Любители на Котки - Тема 153

• 32 850
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте на всички, изглежда днес котето ми е яло от сурово яйце жълтъкът , дали е опасно или ?
Естествено, че не е опасно (стига яйцето да не е със салмонела). Все едно да питаш какво би станало след похапване на мишка (с нея има риск да погълне паразити, но е естествена храна на хищник).
Благодаря много, имам още един малко по- притеснителен въпрос - днес забелязах, че имаше кръв от пениса или в тази област видях кръвта , обаче не знам защо е така , котето е на 6 месеца и десетина дена , не би трябвало да има проблеми с уринарният тракт, пък и след известно време отиде да пишка всичко си беше на ред.... по мое наблюдение, мислех да го заведа на ветеринар обаче в моят раьон ветерири да търсиш. Или нямат апаратура или почти нищо не разбират .... ако намериш въобще (пък и сега празници) Моля за съвет какво да направя ябълков оцет ли да му давам знам ли ....

Fearful Моля, какъв оцет, какъв?

Димяни, аз имам кастрирани залепени, вместо шити. Много доволна от лепенето. Нямаш притеснения, че ще си забележи и разкъса конците. Както при секцио лепят хората. Аз например също съм лепена и белегът ми е като косъм невидим. Предпочитам лепене на кожата пред шиене. Говорим за външен слой, отвътре вече е шито с резорбируеми.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 23:05 от amy_nka

# 511
  • Между гори и планини
https://bukvarche.com/2020/01/22/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B1% … 0%BE%D0%BC%D0%B0/
За котките с любов ❤️❤️❤️
П.п, не си правете опити с котето, какъв оцет? Ако мислите, че има песъчинки, вземете му лечебна храна, качествена. Моите ядат такава в комбинация с храна против косми в стомаха. Нищо, че на двора гризкат трева на воля.

# 512
Е, не сте ли забелязвали, че урината на разгонените котараци е червеникава? Има капки кръв в нея. Не мисля, че е уро-проблем.

# 513
При нас избора беше между резорбируеми  конци и лепене или класическа операция. Първото беше с 10 - 20 лв по - скъпо. Не се препоръчва при буйни и диви котки. При избор на второто ни чакаше фуния.
Няколко месеца преди това бяхме изгубили дядо Бегинс. Него фунията го объркваше и плашеше но той беше стар. А тя е млада и дива.
В крайна сметка избрахме класическата операция и фуния.

Дадохме я сутринта, следобяд я взехме. Скри се да спи, фунията не й пречеше. Пак дивееше както преди на другия ден.

Около 110 лв излезе като 50 бяха за кръвна картина.

Направихме я в Свети Серафим. Млади мъж и жена са и обичат животните, не са търговци. Често на вратата им пише В операция сме. Моля, не ни безпокойте!

Намират се в карето блокове между Лидл и кръстовището на Константин Величков и Сливница. Ако се идва от центъра се свива вдясно в малката уличка на междинния светофар, там където е центъра за гуми. Вдясно се пада.

# 514
  • София
Зуку Су, благодаря за инфото ще проуча! 💐
Аmy-nka, вие къде сте ги водили?

# 515
Ние не сме от София. Но при нас разлика в цената с лепене или шиене нямаше. Аз даже не знаех, че ще я лепи. Просто на поредната кастрация ми се похвали, че няма конци, че е лепена. Просто ветката беше решила да смени начина си на работа и да изпробва по-модерни практики. Последно беше почнала най-новото - странична кастрация. Което е по-сложно като техника, но е по-леко за животното.

# 516
Е, не сте ли забелязвали, че урината на разгонените котараци е червеникава? Има капки кръв в нея. Не мисля, че е уро-проблем.
Проблема е , че не беше в урината а от самият член ...... и после му нямаше нищо в момента изглежда добре яде , играе ....

# 517
  • София
Amy_nka, благодаря ти! Имам още време да събера мнения и надявам се да избера най-подходящия лекар и всичко да мине леко! ❤️
Преди около месец ми препоръчаха суха храна Essential food the Jaguar и реших плавно да минем на нея/така пишеше на пакета /за да свикне коремчето. Като я взех хапваше около 10 дни и после започна да се мръщи /изяждаше не повече от 25 макс 30 гр. на ден. Явно не и допадна, започна да ака доста по-рядко и почти черни изпражнения. От вчера и давам Little big paw. Яде я за сега, пу пу....
Толкова ли капризно коте отглеждам?! 🙄Надявам се да не се налага отново да я сменяме!
Някой хранил ли е с нея и какво ви е мнението?Толкова хора ми препоръчаха Jaguar и се надявах, че ще я хапва с удоволствие 🙄Козината и за тези 10,15 дни през които я хапваше стана уникално мека и лъскава❤️Дано и тази храна е качествена  и най-вече да я хапва с удоволствие!

# 518
  • на брега на морето
Душичка, колко козинка са обръснали!

# 519
  • София
Така се спи най-удобно

# 520
Бързо възстановяване, но много са обръснали 😮

От мен само добро утро, хубосника още се излежава в краката ми.

# 521
  • София
Ето я и Муци (нещо не можем да натамъним име за нея). Настанила се е в "къщичката" за дърва. Много нежно,  гальовно, мъркащо котенце (още се бои малко като го вдигам да го гушна, но му харесва)

# 522
  • София
Кастрацията на Зузу беше ноември във Vetfamily в Овча Купел. Останах доволна, заплатих 130 лева ( имаше промоция), че сега като им отворя сайта и цените са уау. При нас единия тестис не беше развит и не беше слязъл надолу, та се наложи лек разрез и на корема. Оставихме го в 10.00 и на другия ден в 10.00 си го прибрахме все едно нищо не се е случило. Снимката е в деня на изписването.

# 523
  • София
Димяни, аз имам кастрирани залепени, вместо шити. Много доволна от лепенето. Нямаш притеснения, че ще си забележи и разкъса конците. Както при секцио лепят хората. Аз например също съм лепена и белегът ми е като косъм невидим. Предпочитам лепене на кожата пред шиене. Говорим за външен слой, отвътре вече е шито с резорбируеми.
Да не би да говорим за едно и също? При Боги също беше вътрешен шев. Отгоре нямаше конци, които да дърпа. Имаше само едно възелче в края на разреза, където са завършили шева. И отгоре беше с това сребристото нещо, което стоеше като лепенка.

# 524
  • Варна
Последно беше почнала най-новото - странична кастрация. Което е по-сложно като техника, но е по-леко за животното.
Преди месец и нещо бях видяла една от уличните любимки с такъв шев. Кастрация ли ще да е било, зачудих се тогава какво и се е случило.
Ето ги и моите две тиквички:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт