и не исках всяка втора вечер да си нарушавам режима. Също така не исках всеки в семейството да се храни по отделно. Когато мога, обаче гледам да вечеряме максимално рано. Направих си така режима и заради работата. През деня работя, а гледам след хранене да се движа и не ми беше ок по два пъти в работно време да си играя на хамстер и да въртя колелото. По мои наблюдения едно от най-лошите неща, които може да направя е да се нахраня с малко повечко въглехидрат и после да седна да работя - така кз си замръзва там, до където се е вдигнала и няма смъкване с часове наред. Подозирам същотото важи и за инсулина ми.

Общи условия

Активация на акаунт