Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 68 995
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 10 754
Много, много благодаря!! Мисля да облея тортата с лилав ганаш Joy принта върху фондан и да залепя върху ганаша. Блатовете мисля да са без добавена мазнина, по-скоро тип пандишпан, но пРедполагам ще стане с боята.
Правила съм веднъж сладки с принт. Маслени и отгоре фондан и принт. Нямаше никакви поражения.
Много ми помогнахте, искрено благодаря!!

# 346
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Стискам палци да се получу както искате!

# 347
  • БГ
  • Мнения: 1 420
Здравейте,
реших да приготвя "дяволски шоколадова торта с дулсе де лече" по тази рецепта - https://www.cookwithasmile.com/%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1 … 1%80%D1%82%D0%B0/. Тъй като преди не съм работила с Дулсе де лече - закупих такова в консерва от  Билата.  Бихте ли ми дали насоки  с какво да внимавам и да не объркам Simple Smile Защото имам само един опит и смятам да я приготвя тази вечер, за да е готова за утре Simple Smile Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 348
  • Мнения: 8 046
Не се притеснявай, нищо специално няма при работа с дулче де лече. Просто внимателно го смесвай с маскарпонето, на по-ниска степен на миксера.

# 349
  • Мнения: 10 754
има два вида сгущенка - гъста и по-рядка. понякога с втората не се получават кремовете.
да ви кажа за боядисването на блат с боя за шоколад - яйцата ми поспаднаха, та трябваше да добавя бакпулвер. не бих повторила.

# 350
  • Мнения: 5 714
А всъщност дулсе де лече не е ли нещо по средата между двата вида сгущьонка?

# 351
  • София
  • Мнения: 12 762
А всъщност дулсе де лече не е ли нещо по средата между двата вида сгущьонка?

Дулсе де лече е като варената сгущьонка, даже по-тъмно.

# 352
  • Мнения: 5 714


Дулсе де лече е като варената сгущьонка, даже по-тъмно.
Имах предвид като гъстота по-скоро. А и продават ли го някъде тук, че аз поне не съм го срещала?

# 353
  • София
  • Мнения: 12 762
Ами то, колкото по-тъмно, толкова по-гъсто!

# 354
  • БГ
  • Мнения: 1 420
Това взех от билата - надявам се че е подходящо.

# 355
  • София
  • Мнения: 12 762
Да, това ти трябва.

# 356
  • Мнения: 769
Здравейте, иска ми се да направя торта Династия тези дни за малък семеен повод. По рецептата на Йоли ще се водя, само че не съм я приготвяла досега.
И сега на въпроса, четох на много места, че е много сладка и тежка торта (особено тези 300 гр захар в блатовете са уау!), искам да попитам някой намалял ли е количеството в тази рецепта? Колко горе-долу? Наистина не искам да ни скърцат зъбите от сладост, но пък от друга страна поводът си е повод (а и съставките ще паснат на вкуса на рожденика - затова искам точно тази рецепта), търся “златната среда”

# 357
  • Мнения: 8 046
Celesté, правила съм тортата, точно по рецептата на Йоли. 300 гр. захар на 10 белтъка не е много. За сравнение, за френски макарони на 3-4 белтъка се слагат 200 гр. захар.
Тежка и прекалено сладка е, ако я сравниш с някоя пандишпанова тортичка със сметана и плодове.
Династията си я представи като ореховки слепени с един малко по-обогатен сладкарски крем. В крема можеш да импровизираш малко като за едната половина, в която се слага шоколад използваш такъв с по-голям процент какао, за да не дава допълнителна сладост, както, ако ползваш млечен например.

# 358
  • Мнения: 9 839
Здравейте!
Бихте ли ми подсказали как се правят този тип картинки?
Много ми харесват. Искам да пробвам.

Доколкото предполагам, това е айсинг. По сайтовете намирам бял. Оцветява ли се? С какви бои? И с какъв инструмент се рисува така тънко???

Скрит текст:

# 359
  • Мнения: 8 046
utro77, правилно предполагаш, че е айсинг. Точна рецепта за него мисля, че имаше в Тортената билиотека. В сладкарските сайтове и магазини има и такъв на прах, който се смесва с вода до нужната консистенция.
За оцветяване се ползват хранителни бои. Най-лесно е с гелови.
Рисува се с пош или фунийка от хартия.
Тук има клипчета за начинаещи, а, ако се поразровиш в клипчетата на тази дама ще откриеш и такива за направата на айсинга и различните консистенции, които ти трябват при различните видове работа. Общо взето в тубата има доста такива клипчета, от които нагледно можеш да видиш как става процеса.
А за направата на такива бисквитки ти е нужно само малко въображение, много търпение и сигурна ръка Simple Smile.

Дано се появят Нелка или Наталина, че те са майстори на айсинга и могат да ти дадат много повече съвети.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 09:23 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт