Изпращаме лятото с песен,МАРТЕНЧЕ посреща свойта първа есен!

• 9 767
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
 Веси,тук една от майките даже се оплака, че намира само царевично нишесте в повече разновидности, а пшениченото било само едно.

# 121
Веси,тук една от майките даже се оплака, че намира само царевично нишесте в повече разновидности, а пшениченото било само едно.

За нишестетата наистина е така, но аз искам царевичен грис, а не нишесте

# 122
Здравейте и от нас в дъждовния ден Simple Smile
Ние утре сме на ортопед и после на консултация, искам да го питам за стоенето прав и сядането, от няколко дни вече го слагам да седи и той си е съвсем стабилен, килва се само ако се въодушеви с някоя дрънкалка и замахне по-силно  Simple Smile А и много мерак има да стои прав, има стабилна опора и подскача, та затова и в бънджи го слагам, но за по-сигурно да си питам утре  Thinking
Иначе да ви се похваля днес на връщане от разходката заспа в полуседнало положение!!! Дали заради дъжда или от дъждобрана, но за пръв път заспива не по корем от повече от 4 месеца насам Simple Smile Това много ме обнадежди, защото се чудех как ще го возя зимата по корем като врата му ще е гол и изложен директно на вятър и студ  Rolling Eyes Сега спи в коридора - дори успяхме да го качим с количката и не се събуди Simple Smile
И за днешното захранване - пак не ще да си отваря устата, баща му му се прави на маймуна и аз успявам да набутам някоя лъжица и после настава едно дъвкане, ще речеш че сухар съм дала, а не тиква  ooooh! Не избутва с език и определено го гълта, щото моркова отказваше да го преглътне, та затова мисля че това му харесва... Бе докрая на седмицата ще се мъчим с тиквата и после може би с оризова каша или няква плодово сладко пюре, не знам вече...
Бързо оправяне на всички болни мами и бебоци  Hug

# 123
Туити, а ти в столче ли го храниш? Защо не пробваш да го храниш в началото в теб? Днес Маги беше нещо сърдита, като тръгнах да давам пюрето и се цупеше и си въртеше главата. Като я взех в мен се успокои. Така, както си беше в мен, с риск да ме оклепе цялата с това въртене, й дадох половината пюре. После я сложих в столчето и вече си доядохме пюрето без проблем там. Освен това днес при нас си е и пълен успех на изядем това пюре, защото половината беше от пюре от броколи + червена капия и морков.
Във връзка с това, червената капия ни действа страшно за акането. Така, че мами, пробвайте с червена капия, ако имате проблем в това отношение. Гадното е, че от готовите пюрета има май само на Ганчер такова и не е много хубаво /има домати и лук/, а домашно да се прави е голяма играчка

# 124
tweety., кажи ми моляте какъв е повода да ходите при ортопед и гънките на крачетата на Борис симетричнили са
.

# 125
  • София, център
При нас гънките също не са симетрични и това беше повода най-накрая да накарам педиатърката да ни прати на ортопед( то и тя ги забеляза де)... .....преди 2-3 седмици бяхме.По новия закон бебетата трябва да отидат до 30 ден от раждането...нооо и така при нас всичко беше ок, различието се дължало но различно натрупване на мастна тъкан, но се смята за несигурен сигнал за преглед при ортопед!

За капките за нос: Ако се налага често да се  слагат с цел само и само да се освободи дишането на бебето (както е при нас - нямаме нито течащ нос , нито червено гърло...само, че нослето "засъхва" нощем и тя се събужда задушена ) може да се слага физиологичен разтвор 0,9 %   3 пъти на ден по 2 капчици в всяка ноздра - помага безотказно и може да се редува с лекуващи капки ( а аз даже си имам шише с разтвор, тегля със спринцовка и слагам яко, но на мен ми се налага само по веднъж на нощ и то на 4-ри дни) !!!

А за домашното пюре с чушки, не е трудно ,слагаш ги на пара при другите зеленчуци и като ги извадиш тя люспата едва ли не сама се отделя и с пасатора и айде feeding

# 126
  • София, център
                 Здравейте , мамчета !
             Да се разпишем и ние с Бобо най накрая.  
Мамчета как успявате и да пишете тук и да гледате бебоците и да домакинствате и други такива  Shocked.  Аз успявам само да вляза за мъничко , чета две-три изречения и това е.....
Но вече мога и да се включвам за повече , защото баткото е на градина  Grinning Grinning Grinning
   На една от страниците се спомена нещо за преглед при ортопед. Ние също не сме правили и аз малко се притеснявам. Задължително ли е гънките на двете краченца да са симетрични?
На Бобо не са .
Като го сложа да седи пада напред а не назад , не се върти като е по корем или по гръб.
Въобще нищо общо няма с първото дете. Да се притеснявам ли?
Иначе Бобо пие сокче на Ганчев от сламката без да капе. Grinning

И нашата принцеса не ще да се върти по коремче, може но не иска,  като я подсетя се заобръща като луда, но сама НЕ! От както видя , че е хубаво да седи ( а то нашето седене е като вашето клатушкане напред и настрани ) не ще и да чуе за корем,пълзене или нещо подобно!!!

# 127
  • София
 Cry Водих Емата на доктор за хремата. Педито ни я преслуша - ок са й дробовете, ама гърлото било като при ангина  #Crazy та утре ще я водя пак
Мами, стискайте палци да се разминем с ангината  Praynig Praynig Толкова ми е притеснено  Sad

# 128
  • София, център
Пожелавам ви да се размине леко и безпроблемно!

# 129
  • Варна
Благодаря за пожеланията момичета!  bouquet
linna, разликата в гънките е сиптом за луксация, но не е задължително да има такава. Моите гънки са били различни, но слава Богу нищо ми няма. Освен това най-добре е да се гледат задните гънки. Най-сигурно е да се направи ехографски преглед при ортопед. PeaceHug
Дано всички болнички бързо да се оправят. Hug Heart Eyes
Аз днес дадох жълтък на Преслав и за сега няма реакция по бузките. Дано така да продължи. Praynig

# 130

Мамчета как успявате и да пишете тук и да гледате бебоците и да домакинствате и други такива  Shocked.  Аз успявам само да вляза за мъничко , чета две-три изречения и това е.....

JoyАми докато се разнасяме из къщи, форума е пуснат и като мина хвърлям едно око, ако мога написвам  нещо с една ръка и така.

С-мира, дано да не е ангина Praynig

# 131
adiland,  Katia N
благодаря  ви за информацията.С една дума  задължетелно трябва да отидем на ортопед.
Проблема е че не съм с кола а таткото е много зает на работата.  Да не говорим за задръстванията в София  а  вече и в Младост.

# 132
А за домашното пюре с чушки, не е трудно ,слагаш ги на пара при другите зеленчуци и като ги извадиш тя люспата едва ли не сама се отделя и с пасатора и айде feeding

Абе за мен си е доста повече играчка от другите зеленчуци #Silly

С-мира, дано, дано се разминете с ангината и каквото и да е друго усложнение в здравето на бабка Praynig Praynig Praynig

adiland,  Katia N
благодаря  ви за информацията.С една дума  задължетелно трябва да отидем на ортопед.
Проблема е че не съм с кола а таткото е много зает на работата.  Да не говорим за задръстванията в София  а  вече и в Младост.

Линна, аз съм от Младост3 и съм чувала, че в 25-о ДКЦ има не лои ортопеди и има добър ефограф. Ако ти е удобно може там да отидеш

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 18:17 от veselina_s_p

# 133
Кате честита годишнина  newsm51

Прасенце ,добре дошли  Hug липсвахте ни

Аз пък с плодовете пробутвам кашата обикновенно слагам по една не много голяма ябълка и така я яде но си мисля че на фризокрем кашите не му харесват и днес му купих на хумана банан  и череша утре ще видиме дали ще я одобри. Иначе с пюретата нямаме проблем всичките му харесват изяжда около 200 гр. зеленчуково или 80 гр.месно + 120гр.зеленчуково,
А в плодовото му слагам по 1 лъжица от безглутеновите бисквити и страшно му харесва изяжда толкова колкото му дам.
c-mira  стискам палци да се оправи малкта кукла бързо.
elly_G  на вас също пожелавам бързо оправяне. Ох като си помисля ,че и мен това ме чака лошо ми става, Симона искара една седмица на градина и за сега не е довлякла нищо.Сега си е вкъщи ,че правят ремонт на групата ,но от другата седмица като тръгне пак едва ли ще ни се размине.

# 134
мерси милички за посрещането Hug Hug Hug
Бобката не ми дава да наваксам с четенето  Confused
снимки ще покажа с удоволсвие при първа възможност Hug Hug Hug,което кой знае кога ще се случи newsm78

Катенце ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  bouquet  bouquet  bouquet
c-mira миличка стискам палчета да не е ангина Hugи Емичка да се чуства добре-цункай я от мен Hug
Ели и аз ви пожалавам бързо оправяне Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Туити скъпа Hugадашчето още ли спинка при теб ,ние направихме стая за Бобчо ,но той спи само при мен и сега се чудя дали да не пробвам да го отделя newsm78да си призная ми е хубаво да си спи при мен ,но мъжа ми(натирен в детската Joy)протестира
Тася мила как вървят разходките при вас-количката още ли е нежалана Hug нашата количка е буквално неизползваема ,Бобчо я мрази newsm78надявам се сега в София да почна да я ползвам
Габи миличка ,как  сте със Симонка-кажи и ,че Бобчо и е от верен по верен Heart Eyes

цунки безброй Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт