Счетоводител в нужда се познава 17

• 37 756
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте. Искам да ви попитам за фирма ЕТ която е спряна временно от търговска дейност (05.2019). Трябва ли да се подава някаква информация към НАП илибдруга институция някакъв документ, че продължава да не извършва търговска дейност. Притесняеам се нашата счетоводителка да не пропусне нещо и после да се наложи да плащаме глоба.

Счетоводителят Ви знае най-добре.
Ние не знаем дали случайно не е платена някаква сума напр. за наем или изчистено някакво задължение/вземане. Може да сте имали напр. майка, на която е свършило майчинството и й е прекратен договора 2020г. и т.н.
Може нищо да не трябва да подавате, но може и да трябва нещо да трябва да подадете.
Както започнах - счетоводителят Ви знае най-добре!
P.S. като Ви ремонтират колата ходите ли при друг автомонтьор да прегледа ремонта?

# 136
  • Русе
Ако това е първата година, в която ЕТ-то е без дейност, се подава се декларация в Статистиката. Другата година вече няма да се подава.

# 137
Здравейте! Аз съм самоосигуряващо се лице. Счетоводител ми подава всеки месец декларация 1 по ел.път. Днес обаче разбрах, че за ноември месец вместо до 25ти декември, какъвто знам, че е срокът, документът е подаден на 29ти. Сумите за ДОО, ДЗПО и здравно са внесени в срок. Притеснявам се, това закъснение от 4 дни как би могло да рефлектира. Споделете моля мнение Sad

# 138
Здравейте! Аз съм самоосигуряващо се лице. Счетоводител ми подава всеки месец декларация 1 по ел.път. Днес обаче разбрах, че за ноември месец вместо до 25ти декември, какъвто знам, че е срокът, документът е подаден на 29ти. Сумите за ДОО, ДЗПО и здравно са внесени в срок. Притеснявам се, това закъснение от 4 дни как би могло да рефлектира. Споделете моля мнение Sad
Никак няма да рефлектира. Когато последния ден от някакъв данъчен срок се пада събота, неделя или празничен ден, срока изтича в първия работен СЛЕД това.
25. 12. е празничен, последния ден в който може да се подаде обр. 1 и да се платят ОВ е 29.12. /първия работен след 25.12./

# 139
  • София
Здравейте. Искам да ви попитам за фирма ЕТ която е спряна временно от търговска дейност (05.2019). Трябва ли да се подава някаква информация към НАП илибдруга институция някакъв документ, че продължава да не извършва търговска дейност. Притесняеам се нашата счетоводителка да не пропусне нещо и после да се наложи да плащаме глоба.

Ние не знаем дали случайно не е платена някаква сума напр. за наем или изчистено някакво задължение/вземане. Може да сте имали напр. майка, на която е свършило майчинството и й е прекратен договора 2020г. и т.н.
Може нищо да не трябва да подавате, но може и да трябва нещо да трябва да подадете.
P.S. като Ви ремонтират колата ходите ли при друг автомонтьор да прегледа ремонта?

Благодаря за мнението, но последното ви изречение е излишно. Нямаше нужда да хапете. Разбира се, че бих потърсила второ мнение и не бих се доверила на 100%, какъвто и да е специалист. Било то лекар, стоматолог, счетоводител и т.н.

# 140

Благодаря за мнението, но последното ви изречение е излишно. Нямаше нужда да хапете. Разбира се, че бих потърсила второ мнение и не бих се доверила на 100%, какъвто и да е специалист. Било то лекар, стоматолог, счетоводител и т.н.
"Проверката е висша форма на доверие", беше казал някой.
Разбира се, че имате право да потърсите второ и трето мнение. Всички сме хора, грешим, пропускаме. Аз, като счетоводител с дълга практика никога не се обиждам и не приемам като недоверие консултациите на клиентите ми с колеги. Винаги може да се научи нещо ново.
Целта на цялото упражнение е заедно да свършим работата и да избегнем глобите Simple Smile

# 141
  • В полите на Пирин планина
Няма нищо лошо в допълнителните консултации, естествено!
Пък и не може да знаем всичко в крайна сметка. Simple Smile

# 142
  • София-Младост
Така е, всеки може да попита...но на тя плаща на другия счетоводител и се съмнява в работата му, а се доверява тук безплатно на напълно непознати.

# 143
Така е, всеки може да попита...но на тя плаща на другия счетоводител и се съмнява в работата му, а се доверява тук безплатно на напълно непознати.

Според мен само пита непознатите, а сама си преценява на кого да се довери.

# 144
  • София

Според мен въобще няма счетоводител, каквото чула и пита тук 😉

# 145
ЕТ и ДЗЗД без дейност от години и с подадено и през 2019 г. приложение 11 в НСИ следва ли пак да подават нещо към НСИ или и за тях важи това:
"Лицата, които и през 2019 г. не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч и са подали декларация, могат да не подават такава за 2020 година."
https://www.nsi.bg/node/17808

# 146
И за тя важи.

# 147
  • София

Според мен въобще няма счетоводител, каквото чула и пита тук 😉

А според мен Вие само се чудите с кой да се заядете. Избивайте си комплексите някъде другаде. Това е форум за взаимопомощ и ако не ви допада то подминавайте. Какво имам, какво съм чула, какво питам си е моя работа, а  не Ваша. Продължавайте да си живеете с Вашата си жлъч.

# 148
Здравейте, безработна съм, до 09.02 бях на трудовата борса и въпросът ми е свързан с ЗО. За кой месец ще ги дължа, в бюрото не можаха да ми отг. да се обадя в НОИ. Дали трябва да плащам част за февруари или направо ще дължа за март?

# 149
  • София
Здравейте, безработна съм, до 09.02 бях на трудовата борса и въпросът ми е свързан с ЗО. За кой месец ще ги дължа, в бюрото не можаха да ми отг. да се обадя в НОИ. Дали трябва да плащам част за февруари или направо ще дължа за март?

Нали ти отговориха в другата тема -  дължиш ЗО от 01.03.2021 г, ако до тогава не си започнала друга работа.
Преди плащането отиваш в клона на НАП и попълваш Декларация № 7.

Общи условия

Активация на акаунт