Любители на Котки - Тема 153

• 32 694
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Днес водих котчица на лекар с надеждата да кажат,че мога да я взема в стадото. За съжаление - не. Има хрипове и ще е на антибиотик още 10 дена. Взех витамини и се надявам скоро да се оправи напълно. Вече си има име - Мира (от Miracle). Нещо не ми идва отвътре да я наричам така и сигурно като заживеем заедно ще има ново. Едната лекарка не я беше виждала от първият път когато отидохме и като я видя ме попита дали не съм я сменила с друга котка. Grinning
Имам въпрос - как се чисти най-ефективно и лесно диван използван за котешка тоалетна?
И едно космато дупе.

# 526
  • София
BarbieDi, котана вирнала опашката вече. 😻
Обичам да гледам Блеко като спи- как си "говори", примлясква, размахва лапички... Той винаги спи на кълбенце.
И сега се припича на слънцето (през прозореца)

Прибрахме се за една вечер в София и при това хубаво време хукнахме обратно към гората вчера.

# 527
Водихме Тути на ваксина.
Много добре се държа.

# 528
  • София
Водихме Тути на ваксина.
Много добре се държа.
Три или пет валентна поставихте?

# 529
И трите котани у дома ги кастрирахме в една и съща клиника, като само майка им беше със стандартен разрез, тъй като беше по-едричка. Двете ѝ дъщери (7-месечни към онзи момент) - странично.
успях да намеря една снимка:
Скрит текст:

Възстановиха се бързо.

# 530
  • София
Барби, виж първи пост на темата. Имаше писано и няколко човека се похвалиха, че са почистили успешно.

Жалко, че ще има още изолация, но времето ще мине бързо. Важното е, че е вирнала опашката. Heart

# 531
Водихме Тути на ваксина.
Много добре се държа.
Три или пет валентна поставихте?

Тази,  не знам как се води.

# 532
  • София
Малката Лисичка, това е тривалентна ваксина. Ние също поставихме такава. Мислех 5 валентната, но доктора каза, че тази е достатъчна.

# 533
Барби, дай да й видим очичките!

Искаш ли предложения за име? За мен е Лъки - късмет.

Ти си герой, а тя щастливка!

# 534
Предлагам име Милка.

# 535
Димяни, аз имам кастрирани залепени, вместо шити. Много доволна от лепенето. Нямаш притеснения, че ще си забележи и разкъса конците. Както при секцио лепят хората. Аз например също съм лепена и белегът ми е като косъм невидим. Предпочитам лепене на кожата пред шиене. Говорим за външен слой, отвътре вече е шито с резорбируеми.
Да не би да говорим за едно и също? При Боги също беше вътрешен шев. Отгоре нямаше конци, които да дърпа. Имаше само едно възелче в края на разреза, където са завършили шева. И отгоре беше с това сребристото нещо, което стоеше като лепенка.

Не си спомням да е имало възелче. Възелче има при конците. Ако кожата е лепена, не се вижда нищо стърчащо. Сребристо нещо като лепенка също не е имало при нас.

А, снимката на странична кастрация, която показах, е от нета. Много е възможно улична котка да е кастрирана точно с такава техника, за да може да бъде пусната на улицата без проблем. Особено ако котката е и кърмеща. Това е единствения вариант да се кастрира кърмачка - не се засяга корема и котката може да кърми. След кастрация все още имат кърма.

# 536
Честита Коледа, Мяу-мами,

Прекрасни създания има тук и много добри души, грижещи се за тях.

Простете, че се загубих последните месеци, но натовареност с ремонт ме съсипаха.

Щастие си дойде в България за Коледа.
Много е пораснала.
Малко се притесняваме, защото откак е кацнала хапва по съвсем малко. Любимата й храна подушва, близва, зарива. Доста малко хапва вече 5-6 дена.
В нов дом е, който мирише все още от ремонта . Чудя се дали е от това, но са включени и влагоизсушител и пречиствател за въздух. Но пък е игрива. Надявам се да се оправи бързо.
Ето го порасналото Щастие

# 537
  • София
Такава красота е Щастие 😻
А аз как да наруша рахата на Блеки (и да пусна ТV)...

# 538
  • София
"Щастие си дойде в България за Коледа." - Някакси успях да го прочета като "Щастие да дойде в България за Коледа.". Страхотно име на страхотно коте. Нямам търпение да я видя Simple Smile

# 539
  • Между гори и планини

Чероки Сфетофаров 😂

Малко черно тюленче ❤️

Общи условия

Активация на акаунт