Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 244
  • 786
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Мен ме е спасявало да сложа бебето на възглавница, нея върху краката ми и люлям Simple Smile колко филми сме изгледали така.. даже понякога моля големия ми син да го люля докато чете или цъка и аз дремвам 40-50 Мин 😁

# 271
Хора екшъна е пълен.....който е родил знае.

Значи без грам помощ от никооой прибрахме се, ММ оправя, сега готви,нагласихме кошарата, не я бях оправила. 2 часа спа не ще да се събуди. После като ме взе за биберона....до сега.
Сега успях да изваря бибите и му дадох една, та да легна.

Моя ПСР е + и казаха да чакаме обаждане  от рзи .

Никой не е грам болен.
Подозирам че им е грешен резултата.

Никой не може да дойде и да ми помага.

Кучето е пощуряло, като разгонен и му го показахме, подуши го и не се успокоява....

Мисля към 9 да му дам НАН1 да се наяде, защото още нямам много.

# 272
Леле, доста сте изписали! Да са живи и здрави всички новородени декемврийчета! 🌲

Момичета, и двете гърди ли предлагате на всяко хранене? Днес цял ден докато кърмя гледам клипчета на различните консултанти и ми направи впечатление, че Ася Демирева счита за мит, че ако се дават и двете гърди бебето не стига до т.нар. "задно" мляко. Досега (ден 10ти) давах и двете гърди за по 20 мин. От вчера обаче момчето си иска още и още, та през нощта го кърмих 2 часа на пресекулки. 🤯 Чудя се ако действам с редуване дали няма да се засища повече.

Тази вечер ще ни е първо къпане сами без баби. Дано да се оправим. Вие как къпете - с държане през коремчето или слагате по гръб във ваничката?

# 273
  • Sofia
Силве, когато са пълни гърдите - може и само от едната да се нахрани, обаче като дойде криза - щеш не щеш и двете даваш до дупка 😂 Така че е на периоди Simple Smile

# 274
Изгубен и при теб не е никак розово. 
Ковид може да караш и абсолютно безсимптонно. Някои мои приятели разбраха че са болни чак след като ги задължиха да си направят тест от работното им място или им се наложи заради болен близък. Каквото било..било. Важното в че сте вкъщи. Друго си е домашният комфорт.

# 275
Жанинче, това дете ме взе за мандра - не спира да яде 😂, ту едната, ту другата гърда, и си е мега доволен докато не го отстраня. И в 95% от времето определено суче, чувам как преглъща, много малко време се лигави и ме ползва за биберон.

Днес се шегувах с мъжа ми, че ако не го кърмя и е на АМ с този апетит трябва да започне втора работа 😂.

# 276
Жанинче, това дете ме взе за мандра - не спира да яде 😂, ту едната, ту другата гърда
Ейййй Паадаааам 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😘😘😘😘

# 277
Здравейте.Надявам се да не повтарям някой.Предстои ми секцио след броени дни.Днес на прегледа АГ ми каза,че ще ме обезболяват с течен аналгин.Като попитах са свещичките Профенид (които в много болници явно дават) ми отговори,че са противопоказни за кърмещите.Аз мисля,че за аналгина би трябвашо да се отнася също.Има ли майки раждали секцио в Света София (Тина Киркова)

Здравей ,аз раждах там и доктора ми беше казал да си нося свещички и да ги слагам сутрин и вечер.Използвах ги редовно ,че положеноето беши страшно.Иначе раздават всеки ден течен аналгин ,като шоколадови бонбони 😁 постоянно питат дали искаш .Казаха ,че не пречи не кърменето .
Относно кърменето и ние сме на периоди ,снощи я храних 2 часа на гърда и през цялото време ядеше .През ноща 2 пъти ми се буди за 20мин в заспало състояние яде и пак заспива .Радвам се ,че през деня наваксва с яденето ,но през ноща си спи и става на 3,4 часа .В началото я будех ,но сега тя мен вече 😁.Иначе си имаме колики и се свива доста ,като я боли ,но все още държиме положение не се е научила да плаче.Гледам да избегнеме каквито и да е капки за колики докато можем ,пък ако вече стане страшно положението ще и давам нещо за тях .Ние нямаме ненаакан памперс ,даже се притеснявам тя задържа ли нещо от кърмата или всичко изкарва 😜,вие как сте с памперсите?

# 278
Момичета, с тази кашлица и секциото имам чувството че умирам. Заради пневмонията, която съм получила от ковида ми слагат антибиотик, който ме кара кашлям и да отхрачвам огромно количество секрети, ако не се изкашлям секретите ме задушават, ако пък кашлям - имам чувството че ме режат с нож по операцияата без упойка, буквално рева. Най-лошото е, че от утре вече ще ми дават само Профенид, как ще издържа не знам.. Моля се само да се окаже утре, че пср- а на мен и бебе Далия са отрицателни, за да мога да я видя  най-накрая и да ми даде малко сили да изтърпя.
Иначе Натали днес една от акушерките ми каза, че по принцип Профенида обезболявал много добре и не бил вреден.

# 279
Здравейте.Надявам се да не повтарям някой.Предстои ми секцио след броени дни.Днес на прегледа АГ ми каза,че ще ме обезболяват с течен аналгин.Като попитах са свещичките Профенид (които в много болници явно дават) ми отговори,че са противопоказни за кърмещите.Аз мисля,че за аналгина би трябвашо да се отнася също.Има ли майки раждали секцио в Света София (Тина Киркова)

Здравей ,аз раждах там и доктора ми беше казал да си нося свещички и да ги слагам сутрин и вечер.Използвах ги редовно ,че положеноето беши страшно.Иначе раздават всеки ден течен аналгин ,като шоколадови бонбони 😁 постоянно питат дали искаш .Казаха ,че не пречи не кърменето .
Относно кърменето и ние сме на периоди ,снощи я храних 2 часа на гърда и през цялото време ядеше .През ноща 2 пъти ми се буди за 20мин в заспало състояние яде и пак заспива .Радвам се ,че през деня наваксва с яденето ,но през ноща си спи и става на 3,4 часа .В началото я будех ,но сега тя мен вече 😁.Иначе си имаме колики и се свива доста ,като я боли ,но все още държиме положение не се е научила да плаче.Гледам да избегнеме каквито и да е капки за колики докато можем ,пък ако вече стане страшно положението ще и давам нещо за тях .Ние нямаме ненаакан памперс ,даже се притеснявам тя задържа ли нещо от кърмата или всичко изкарва 😜,вие как сте с памперсите?

Аз също си купих свещичките,понеже до колкото чета почти на всяка родила със секцио жена се дават.За това и останах много изненадана днес като доктора ми каза,че са противопоказни за кърмещите и ще ме обезболяват с течен аналгин.Все пак ще си ги взема с мен.При кой доктор раждахте,ако не е тайна разбира се.

# 280
Мами, има ли от вече родилите такива с предизвикано раждане заради едро бебе? Вярно ли боли повече и има разкъсвания, когато го предизвикат?
И един глупав въпрос - като се отиде в болницата стоиш в предродилното и може да се разхожда, лежиш и каквото искаш, докато са контракциите? А кога те качват на магарето и колко горе долу отнемат напъните на него? Една позната каза, че си е цъкала на тел. почти през цялото раждане и аз се чудя ще мога ли да имам връзка с нашите и ММ понеже в тази обстановка предполагам ще чакат вкъщи?!

# 281
Искам да отговоря на всички  но нямам сили дори да ви изчета.

Заради Ковид историята не са му били ваксини. Отлагат се във времето, докато не му направят ПСР и да е -.
Няма нито една сложена ваксина.

А да кашляш с тази операция е сигурно ужасно.......моля се да сме здрави всички  родилките и бебета.
Пазете се хора.

Най накрая легнах за малко. Днес.

# 282
Ян , аз съм с 2 предизвикани и 1 тръгнало само раждане . Първото предизвикано беше ужасно , с всички екстри . Второто беше прекрасно , но бях вече с епидурална . Третото също с епидурална , но болеше повече от второто 🤷♀ Поне при мен , извода е , че предизвиканото не беше по-зле от другото , което започна само . Иначе в предродилно и аз бях нон стоп с телефона и си писахме с ММ през цялото време .   Този път при мен отне много малко време на магарето , може би 10/15 минути най-много , но това е индивидуално . След като бебето се роди , док веднага ми взе телефона и му направи снимки на първата минута с пърната връв още 😁 Пратих ги на таткото с послание “Честит втори син 💙” и беше голяма емоция 😍 Дадоха ми го да го гушна и забравих за болезнените контракции веднага 😁

Изгубен , и моя мъник няма ваксини . Днес ни е 10 ден и му направихме ПСР вкъщи . Утре чакаме резултата и след това ще ходим на преглед и ваксини в Селена .

На останалите 2 в 1 , успех и леко раждане ... И не на последно място , наслаждавайте се на останалите мигове , на мен вече много ми липсва този период , въпреки проблемите , които имах ... с умение си гледам снимките и клипчетата на корема 🙂❤💙

# 283
  • Sofia
Аз имам четири предизвикани и едно тръгнало само. От нито едно нямам разкъсвания ( първото е секцио по спешност) и болката не е била еднаква. Мисля, че зависи от много неща и няма как да се каже сега.

# 284
Уфи много е неприятно това с кашлицата и секциото. Стискай зъби и ги отхрачи тези гадории да се свършва. Далия само тебе си обича, та ако ще със седмици да не те вижда.
Дани, ние имаме около 70-80% наакани памперси. Аз преди 10 дни започнах с Лефакс, обаче преди 4 дни го спрях.....мисля че симетикона облекчава първоначално,  но после Яни т.като ака често започва да се напъва повече поради запичашия ефект на симетикона и става по-гадно. Сега като не давам нищо спря да се напъва и гърчи, което съм го тълкувала като колики,  а то е било трудно изхождане от симетикона.
Днес целия следобед и до сега Яни иска само да яде.....буквално минути след последното ядене. Отваря устата, бута се в мен и пищи чак.....но не се свива или напъва....засмуква веднага,  суче определено време и пуска с рев. Някой да може съвет да ми даде.

Общи условия

Активация на акаунт