Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 225
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
Ох, това време е отвратително. Дни наред мъгла и сивота. От преди да родя не съм се показвала, т.е. вече 18 дни. Скапа ми се психиката. Не че има къде да ходя и щях да излизам, ако нямаше бебе, но недоспиване в комбинация с палаво по-голямо дете и сивота навън е ужасно подтискащо. Не знам как ще изкарам още седмици .....🙁

# 151
  • Sofia
Мен ме кюретираха след раждането и почти нямам лохии, но с предишните съм имала по нещо и до 60 дни. Те намаляват, после се увеличават пак..

# 152
Жанинче, нещо конкретно ли наложи кюретажа? Не знаех, че и след раждане правят такава процедура.

# 153
Жанинче и аз тъкмо щях да попитам защо се наложи? А иначе след секцио се прави маточна ревизия и може би това е причината за по-малкото лохии. Thinking

# 154
Тя е казвала, май нещо плацентата не беше излезла, или не беше цяла, в такъв случай кюретаж.

# 155
Ох, това време е отвратително. Дни наред мъгла и сивота. От преди да родя не съм се показвала, т.е. вече 18 дни. Скапа ми се психиката. Не че има къде да ходя и щях да излизам, ако нямаше бебе, но недоспиване в комбинация с палаво по-голямо дете и сивота навън е ужасно подтискащо. Не знам как ще изкарам още седмици .....🙁
Хелинор,аз съм в същото положение,даже мисля,че батковците ни са наборчета.Но мен ме спасява,това че излизам с баткото за по малко всеки ден.Кърмя Коко и тръгваме,оставам го на майка ми и така малко се освежавам.За съжаление от понеделник,помощ няма да имам мъжа ми е хоум офис .....но това е още по-сложно....И това ще мине.

# 156
Марияна , честито ❤ Да ви е жива и здрава Виктория и да ви носи много радост и гордост 💝

Изгубен , и аз имах Фракси , въпреки че родих нормално , но се застраховаха заради тромбозата . Също като теб попитах , няма ли да кървя повече от него , но казаха не . И наистина , аз почти нямам кървене , само първия и втория ден , след това е слабо . Задължителен е при всички операции , но между другото , много е полезен при Корона , то за това се изчерпа навсякъде ... прилагат го при по-изявени симптоми , за да предпазят от тромби /едно от усложненията на вируса / , но при теб не е заради това 🙂
Още ли не е готов този ПСР ?

# 157
  • София
Марияна, честита Виктория ! Revolving Hearts
Здравичка и палава да е. Blush
изгубен, твоето звучи като някакъв кошмар... No Mouth
Хелинорче, защо не изведеш малката като се вдигне мъглата... Ей така за 10-20 мин. И ти ще се освежиш.
Беболина другия петък става на 2 седмици и мисля тогава да направим първата разходка. Relaxed

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 15:50 от rave

# 158
Изгубен, Ева в Селена беше с конюнктивит и ѝ капаха тобрекс и у нас продължи още една седмица. От снощи едното ѝ оченце секретира и се залепва. Направо кошмар! Като прочетох, че и Матей има и сезачудих дали си нямат
някаква вътре болнична инфекция?
Тук е някакъв кошмар. Приемат те да раждаш, бърз тест положителен и край. Затвор. Бебето не може да го видиш, нито таткото може да го види. Не дават и това е. Даже на изписването нямало да го дадат на бащата ами на някоя баба.  Хаххаха явно трябва да си вървиш с ПСР в джоба. Нямаме никакви симптоми.
Сега чакаме да излезе теста чак в понеделник.  Ама дори и да е отрицателен,  пак нямало да ми го дадат, защото вече съм била долу в ,,ковид,, отделение.
Направо  кошмар. Как да ти дойде кърма...
Бебето по телефона само се информирам, днес казаха че е спаднал грамове, нормално, и му капят Тобрекс в очите.

Сега ме е яд че не направих ПСР по рано да имам.

# 159
Мен пък ми го дадоха само са го видя в неонатологията в една стая и да му дам млякото.. Има завишено црп и ще е на антибиотик, сега като отидох да си го взема не го намерих първоначално и после видях че е в другата стая на кислородна палатка.. И казаха че и вечерта няма да ми го дадат... Направо изперквам

# 160
  • Sofia
Жанинче, нещо конкретно ли наложи кюретажа? Не знаех, че и след раждане правят такава процедура.
Да, плацентата не се отлепи и опитаха какво ли не. В крайна сметка ме приспаха и я махнаха. Така правят и ревизия на матката.

# 161
Рейв, пълен кошмар  си е. Одеве  се разправях...Минават на визитация  и питат нещо притеснява ли ме. Малиле като почнах.....Викам -Притеснява ме , че не мога да си видя детето....Поисках да ми  покажат изследването.  Донесоха го, това показание ми е положително Igm , значело, ме може да съм го карала преди 6 месеца, ама те били длъжни  да се пазят, а това, което показва Антитела ми е отрицателен. Викам това е подигравка....
Отделно качих във фейсбук това:
Скрит текст:
Ако ви предстои планувано секцио или раждане в Селена,  си направете да имате ПСР тест за Ковид.
Дойдох да раждам по спешност. Взеха бърз тест за Корона и се оказа положителен. Тока поне казват, аз със очите си не съм видяла теста. От там нататък не ти дават детето. Нито на теб, нито на бащата да го види дори и през прозорец. Отделят те в Ковид сектора им. При теб влизат само във специално облекло. Персонала е от млади момичета, много любезни и работни. ДАЖЕ НЕЗТАМ КАК Я РАБОТЯТ ТАЗИ РАБОТА
Но това е живо наказание за една майка и едно новородено бебе - да са отделени.
Аз нито съм болна, нито имам семптоми ,нито вярвам на този бърз тест. Вчера взеха ПСР, но лабораторията не работела събота и неделя и шанса е в понеделник , да излезе, и ако и да е отрицателен,  пак нямало да ти го дадат, щото вече си бил в Ковид сектора. Пълна трагедия и гавра е това. Усвояване на пътеките за Ковид е за Мен!!!

Това е, който може да си подготви тест да си има на лице.

Една приятелка ми се обади, че публикацията ми е полезна тъй като нейна друга позната щяла до дни да влиза тук да ражда. Та поне един съм предупредила...

Няма такъв късмет просто....Сега остана да излезе + ПСР и да ни карантинират. Това ще е върха!

# 162
Деси, е как така? Не ти ли обясняват защо е на кислород?
Изгубен, IGM означава най-вероятно активна инфекция, но ме изумява, че някаква лаборатория не работи съботи и неделя?!? В Пловдив при това Open Mouth
А тази Селена не е ли частна клиника? Организацията им изглежда доста тромава.

# 163
Да частна е. 1800 лв ще им платя. Отделно 42лв за тоз бърз Корона тест.
И ми носят да ям ориз.... Попитах няма ли да ме спече, вдигат рамене...

# 164
  • Sofia
Да частна е. 1800 лв ще им платя. Отделно 42лв за тоз бърз Корона тест.
И ми носят да ям ориз.... Попитах няма ли да ме спече, вдигат рамене...

Изгубен, ти трябва да си на диета. Ориз, картофи, солети, обикновени бисквити..

Общи условия

Активация на акаунт