Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 242
  • 786
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, да се отчета от днес. Точно се прибирам от докторката ми на ЖК, оправихме направлението, преслуша бебочко, напипа го че се е смъкнал вече надолу, въпреки че аз не виждам разлика в корема си и че матката била по-чувствителна и също по-надолу се измества. Чакаме да реши да излиза човечето, явно не му пречи, че водите са намалели и плацентата е по-зряла. Каза ми, че ако искам мога да пия 1пакетче английска сол, която била очистително уж, че раздвижването на перисталтиката можело да стимулира и матката 🤔🤔🤔 иначе сега имам леки болки в кръста, но не знам дали не са от возенето в колата до другия край на София.

Изгубен то така или иначе май трябва да ви изпишат днес ако не се лъжа? Какво стана с кървенето, намаля ли вече? А за бебчо какво ти казват, при него всичко е наред нали, няма за какво да ви удължават престоя?

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 10:03 от Малечка90

# 241
Uffie63, честита радост! Да минават по-бързо мъките и скоро да се гушкате Simple Smile

Момичета, преди седмица ви бях писла, че ми се е смъкнал коремът, а сега имам чувството, че се е "вдигнал" пак. През това време основно съм лежа и сега определено движа по-лесно. Случайно да се чували за нещо подобно?

# 242
Изписват  ни да. Независимо  какъв ще е теста да сме се карантинирали, Коледа сами и тнт.

# 243
изгубен, най-после ще си с бебока Heart независимо от теста ти, след престоя в ковид отделението наистина се карантинирайте. Брат ми няма никакви симптоми, а цялото семейство са болни сега. В неговия клас са вече 18 деца с положителни тестове, а в съседния 26.. макар и да са без симптоми повечето, са си вирусоносители и явно наистина много лесно се предава..
Аз след 2-3 часа отивам на тонове и после на првглед, нямам търпение Hug

# 244
Изгубен,  то ако са ти взели проба в петък и днес ще я пускат на ПСРа, не знам дори и вътре да има РНК на вируса, колко е оцеляла за тези три дни, така че може и отрицателен да ти е.
Днес си попълних документите за данъчното облекчение и си ги предадох на шефа, който е моето ММ хахаха. Днес ще ги даде на счетоводството да ги задвижат. Въпросът ми е като съм с две непълнолетни деца, това облекчение 20лв или 40лв на месец е?
Отидох и до банката да си взема дебитната карта и новата банкова сметка, че ми превеждат майчинските в една стара спестовна сметка и за да ги взимам трябва да ги тегля от офис на банката. Изпратих новия айбан на счетоводството,  да го пратят в НОИ. Добра работа за днес.
Тази нощ Яни яде буквално на час.....днес гледам да ям повече протеин  да не би да не ми е хранителна кърмата.

# 245
Скруби , това облекчение е да цялата година, не е за месец. Ще вземеш 40 лв.

# 246
  • София
скруби, няма такова нещо като нехранителна кърма...
Вероятно се касае за скок в растежа при вас, който е около 3тата седмица. Thinking
Мисля, че и ние сме в този етап... Днес става на 10 дни, а първия скок е точно тогава... Тази нощ сука от 2 до 5 без спирка... От сутринта пак само търси да суче, дори на ръце не иска да спи, само в шезлонга с вибрация успява... И то накъсано, за 15 мин. и се буди със страшен рев все едно я колят...

# 247
  • Sofia
Да, и ние минахме тази криза. Вече се дави в кърма Simple Smile не че спи повече, но количеството е повече от достатъчно.

# 248
Здравейте,

В момента тече онлайн лекция за Хранене на кърмачките на страничката на Списание Кенгуру.
https://www.facebook.com/kenguru.bg/videos/208002484128305

# 249
Здравейте,

В момента тече онлайн лекция за Хранене на кърмачките на страничката на Списание Кенгуру.
https://www.facebook.com/kenguru.bg/videos/208002484128305
И аз го гледам. До тук е интересно.

# 250
Рейв, Жанинче  благодаря за отговора. Направо ми изтръпнаха зърната от толкова сучене хахаха.
Изгубен, ти се майтапиш, нали.....40лв за цялата година.....това по-добре да не го бяха давали тогава.....подигравка е.

# 251
Моята идилия с кърменето започна..рев, бебе на гърда, цедене и когато психически не издържам и АМ.
Нас ни изписаха с някакви гнойни пъпчици, днес бяхме на педиатър, защото пъпките се разпространяват и педиатърката каза че е инфекция или от болницата или вътреутробна заради малкото води. Искаше и кръвни изследвания. Направо ми измъчиха детето докато му вземат кръв. Рев, рев..щеше да се пръсне от рев. Първа седмица вкъщи и всичко ми е шаш. Радвам се поне че наддава и пълни доволно памперсите.
Най-гадно ми стана когато педи ме порица много деликатно за начина на хранене който прилагам. Хич нямам нужда някой да ми размахва пръст. Напълно съм наясно колко е полезна кърмата за бебето, но чувството което изпитвам в ужасно.

# 252
Мами въпрос към родилите секцио пукат ли ви водите преди това или директно операция? 🙃

# 253
Тъкмо бях на тонове и на преглед, тоновете са ускорени, през цялото време бяха 170-180 (нормата е 120-160) и бебка се скъсва да ме рита от 2 часа, а и в момента.. На прегледа при доктора, който замества моя тази седмица, каза, че няма нещо притеснително, въпреки ускорените тонове и след 2 дни иска да направим нов запис. До тогава каза, ако нещо ме притеснява по всяко време на денонощието да отивам на запис и ако има нещо да му звъня. Готин е и той ми хареса като лекар. Имаме и увита пъпна връв вече, 1 път се е омотала на вратлето. Та аз само говоря как ще си стегна багажа, обаче сега наистина ще го оправя, за всеки случай!

# 254
Invisible, на мен ми бяха поизтекли до болницата, а когато ме провериха за разкритие доизтекоха, та на мен нищо не ми пукнаха.
Изгубен, благородно завиждам, че ще ви изпишат заедно, независимо от теста. На мен и бебка днес ни взеха проба за ПСР. Чакам утре с нетърпение и се моля да сме отрицателно. Тъпото е, че моя ковид е прерастнал във вирусна пневмония и дори да е отрицателен ПСР-а много трябва да пазя бебка, когато се съберем.

Относно следродилните гащи за многократна употреба, за мен са супер. Моите са ХЛ, не стягат и не се впиват никъде, дишащи са и са силно еластични, но същевремвнно са много мека материя и никъде не стягат, държат хубаво превръзката. Определено препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт