Счетоводител в нужда се познава 17

• 36 952
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Защо не отидеш до бюрото по труда да ти обяснят, аз не знам за всички полезни варианти по програми. Виж питай и за после, защото има условия работодателя да има ангажимент да задържи служителя за собствени разноски след приключване на програмата за определен период. Това го споделям от личен опит , което съм видяла по една програма, предполагам има и за другите. Колко време трябва да се осигурява до вземане на пенсия още

# 121
Момичета здравейте, има ли някой колега сред вас, който работи на счетоводна програма Арфа ?

# 122
  • Rock & Roll feeling ...
Здравейте Simple Smile
Има ли сред вас професионалист(и), които се занимават с осчетоводяване на онлайн търговия/ магазин?
На мен ми трябва конкретно за магазини в Амазон и Ибей.
Имам хоби, свързано с ръчни самоделия. Желая да ги пусна и във оналайн магазини. Искам всичко да е законно и търся професионалисти с опит.

# 123
Благодаря на sunrise_67 за отговора. Бих се радвала и други да се включат. Да, в бюрото по труда ще се пита. Искаше ми се да знам предварително какъв отговор да очаквам:) Малко съм скептична относно отзивчивостта на служителите там за предоставяне на изчерпателна информация. Може пък и да греша.

# 124
Здравейте!
Имаме един проблем , който ми е много трудно да формулирам. Излиза ми някакво задължение в НАП , което изобщо не знам какво е и от къде се е появило. Знам , че имах фиш за неправилно паркиране и исках да го проверя , дали има някакви лихви , и докато се опитвам да проверя какви са ми задълженията се натъкнах на това .     Не съм получавал никакви известия от НАП , за някакви задължения. Може ли някой да помогне , ако знае какво трябва да е това и как съм се сдобил с него. Благодаря предварително!

# 125
  • В полите на Пирин планина
Това е задължение по годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за 2019 година, подадена на 02,03,2020 година.

# 126
За късмет се пазят декларациите , които сме подавали и като я разгледахме , установихме , че при подаването през сайта , сме объркали някак във въвеждането на данните и сме записали "дължим данък за довнасяне 1980.0лв"  . Просто сме го въвели в грешна графа, то го е записало и сега фигурира като данък за плащане

# 127
  • В полите на Пирин планина
Напишете писмо до НАП по постоянен адрес и обяснете ситуацията. Приложете коригирана декларация към него. Сега не може да се нанесе корекция с ПИК и КЕП. Няма да има проблем и задължението ще се погаси, но трябва да имате търпение, докато се обработи.

# 128
  • София
За късмет се пазят декларациите , които сме подавали и като я разгледахме , установихме , че при подаването през сайта , сме объркали някак във въвеждането на данните и сме записали "дължим данък за довнасяне 1980.0лв"  . Просто сме го въвели в грешна графа, то го е записало и сега фигурира като данък за плащане

Системата изчислява автоматично данъка за внасяне, след коректно попълване на приложенията към декларацията. Което означава, че е вероятно някъде да не сте посочили удържан данък, или внесен авансов такъв.
Дължим данък за довнасяне не се вписва ръчно.

# 129
Благодаря! Писах им един имейл, ще изчакаме отговора

# 130
  • София
Физическо лице регистрирано като лице упражняващо свободна професия с БУЛСТАТ, осъществява дейност и има доходи от дейността като свободна професия.
Ако продаде земя дължи ли данък върху този доход от продажбата на земята? Същата земя е собственост на физическото лице повече от 5 години.
Според мен това са си различни доходи и не са обвързани. Също така лицето не е задължено да декларира продажбата на земята в ГДД.
Права ли съм?

# 131
  • София
Физическо лице регистрирано като лице упражняващо свободна професия с БУЛСТАТ, осъществява дейност и има доходи от дейността като свободна професия.
Ако продаде земя дължи ли данък върху този доход от продажбата на земята? Същата земя е собственост на физическото лице повече от 5 години.
Според мен това са си различни доходи и не са обвързани. Също така лицето не е задължено да декларира продажбата на земята в ГДД.
Права ли съм?
Да, земята при този случай попада в обхвата на чл. 13 Ал 1 от ЗДДФЛ. По желание може да си декларира необлагаемия доход с приложение 13

# 132
  • София
Може ли малко помощ? Имам ф. от топлофикация за м. 12. 2020г към нея е издадено КИ също от м. 12. 2020.Сега в ДДС - дневниците  за м. 01.2021 съм включила КИ, а фактурата ще я включа в м. 02.2021. Проблем ли е това, че съм пуснала КИ, без да е пусната фактурата?

# 133
Може ли малко помощ? Имам ф. от топлофикация за м. 12. 2020г към нея е издадено КИ също от м. 12. 2020.Сега в ДДС - дневниците  за м. 01.2021 съм включила КИ, а фактурата ще я включа в м. 02.2021. Проблем ли е това, че съм пуснала КИ, без да е пусната фактурата?
Важно е ф-рата и КИ - "ЗА" или "ОТ" м.12 са.
Ако ДАТАТА НА ИЗДАВАНЕ на двата документа е през м.12, включвайте и двата в м.01, защото за КИ и без това сте в нарушение /справка чл.124 ал.5 от ЗДДС/. Поне да нямате ефект върху данъчния резултат за м.01.

# 134
  • София
Здравейте. Искам да ви попитам за фирма ЕТ която е спряна временно от търговска дейност (05.2019). Трябва ли да се подава някаква информация към НАП илибдруга институция някакъв документ, че продължава да не извършва търговска дейност. Притесняеам се нашата счетоводителка да не пропусне нещо и после да се наложи да плащаме глоба.

Общи условия

Активация на акаунт