Любители на Котки - Тема 153

• 32 655
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Някъде там
Благодаря, mama_Nana.
Той е мъжки. На 7 месеца е. Никакви признаци няма на разгонване и ще чакам, искам да порасне достатъчно преди кастрацията. Но ако покаже, ще е и по рано.

# 631
  • на брега на морето
Таня, Нала е на 3 години и е дребна и лека. Може би знаеш котето Барбоце от Фейса
Скрит текст:
- тя беше изключително дребна за възрастта си; направиха изследвания и установиха проблем с щитовидката (не знам дали котките имат щитовидни жлези), но беше хормона на растежа. Лекуваха я, оправи се и си има дом.

# 632
  • Между гори и планини
Моята Точка е дребосък. Цялата ѝ рода е такава. Всички братчета и сестрички са осиновени от познати . И са дребосъци.

Ето в сравнение с Чери. Скоро ще стане на 2г, хапва, подскача, мърка. Явно си в ген.

# 633

Така се гледа ТВ Simple Smile от близо, никой да не пречи.

За кастрирането си говорите. Аз проучвах скоро и свършихме тази работа. Ветеринаря рече - преди да навършат година. И мъжки и женски. Иванчо нямам идея на точно колко е, може би около 7 месеца. Марийка на 8.

# 634
  • София
И Боги е дребничка. 3 килограма е. Но поне, когато я кастрирах беше около 2,5 кг. А Преслава няма и 2 кг. Би трябвало да е на около 8,5-9 месеца.

Погледнах профила на Ноеми. Вчера се е разписала в ученическите теми. Значи е добре. Wink

# 635
Лека нощ! ❤️

# 636
Таня,
Благодаря за подробната информация.
Щаси все още не е кастрирана и са препоръчали на дъщеря ми да я заведе в тази клиника до Зоопарка.
Тя се чуди тук ли да го направи ( Щаси е на 11 м.) или в САЩ, като се върнат ( Щаси ще е на годинка). Тя толкова обича Щаси и като се има впредвид че още страда по загубата на предишното си коте, иска да намери най- доброто място.

# 637
  • София
Rosss, големия ми син и снахата ще кастрират тяхната котка (женска е, на 8 м.) вероятно другата седмица, доколкото рабрах, с лапароскопска операция, в клиниката до тях в Студентски град . Ще ти пиша отзиви.

# 638
  • София
Rosss, големия ми син и снахата ще кастрират тяхната котка (женска е, на 8 м.) вероятно другата седмица, доколкото рабрах, с лапароскопска операция, в клиниката до тях в Студентски град . Ще ти пиша отзиви.
Може ли да помоля за повече инфо относно лапароскопската кастрация и цена да попитате? Благодаря!

# 639
  • София
Само да мине, всичко ще разпитам.

Иначе аз съм много доволна от много сложната операция на предната лапа на моя Барни в Син Кръст. Не знам дали ортопедът, оперирал Барни, прави кастрации, но с лапата се справи повече от отлично.

# 640
  • София
Специално за кастрациите има толкова места, където се справят повече от чудесно. Аз не бих кастрирала в ЦВК без да имам доверен доктор, за който съм сигурна, че ще я кастрира лично.

Ще се повторя, но дежурният ветеринар, който прие Рижко не можа да види охлузванията и реши, че е отровен с антифриз. За мен е непростимо да сбъркаш травма с отравяне.

11 месеца е доста напреднала възраст. Може всеки момент да се разгони, а е добре да се избегне. Аз не бих чакала.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 00:52 от Тaня67

# 641
  • Варна
Поздрав и от мен, и пожелание космалявата дружина да е здрава и да се множи Simple Smile
Мойта Ферхунде е сама от 31.12. оставих я и дойдох при майка ми, за празниците и за помен 40 дни на баща ми.
Разчитам на котката, колкото и шантаво дс звучи и мисля утре да се прибирам, след помена, ама ще видим ...

# 642
  • София
Мама Нана, и моят Рижок започна съзряването си с едно одеяло. Joy  Малко след това започна да маркира, а още малко по- късно го кастрираха. Бил е на около 5мес. Пухкавите одеяла и досега са фетиш, но забравихме за маркирането.

Канелена бисквитка, заслужава си пътуването. Hug

# 643
  • Стара Загора
За кастрация на мъжка котка не бих чакала аз. (То и за женска, но както знаете бях възпрепятствана финансово и това забави на Чумито кастрацията). Родителите ми имат мъжки котарак, никога не беше препикавал нищо, добър и гальовен - котка мечта. Отлагаха кастрацията известно време, той не правел бели и тн. Да, но баща ми често ходи в командировка и явно Дракон (котаракът) беше решил, че майка ми е негова. Прибира се един ден баща ми и Дракон просто го напада от нищото. Няма да описвам какви поражения имаше от 6 кг. котарак, но ще кажа само че на следващата седмица вече беше кастриран и повече не е правил такива изпълнения.
Относно дребните котки - на мен все компактни ми се падат. Чумито (пумата пигмей Joy ) сега се е ошишкала и сигурно има 3 кг. Малката е към 1,700 кг., но явно няма да стане едра.

# 644
Здравейте!
Котката ми е на 6 месеца, мъжка. От около месец е неспокойна, мяука, търка се във всеки по-твърд предмет, уринира често и по много, но винаги в тоалетната си. Според мен е време за кастрация, но ветеринарят каза, че е по-добре да се изчака да стане на около 9 месеца - 1 година, за да бъда напълно развита пикочо-половата система.
Да почакам ли дотогава или да го заведа на друг, който би го кастрирал?

Общи условия

Активация на акаунт