Счетоводител в нужда се познава 17

• 37 768
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Има нова версия на програмата,за това не я приема.Обновете я!

# 166
Има нова версия на програмата,за това не я приема.Обновете я!

Благодаря Ви! Flowers Hibiscus
Успешен ден!

# 167
  • София-Младост
Имаше проблем в сайта на НАП, колеги се оплакваха от подаването на и д 1 и 6, както и чл. 62.

# 168
Имаше проблем в сайта на НАП, колеги се оплакваха от подаването на и д 1 и 6, както и чл. 62.

Два пъти подавах и двата пъти не я прие. Но не съм теглила новата версия. Ще обновя програмата и тогава ще споделя какво е станало.

# 169
Здравейте, дами. Интересувам се дали при получаване на инвалидна пенсия трябва да се продължи с плащането на осигуровките за пенсия. Става въпрос за човек, който има достатъчно стаж, но не е навършил възрастта. ТЕЛК-а е за 3 -години като на втората ще може да се пенсионира по възраст. В момента той работи на трудов и граждански договор.
Благодаря предварително!

# 170
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, дами. Интересувам се дали при получаване на инвалидна пенсия трябва да се продължи с плащането на осигуровките за пенсия. Става въпрос за човек, който има достатъчно стаж, но не е навършил възрастта. ТЕЛК-а е за 3 -години като на втората ще може да се пенсионира по възраст. В момента той работи на трудов и граждански договор.
Благодаря предварително!

Да, трябва, щом работи.

# 171
  • София
Благодаря предварително!

По трудовия - Да. Като вече има дан.облекчение свързано с ТЕЛК.
По гражданския - осигуровки ако желае - вижте в служ.бележка карето по средата, попълва се от пенсионера във вашия случай.

# 172
  • Бургас
Здравейте! Съкращават ме от работа по чл 328. ал.1 т.2. Въпросът ми е колко процента от брутното възнаграждение се получава, когато си на борсата съкратен по този член? Благодаря !

# 173
Благодаря много за отговорите!

# 174
Здравейте, мили дами, надявам се да получа насока от вас.
Свободна професия съм, самоосигуряваща се и получавам възнаграждения най-вече от съда като вещо лице. Въпросът ми е мога ли да получавам парите си по банковата сметка на сина ми, тъй като водя дело със съдия изпълнител и банковата ми сметка има запор. Доколкото се информирах, няма смисъл да рискувам с нова сметка в друга банка, защото следят регистъра и пак могат да наложат запор.
Моя близка счетоводител каза, че няма проблем, обаче не знам дали от съда ще са съгласни, а не ми се иска да влизам в полемики неподготвена.
Ще съм благодарна за всеки съвет!
Бъдете здрави!

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 15:26 от Анонимен

# 175
  • Пловдив
В болничен съм от 2.03 2021 до 7.03 2021г.Тъй като в периода има почивни дни,само от работодател ли да чакам плащане,или и от НОИ?

# 176
В болничен съм от 2.03 2021 до 7.03 2021г.Тъй като в периода има почивни дни,само от работодател ли да чакам плащане,или и от НОИ?
Само от работодателя, заедно със заплатата за м.03

# 177
  • Пловдив
Здравейте. Попълвам си Д50 като СОЛ в майчинство (50%, понеже работя от няколко месеца). Можете ли да ме насочите какво точно е т.8 на Приложение 3? Виждам, че пише Окончателни осиг. вноски по реда на КСО и ЗЗО, включително за минали години, но не се ориентирам. Попълних всичко останало, това е единствената проблемна точка.

# 178
  • София
Здравейте. Попълвам си Д50 като СОЛ в майчинство (50%, понеже работя от няколко месеца). Можете ли да ме насочите какво точно е т.8 на Приложение 3? Виждам, че пише Окончателни осиг. вноски по реда на КСО и ЗЗО, включително за минали години, но не се ориентирам. Попълних всичко останало, това е единствената проблемна точка.

Като си попълните таблица 1 и 2 с изравняването на осигуровките, ако имате осигуровки за довнасяне, ги вписвате в т. 8 на Приложение 3. Общата сума на осигуровките за довнасяне се вписва - ДОО плюс ЗО и ДЗПО.

# 179
  • Пловдив

Като си попълните таблица 1 и 2 с изравняването на осигуровките, ако имате осигуровки за довнасяне, ги вписвате в т. 8 на Приложение 3. Общата сума на осигуровките за довнасяне се вписва - ДОО плюс ЗО и ДЗПО.

Благодаря, тодоричка! В такъв случай, ако имам надвнесени осигуровки, т.е. окончателните осиг. вноски в Таблица 1 и 2 са отрицателно число, предполагам не трябва да попълвам т.8 от Приложение 3, нали?

Общи условия

Активация на акаунт