Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 247
  • 786
  •   1
Отговори
# 255
Мойте тонове бяха равномерни 140-160 И сега правим по - често защото не му харесаха, ходи разбери как трябва да е.
Вече усещам че деня наближава . Почти не съм спала цяла нощ, до тоалетна , безсъние , ММ хъркаше.

# 256
И аз преди малко минах тонове, варират между 140-160, на моменти скачат и леееко над 160, но бебо е много активен последните 2 дни, а и аз пренасям. Доктора, който ми погледна тоновете, не каза да вижда проблем, но за пренасянето ми написа предписание. Ако до 2 дни не тръгне спонтанно раждане, в сряда да си пусна пср и в четвъртък да влизам през спешното за прием направо. Начииии сега го юрвам бебо да излиза, ще скачам вкъщи ако трябва, че така не ми харесва доктора как ме шашка, да не решат да ме клъцнат накрая.

# 257
Ани, на тоновете има много показатели, които се отчитат, има акцелерации и децелерации, някои са физиологични, други са притеснителни. Например при движения е нормално да се ускорява пулса и тн. При мен си бяха учестени по време на целия запис, даже по едно време ме накараха да се обърна на лаво и скочиха на 190-200. Малко се стресирах, но като я усещам да мърда се успокоявам.
Малечка, стиснати палци, дано до 2 дни да си родиш естествено, ако не, ще ти помогнат Sweat Smile

# 258
И аз видях голям зор през третата седмица с кърменето. Тепърва ми почнаха страховете гладно ли е, имам ли кърма, наддава ли, купих везна, АМ и помпа. Все неща, които не бях ползвала и не мислех, че някога ще ми потрябват. Ам-то стои запечатано все още.

# 259
Момичета,след като падне пъпчето да продължавам ли да го мажа със спирт..?
Преди малко като сменях памперса видях,че се държи на косъм..Сложих малко спирт пак..До довечера мисля,че ще падне..и след това спирт да слагам ли пак..

# 260
  • София
Хюлия, да.
След падането продължаваш с 70-75 градусов и така докато зарастне напълно.

# 261
Рейв благодаря за отговора.. 🤗🌹
Аз така се притесних видях,че има и малко кръв и викам ми като падне какво се правеше..🙄 забравила съм,минаха се 7години,всичко ми е в мъгла..
Вие теглите ли ги..?? Колко са качили вашите бебчета..??Аз вчера притеглих Алпай,качил е 200гр..Вече е 3400кг,а ни изписаха 3200кг. (Преди 5 дни..)

# 262
  • София
И аз вече пренасям, а моята сладурка още не бърза за никъде. Направо не мога да си представя, че ще раждам скоро, камо ли, че ще имаме вече бебе вкъщи?! Започнах да се питам това нормално ли е?  ММ също го вее вятър на бял кон и вчера му казвам: "Ей, днес е 13ти, на термин сме вече" и той не ми повярва, че е дошла тази дата. Smiley  Всички ни се смеят, че сме супер спокойни. Даже АГ ми се кефи, но тя до голяма степен е виновна, че съм толкова спокойна за раждане и всичко.
В сряда съм на преглед и ще питам АГ кога реално ми се води терминът, защото от самото начало навсякъде в документите са писали 16.12, а в системата им вчера съм завършила 40тата седмица. Не че 3дни са проблем, но поне да знам от кога ще ми брои тези 7 дни пренасяне.
Наистина останахме малко чакащите... Rolling Eyes

# 263
Момичета, много сте изписали, а аз съм във Филма с Бебе. Капнала съм всеки ден.
В перък ни изписаха. Малкият изкара там жълтеницата. Пекоха го на лампи 2 пъти милото. Бях в ужас докато излезе, въпреки че е в добри ръце.
Сега сме във лудницата с храненето. Аз кърмя, но стига ли му? Да дохранвам ли? Да доизцеждам ли?!?
Той е спокоен и спи понякога с часове... А понякога през 90 мин иска да яде.
Другият ми проблем е, че е обърнал нощта на ден. Денем спи и кротува, а вечер се къса от рев и неспокойствие. Какво му е на това дете, не успяваме докрай да разберем.
Как се разбира дали имат колики?!?
Трябва някак да му покажем кога да е активен и кога - не...
Приемам съвети. Скоро ще сме до изтощение хаха 😂😂😂

# 264
И аз все още съм в клуба на чакащите! 😅 10 дни имам до термин. Имам много индикации, че наближава, днес бях на преглед в болницата, където ще раждам, тоновете бяха супер, хванаха и една контракция даже, бебето се е смъкнало и е в стартова позиция, ама това ми го казаха и преди 2 седмици, така че не ме обнадежди много 😃 главичката хубаво се е наместила. Снощи имах болезнени контракции вечерта, но като си легнах да спя отшумяха, а така се надявах да е дошъл моментът... Иначе аз по цял ден си имам леки менструални болки и пробождания и втвърдявания на корема, вече взех да свиквам. Мислех, че тези неща значат скорошно раждане, ама взех да се отчайвам вече 😃 Пия си малиновите листа, подскачам си на фитнес топката и изкачвам стълби, младежът се е закотвил 😂
Но вече се примирих, важното е единствено да е здрав мъника, на тонове и ултразвук е отлично всичко, което е важното 💙

# 265
  • Sofia
В перък ни изписаха. Малкият изкара там жълтеницата. Пекоха го на лампи 2 пъти милото. Бях в ужас докато излезе, въпреки че е в добри ръце.
Сега сме във лудницата с храненето. Аз кърмя, но стига ли му? Да дохранвам ли? Да доизцеждам ли?!?
Другият ми проблем е, че е обърнал нощта на ден. Денем спи и кротува, а вечер се къса от рев и неспокойствие. Какво му е на това дете, не успяваме докрай да разберем.
Според мен си го кърми когато се събуди и иска. Като стане на две седмици го теглете и така.
Иначе признаците, че му стига е няколко изхождания на ден и всеки път напишкан памперс. Ние измерихме Тео на девети ден и беше качил 450 грама. То се усеща и по дрехите Simple Smile аз не се изцеждам след кърмене, нали идеята е да имаш толкова, колкото ти трябва?

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 18:43 от janin4eto_87

# 266
Здравейте.Надявам се да не повтарям някой.Предстои ми секцио след броени дни.Днес на прегледа АГ ми каза,че ще ме обезболяват с течен аналгин.Като попитах са свещичките Профенид (които в много болници явно дават) ми отговори,че са противопоказни за кърмещите.Аз мисля,че за аналгина би трябвашо да се отнася също.Има ли майки раждали секцио в Света София (Тина Киркова)

# 267
  • Sofia
Профенид е точно при кърмене, защото всичко , което се слага анално, минава само в "долния кръг" на кръвообръщение и не достига до кърмата. Течен аналгин ми се вижда още по-безумно.

# 268
Отначало всички бебета са така с баткото беше ужас по цяла вечер бодърстваше,а през деня спеше.Съвет от мен спи ,когато бебето спи това е,решението.Само вечер гледай да е по-приглушена светлината,за да свикне,че е време е за сън.Аз кърмя и преобувам вечер на една нощна лампа.
Жанинче,успокой ме.Мързи ме да изцеждам,нищо,че имам две електрически помпи и съм в режим на поискване колкото толкова,кога 1час,кога 2 и рядко 3 часа.....Когото има колика Коко сви крачета,после ги опъва,рита,почервенява,плаче и като го сложа на самолетче ,усещам как му къркорят червата.От вчера давам санколик ,само масла е,билкова основа,дано му помогне.Не знам,дащо тези педиатри казват,че толкова рано нямат колики ,мойте момчета и двамата от нощ 5та се превиват....и явно е до зрялост на храносмилателната система.

# 269
Арома според мен трябва да правиш така, както майчиното усещане те кара. И аз някои съвети и забележки на педито ги припускам покрай ушите.
Хепи не се опитвай да промениш бебо защото той ще ти разкаже играта. Спи когато той спи и бодърствай с него.....това няма да е вечно....след месец-два ще е друго.

Общи условия

Активация на акаунт