Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 225
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Пък в Питагор се оказахме клас с нова класна всяка година. В трети клас се оказаха с 12 преподаватели. Пък нищо им няма на децата Simple Smile

# 511
И мен би ме притеснявали да не знам кой учител ще поеме детето. Знаем го тива “имайте ни доверие, ще намерим добър”, ама друго си е да видиш учителя, който в начален етап е най-важвн. Млад и неопитен може да направи големи бели с един иначе силен клас. Наистина ли повечето училища не споделят за учителя преди подписване?
Браво на детето и класната му! Решението обаче си е Ваше. Вижте кое училище Ви тегли повече, дали математика занапред ви е цел. Вариант е да платите капаро на поне едното място и да чакате решение за учителя.
Това с писането им е период явно, моето дето мрази са сяда на маса, запична да пише книги. Рядко отделя думите в изречение, но пак е огромен прогрес. Например Ималоединлъв Simple Smile)

За съжаление никое от училищата, които сме посещавали не е споделяло информация за бъдещи учители. Признавам, че нямаше да е никак лошо за начален етап:) Единствено в КО миналата година имахме възможността да се срещнем с бъдещата учителка на ПУК, чиято обратна връзка беше само, че детето трябва да научи последните букви от азбуката, ако иска да започне при тях:)
Притеснението ми за Питагор от новата година е свързано по-скоро със събирането на голям нов екип от преподаватели, а не с непознаването на конкретния учител на детето.

# 512
  • София
По-скъпото предлагало нещо повече?
Да бе и сега се сетих, че до вчера същият потребител с презрение ни убеждава как в ЕСПА е гадно, защото се предлагали толкова много неща срещу пари, а днес невинно - "хубавите неща струват пари". Да ме прощава, ама няма особена логика.
Пък в Питагор се оказахме клас с нова класна всяка година. В трети клас се оказаха с 12 преподаватели. Пък нищо им няма на децата Simple Smile
Ако говориш от пряк личен опит - не се брои Grin

# 513
  • София
LeeLu, сетих се за една значителна разлика между двете училища, макар тя да се проявява след 4 клас. СС остава почти целодневно до 7 клас, докато ПЧМГ, където се преместват децата от Питагор (да , след изпит, който не е гарантиран, но все пак децата масово си продължават) са до ранния следобяд. Има школи или спорт, но той е по избор. Иначе децата могат да са си вкъщи към 14 часа. Затова в СС няма домашни през седмицата, докато в ПЧМГ има. Вярно, че отсега това изглежда далеч във времето да го мислите, все пак може да помогне да решите какво искате.

# 514
На 13-14 със сигурност за развитието на тийнейджърите е хубаво да има някой и друг контакт извън затворената капсула на училището и дома. Това ми го е споделяла психоложка със специализация с деца в тийнейджърска възраст.

Особено силно това важи за училища с "казармена" репутация и дисциплина. Реалността често е по-сурова и различна. Като научиш детето да дружи почти през целия ден с "перфектни", "умни" деца от заможни семейства, ще има да се чудиш после, защо в 8 клас не се адаптира добре към много по-шареният микс от деца в гимназиите. Или му избиват тотално бушоните и се хваща с децата в другата крайност.

Не един и два са случаите на деца, които се провалят тотално в "нормално" училище после. И не ти остава друго, освен да си го върнеш в частната гимназия, в затвореното балонче, а после да го насочиш да следва и живее някъде на 5-10-15 хиляди километра от теб. Където може да намери повече разбиране. Затова тия целодневни неща до 7ми клас ми се виждат леко прекалени.

# 515
  • София
Ооо, моят син как пък не е следвал на тази психоложка прогнозата??? И аз, проклетата, искам да го пратя да следва на 15 000 км от мен (само да го вземат!).

# 516
  • София
И моите две деца, както и съучениците им, не са я следвали. Никакъв проблем с адаптацията в ДГ след СС, напротив. И да се провалят не успяха. Joy А голямата и в БГ остана да учи висше.

# 517
LeeLu, сетих се за една значителна разлика между двете училища, макар тя да се проявява след 4 клас. СС остава почти целодневно до 7 клас, докато ПЧМГ, където се преместват децата от Питагор (да , след изпит, който не е гарантиран, но все пак децата масово си продължават) са до ранния следобяд. Има школи или спорт, но той е по избор. Иначе децата могат да са си вкъщи към 14 часа. Затова в СС няма домашни през седмицата, докато в ПЧМГ има. Вярно, че отсега това изглежда далеч във времето да го мислите, все пак може да помогне да решите какво искате.

Новостта е, че вече децата ще продължават до 7 клас в Питагор (което става основно училище, а не начално като досега).  Продължава да съществува и опцията за кандидатстване в ПЧМГ след 4 клас. Питагор ще се помещава изцяло в новата сграда, а ПЧМГ остава на Скобелев. Такава беше поне последната информция от преди около месец.

# 518
  • Пловдив/София
И мен би ме притеснявали да не знам кой учител ще поеме детето. Знаем го тива “имайте ни доверие, ще намерим добър”, ама друго си е да видиш учителя, който в начален етап е най-важвн. Млад и неопитен може да направи големи бели с един иначе силен клас. Наистина ли повечето училища не споделят за учителя преди подписване?
Браво на детето и класната му! Решението обаче си е Ваше. Вижте кое училище Ви тегли повече, дали математика занапред ви е цел. Вариант е да платите капаро на поне едното място и да чакате решение за учителя.
Това с писането им е период явно, моето дето мрази са сяда на маса, запична да пише книги. Рядко отделя думите в изречение, но пак е огромен прогрес. Например Ималоединлъв Simple Smile)

За съжаление никое от училищата, които сме посещавали не е споделяло информация за бъдещи учители. Признавам, че нямаше да е никак лошо за начален етап:) Единствено в КО миналата година имахме възможността да се срещнем с бъдещата учителка на ПУК, чиято обратна връзка беше само, че детето трябва да научи последните букви от азбуката, ако иска да започне при тях:)
Притеснението ми за Питагор от новата година е свързано по-скоро със събирането на голям нов екип от преподаватели, а не с непознаването на конкретния учител на детето.
Хаха, това е КО е някаква мантра- знам за 3 деца (вкл моето), за които се повтаря “не знае последните букви от азбуката”. На въпроса ми кои точно нямаше отговор. Бъркаше ю, щ и ъ мисля тогава, явно им е голям проблем. Питах защо е толкова важни (букви се учат за броени дни), защото започвали ръкописно писане от септември и нямало да обяснява тепърва букви.
Добре де, около мен всички, абсолютно всички хора с ученици повтарят “най-важна е учителката. Избирайте учител, не училище”. А тук твърдите друго. Нямам деца 1-4 клас и не мога да преценя кой е прав.

# 519
  • София
Добре де, около мен всички, абсолютно всички хора с ученици повтарят “най-важна е учителката. Избирайте учител, не училище”. А тук твърдите друго. Нямам деца 1-4 клас и не мога да преценя кой е прав.
Ами много ясно - по-добре е да избираш училище, което наред с всички други екстри, осигурява и добрите учители. А не ти тепърва да ходиш, да проучваш - тази става ли? онази? Огледай се във форума само колко теми има за еди кое си ДУ от типа "Моля препоръчайте ми учител, който поема 1ви клас от догодина". И започва едно унизително поименно форумно обсъждане на хора.

# 520
  • София
Опции изобщо да избират учител имат само тези, които са приети на повече от едно място. А когато има изпит играта е да те приемат в това училище, а не при кой учител. Поне за най-желаните СС и Питагор.

# 521
  • София
Опции изобщо да избират учител имат само тези, които са приети на повече от едно място. А когато има изпит играта е да те приемат в това училище, а не при кой учител. Поне за най-желаните СС и Питагор.
Не зная какво искаш да кажеш? Ние бяхме приети в СС, Питагор, Шилер и още едно училище и никъде не е стоял въпросът да избираме учител. Да, в Питагор се запознах с една Лили, която взе децата за изпита и се представи като начален учител - на мен ми се стори много приятен човек, но толкоз. Въобще и през ум не ми е минало да избирам учител.

# 522
  • София
Ако човек иска да избира учител и търси имена, пита и разпитва кой ще поеме випуска. И примерно си казва - в училище А не ми харесва учителят, макар че училището е фаворит, затова ще предпочета училище В, заради учителя, без значение от профила.
За мен нямаше да е важно кой е учителят, защото щеше да ми е достатъчно, че е влязло. По-скоро бих гледала профила на училищата преди да избера едно от тях, ако детето е прието в две.

# 523
Sharky*, sanaka, не визирам вашите деца, разбира се - те е ясно, че са идеални и проблеми нямат Simple Smile Сигурна съм и че  в следствие на богатия ви опит с тях, че сте по-наясно от психолозите, които практикуват това по цял живот.

Естествено, че е по-добре да си избереш учителя, има ли спор за това?!

# 524
  • в страната на чудесата
Естествено, че има спор. Учителят може да бъде притиснат, може да бъде сменен, всичко може. Ако училището няма ред, принципно отношение, няма никакво значение кой р учителя. Той не е ЕТ, има работодател и на първо място се съобразява с него, а не с неговите клиенти в разрез с принципите на училището.
Може добрият учител да забави напускането, но не и да определи отивамето, ако училището е с проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт