Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

• 69 081
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Работя в сладкарница и там тортите с ягоди ги правим така - режем на филийки и ги запечатваме в крема. Тоест блат, малко крем, ягоди, малко крем, блат..... От двете страни на реда с ягоди да има крем.

# 631
Да ви се похваля- тортата стана супер, благодарение на вашите съвети! Ягодите ги минах за няколко минути на котлона и се надявам, че ще издържат. То и доста гости ще имам, така че ще се изяде бързо тортата. Благодаря още веднъж и ви черпя виртуално с нея! Hug

# 632
  • Ямбол
Здравейте,момичета!Може би въпросът ми не е за тук,но се надявам да ми помогнете:дъщеря ми ще ходи на лагер в Девин и тогава е рожденият й ден и бих искала да я изненадам като й поръчам торта.Можете ли да ми препоръчате сладкарска фирма/сладкарница/цех,да изряботят тортата и да я доставят до хотела?

# 633
Здравейте! Не зная дали тук е правилното място да попитам, но се надявам на помощ от ваша страна! Искам да зарадвам домочадието с една торта. Не съм с голям опит в това, и винаги когато съм ползвала животинска сметана (макар и 36%) ми се разтича. Разбрах, че има фиксатори за сметана, но в Лидл и Кауфланд не успях да открия. От Пловдив съм. Някой може ли да ме насочи къде да  намеря?

# 634
Здравейте
Имам едно бурканче какаов веган крем, които искам да го използвам. Може ли някаква рецепта за торта  с такъв крем.

# 635
Здравейте! Най-вероятно не е подходящата тема, но като любители на сладкарството от къде купувате красиви изчистени свещи в София или онлайн, защото това всеки път ме спъва и започва голямото търсене като накрая стигам до някакъв компромисен вариант, който не ми харесва.

# 636
Здравейте. Предстои ми да правя торта за Рожденния ден на детето ми(ще става на 5 години) след няколко дни. Бихте ли ми препоръчали рецепта за блатове и крем. Отгоре ше бъде с фондан и ще се опитам да направя фигурки на Spiderman. Благодаря предварително Simple Smile

# 637
  • München, Deutschland
Всякаква торта, която обичате, ще стане. Но внимавай никакъв крем с млечен продукт (сирене, маскарпоне, мляко) да няма досег до фондана, защото ще го разтопи. Изолирането на млечните става като измажеш под фондана с маслен крем.

Лично аз дори и за фонданови торти предпочитам пандишпанов блат, другите ми идват твърде тежки, но първи приоритет трябва да бъде самата торта да е стабилна (т.е. да са еднакви размерите на блатовете, за да не се катурне нанякъде, да не е мек и разтичаш се кремът или да не е просто бита сметана и такива стандартни неща), защото самият фондан си тежи доста.

# 638
Всякаква торта, която обичате, ще стане. Но внимавай никакъв крем с млечен продукт (сирене, маскарпоне, мляко) да няма досег до фондана, защото ще го разтопи. Изолирането на млечните става като измажеш под фондана с маслен крем.

Лично аз дори и за фонданови торти предпочитам пандишпанов блат, другите ми идват твърде тежки, но първи приоритет трябва да бъде самата торта да е стабилна (т.е. да са еднакви размерите на блатовете, за да не се катурне нанякъде, да не е мек и разтичаш се кремът или да не е просто бита сметана и такива стандартни неща), защото самият фондан си тежи доста.
Благодаря за съветите Simple Smile
А може ли рецепта за маслен крем? И с какво се залепят фигурките от фондан - с белтък или с вода?

# 639
  • München, Deutschland
Търси кремове под фондан в тортената библиотека. Тук темата не я открих на първо четене, но като напишеш през гугъл, има данните и ето тук:

http://cakeslibrary.blogspot.com/

Лично аз фондана залепвам с вода, ако фигурката е много тежка и конзолна, си правя "лепило" от останало отпадъчно топченце фондан и водичка за по-здраво.

# 640
И аз съм на тема детска торта но коли сато идея ми се върти нещо подобно, но ще се радвам ако някой има други идеи и най вече за черното ако не е фондан какво да е🙄 също и се чудя рецепта какво ще й подхожда
.

# 641
За път,  щом не искате фондан може да се ползват смлени бисквити или какаов/шоколадов блат.

# 642
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте. Предстои ми да правя торта за Рожденния ден на детето ми(ще става на 5 години) след няколко дни. Бихте ли ми препоръчали рецепта за блатове и крем. Отгоре ше бъде с фондан и ще се опитам да направя фигурки на Spiderman. Благодаря предварително Simple Smile

Това е линк към списание за декорация и направа на детски торти.
На руски език.

# 643
Здравейте, момичета. Искам да направя украса за детска торта поръсена с оцветена захар. Въпросът ми е върху шоколадов ганаж дали ще ми се разтвори. А ако е в/у фондан с какво да го лепя пак по същата причина. А иначе гоня тази визия
Предварително ви благодаря

# 644
Ами, тортата на снимката ми изглежда като да е измазана с маслен крем, така че не виждам защо да не се получи и с ганаш, стига да е добре охладен.
А върху фондан може би ще се залепи без нищо само с леко притискане отстрани или евентуално съвсем леко да се овлажни с вода, т.е. да го напръскаш с нещо като пулверизатор, пръските да са като мъгла, а не капки. На принципа на аерографа. Дали с фондана обаче, че ще се получи точно този ефект, не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт