Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 225
  • 786
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Хюлия, и при нас пъпчето не е паднало още.

Ние тази вечер проведохме първото къпане. Blush
Мрежичката на Севи Бейби се оказа супер покупка.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 03:07 от rave

# 181
Изгубен успокой се. Бебето няма да го покажат на никой, заради ковид ситуацията. Таткото ще си го види във вкъщи. Това е практика в момента във всяка болница. Щом капете тобрекс, което е АБ вероятно се касае за класическа вътреболничната стафилококова инфекция. Щом имаш IgM, значи и ПСР ще ти излезе положителен. Тези антитела показват скорошна инфекция с ковид. Ако беше IgG щеше да е друга работа вече.
Хелинор и аз тези дни си мисля,  че сивотата на деня много ми тежи и това, че сме затворени.
Днес направих една безглутенова домашна торта и Мони я гледа и ми казва: Мамо да знаеш че не си Мастър шев.....абе грозна стана, ама толкова си мога.
Днес Яни почти не е спал.....явно започва да се "събужда".....скоро ще ни разкаже играта Joy

И на Евка капя тобрекс, почиствам с тампонче напоено в отвара от лайка и масажирам слъзните канали. Днес е по добре, но явно си носим нещо от Селена!
Еми за 1800 лв ни изпращат с подаръци.
Skrubi , ти си щастливка. Дано Яни си спинка и да е било инцидентно. 😊
Евка от една седмица ни прави диви и щастливи. По цяла нощ ръмжи, скрибучи,
мрънка, насучи се, ама до сливиците, по върне и заспи. А ние с баща ѝ ходим като зомбита. Днес заджурках един кекс да има какво да похапваме. Не е истина, че това 3 кг човече така промени целият ни свят. Но е толкова сладка. Обожавам я! ❤️ Днес я претеглихме на кухненската везна и за 10 дни е наддала 450гр.
Изгубен, Деси, имайте кураж! Като се приберете в къщи всичко ще се нареди и нещата ще по тръгнат. Лека нощ мамчета, че у нас екшънът скоро ще започне! 🤣

# 182
Изгубен , знам как се чувстваш , но аз те предупредих за ситуацията. За жалост се повтаря точно същата . В петък родих и теста щеше на е готов в понеделник след обяд . Точно за това си платих и направихме бърз в Пълмед . Благодарение на това , че не се примирих да чакам , още в събота вече бяхме заедно с Крис , горе в родилно . Права си за себе си , но и те нямат вина , че си излезнала положителна и са длъжни да отделят + от - . Относно храната , събота и неделя е каквато ти дадат , през другите дни е по меню .

Нашето пъпче падна на 6 ден . Днес пак го обработих и може би от утре няма , мисля , че е готов 🙂

# 183
Знам че предупреди, мислех дали да правя  но в Пълмед нямаше как да отида след секцио.  Ти как го даде този тест в Пълмед? На место ли ходи? Вече е късно, така или иначе и ще чакаме понеделник.  Каквото си надробиш...
Мери, сега казват, че и да е отрицателен  няма да ми го дадат, защото съм била в Ковид сектора....незнам.

# 184
Честито на всички мамчета за прекрасните бебчета 🤱💙💖 Нека озаряват домът ви с красивия детски плач, да ви зареждат с чаровните си усмивчици, радвайки им се на всяко пръцкане и наакан памперс 🤪❤🥰

Аз съм все още в групата на мамите, които са в очакване на момента, днес ми е термина, но изгледи да се случи не виждам освен контракциите, които си ги имам от доста време... Не знам за разкритие, води и т.н тук в Англия не ги следят, просто си чакаш момента и се надяваш всичко да е наред...🙂 Но от вчера изведнъж ми се подуха краката двойно и според вас това нормално ли е?

# 185
  • Варна
Изгубен, вярвам че скоро ще се гушкате и всичко ще е наред! От това което ти изживяваш, най много ме е страх! С тези тъпи тестове!
Деси, за съжаление в България е така. Много безсърдечни хора има. Добре, че майка ти е там и ще ти съдейства. Вярвам, че бебчо е добре!
Момичета  и това с очната инфекция също е много неприятно. Кога моите са имали, съм промивала с лайка. От вътре на вън. Много пъти на ден. През 15 -20 минути. Капките са антибиотични и наистина бързо трябва да подействат.

Нинка, аз вече три дни си преносвам. На мен от седмица също ми се надуват краката, от два дни и ръцете. Лекарката ми не е казала, че е проблем.

# 186
Момичетааааа... Дадоха ми го да си го взема в стаята за 1 час за първи път.. Беше Велико! Забравих и за операция и за болки.. Малкия даже захапа гърда.. Не знам дали хапна нещо, но поне да стимулираме.. Толкова съм щастлива.. Наливам се и с чая на хип за кърмачки..правя масажи, искам да кърмя много.. Милинкия още е с абокат в главата, но вярвам че ще се оправи и ще е добре..

# 187
  • София
Деси, браво на вас. Няма друго такова чувство, нали... Blush
Гърдите ти са още меки, предполагам.
Подготви се със студени компреси и като станат напрегнати, слагай.

# 188
Момичета, имам въпрос. Моето момче вече е на 6 дни и мисля че коликите започват да го мъчат. На изписсането ни дадоха рецепта за Био Амика 5х6 капки днево, но никой не обясни кога да ги започваме а и след всички емоции и аз забравих да попитам. Мисля си че вече трябва да ги започнем, но дали някоя друга мама се е сблъсквала с това? Малкият е доста лаком, аз нямам достатъчно кърма и дохванвам с АМ понякога.

# 189
Даа, мекички са още, правя уж масажи и се радвам, че успях да го сложа поне.. Предполагам, че ще поостанем за това знам, че ще станат на камък и ще мокря хавлията за ръце да слагам студени компреси.. Няма такова друго чувство, наистина!

# 190
  • София
Деси, имаш ли хладилник в стаята ?
Аз първо слагах шишета с вода от хладилника, а после, когато положението стана нетърпимо - директно от камерата.
Мисълта ми е, че студените кърпи ми дойдоха слаба работа. Flushed

# 191
Арома,  на кой ден ти дойде кърма след секциото?
Аз незнам какво да  правя. Без бебе  не идва нищо....
Днес  го показаха на таткото и каката.  На снимката  изглежда бая тази деформация на  устната. Но казват , че било леко, и се коригирало.  Слагали го по 2 часа на лампа за  жълтеницата.
 А моя тест утре ако излезнел положителен,  можело и още да ме държат.Казах им че няма да стане, достатъчно търпях.

# 192
Нямам.. За жалост, ама вариант е да оставя две шишета малки с вода на прозореца на перваза.. Мисля, че ще свърши някаква работа

# 193
Изгубен, мисля че ден след секциото ми казаха да почвам да се цедя (първите дни нямаше как да се кърмим), и може би след още два дни ми слезе кърмата. Много ми помогнаха съвети от интернет да гледам снимките му, както и си записах видео как плаче и си го пусках докато цедя, за да стимулирам хормоните.

# 194
Изгубен, с положителен тест (не ти го пожелавам), и новоредено бебе, не е ли по-добре, да се излекуваш първо? Знам , че е тегаво, аз съм втора седмица под наблюдение в болницата и докато се родят, все ще съм тук, ама знам в името на кой търпя.

Общи условия

Активация на акаунт