Любители на Котки - Тема 153

• 32 660
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
След няколко дни ще видя моят Дрисльо какво е правил.За сега съседката само загатна,че доста белички е сътворил.
Красивият и спокоен Сиймор е на диета,защото е добре за него.
За кастрацията,особено на дом.котка,никога не съм се замисляла.За юен това е част от отговорността.Тв хората бездомни ловят,за да кастрират.
Докато търсех Зак,що бебета,родени от такива разходки на некастрирани котаци се чудеха как да спасяват..

# 676
Канела, взимай 10 годишната черна красавица и се прибирате в апартамента. Намерили сте се. Не виждам смисъл от ваксини и кастрация - 10 години е оцеляла без.

Айла,  опитайте с каишка.

На мен днес ми се случи коледно чудо.
Моята дойде в нас на 5 месеца от улицата. Закон е всяка вечер да ме води на единия балкон. На ръце, дясната ми ръка под врата, предните лапи на балкона докато звук от кола, куче или говор не я уплаши. Пускам я, души си тоалетната ако е там и се прибира. Давам храна винаги за да свързва дома с храна. И така - всяка вечер.

Днес домашните се караха и тя се качи на гардероба в хола. Обичайно я викам по име, не чува. Чува доста избирателно. Като отворя вратата на любимия й балкон и идва. Понякога седи и реве за да я изведа.
Както си беше на гардероба я повиках и си представих балкона. Притворих вратата и я повиках по име. Тя дойде, измяука и застана до вратата на балкона. Значи усеща мисли ...

# 677
  • Варна
Здравейте,бихте ли казали къде е извършена операцията?Имам малко коте,което най-вероятно е с херния.Ходих в Аспарухово-клиника Диана...мисля беше.Но там попаднах на млада докторка,която не беше сигурна и поиска да отидем след два дни за второ мнение.Но аз май съм се насочила към Кабинет Вита Нова.
За лекарите от Вита Нова има много добри отзиви, няма да сгрешиш, ако се насочиш там.
А Кетя я оперираха в Ултравет, но за огромно съжаление нашият вет д-р Тодоров почина внезапно в края на миналата година Sad Надявам се младият му колега д-р Желев да продължи да работи, но вчера все още беше затворено.

# 678
Не е по темата,дами,но знам,че ще ми отгояорите бързо тук,а няма и кой да питам в реално време.Такситата в София работят ши вече?Послвдният път стачкуваха,а моят полет е ранен и в 4 сутринта не мога да разчитам на друго
Благодаря🌻

# 679
Не е по темата,дами,но знам,че ще ми отговорите бързо тук,а няма и кой да питам в реално време.Такситата в София работят ли вече?Последният път стачкуваха, а моят полет е ранен и в 4 сутринта не мога да разчитам на друго
Благодаря🌻
Работят, повечето шофьори са без маски, както и малкото возещи са. И на 31 декември вечерта беше пълно със свободни таксита (предишни години нямаше никакъв шанс човек да се дореди до такси).
До преди короната най-читавата фирма беше Yellow, сега не знам, защото не смея да се кача.

# 680
Работят. Аз ползвах такси на нова година

# 681
  • Между гори и планини

Ох , как да оправя леглото? Сърце не ми дава! 🤣

# 682
  • Варна
Е, че то е оправено Joy

# 683
Доня Дафина - идеално е леглото Grinning

Ние тази сутрин бяхме така

# 684
  • София
Мацоца ми изяде обяда (след като я нахраних обилно, влязла в лабораторията и се самообслужила 🤣).  Дали й пука като я гледате!?

Излизах да си купяб обяд и й купих 1 кюфте (за наказание...)

# 685
  • Варна
Ох, ние от снощи сме така, само дебне да ме набара Joy

# 686
Здравейте! Отскоро имаме котенце - момиченце. На 3 месеца е сега, но чета различни мнения по отношение на кастрацията - за и против. Информацията е разнопосочна - от това, че е добре да се кастрира, но след първото раждане, до тази, че е добре още след навършването на 3 месечна възраст да бъде кастрирана. Можете ли мнение от първа ръка да споделите или ако темата не е подходяща да ме насочите към темата за кастрацията.

# 687
  • Варна
Категорично няма препоръка, поне не и от читав ветеринар котките да се кастират след раждане. Напротив, нали целта е да не се допуска безконтролно развъждане на нежелани котета? Те са живи същества, не биологичен отпадък някакъв. Освен това се счита, че колкото повече се е разгонвала една котка преди кастриране, толкова повече нараства рискът от злокачествени образувания след време. Та в тоя ред на мисли най-добре е да е преди първото разгонване или колкото може по-рано след това, без да се допуска да забременява и ражда "за здраве".

# 688
  • Варна
Късметка е кастрирана след първото разгонване, нямаше година.

# 689
Категорично няма препоръка, поне не и от читав ветеринар котките да се кастират след раждане. Напротив, нали целта е да не се допуска безконтролно развъждане на нежелани котета? Те са живи същества, не биологичен отпадък някакъв. Освен това се счита, че колкото повече се е разгонвала една котка преди кастриране, толкова повече нараства рискът от злокачествени образувания след време. Та в тоя ред на мисли най-добре е да е преди първото разгонване или колкото може по-рано след това, без да се допуска да забременява и ражда "за здраве".
Винаги ми е било интересно, ако заключиш котката за известно време с храна , вода и т.н когато се е разгонила какво ще стане как ще забременее тогава ...

Общи условия

Активация на акаунт