Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 191
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Момичета аз вече почнах да се настройвам коледно 🥰..Днес фотограф го раздавам..Реших да направя домашна фотосесия на моите чеда 💙❤️

Късмет на чакащите мами,дано в най-скоро време си гушнете бебчетата и да им се радвате,че са ви пред очите..Прекрасно е..Весели празници ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

# 631
Хюлия,страхотни сладурчета са Heart Eyes Живи и здрави да са ви!
Уфи ,много се радвам ,че най-после ще си гушнеш рожбата!Не ми се мисли през какво си преминала.Важното е,че скоро ще сте заедно.
При нас е страшна ревност....баткото иска да кърмя плюшените играчки,или докато кърмя да ми прави прическа,общо взето да не се занимавам с бебето.А го целува постоянно...не го оставя да спи .Приемам съвети всякакви,говорим му ,играя с него,излизаме сами,не знам,сигурно ще свикне ....но все към нащрек да опазя Коко!

# 632
Благодаря Царева всички деца да са живи и здрави 🙏
Твоя батко пък така ме разсмя,да кърмиш плюшените играчки 😂 той на колко е този сладур..? Все пак мисли и за играчките си,това е добре..развил чувство за грижовност.. 🤗

# 633
Хей, хей мамита. Много скоро пожелавам на не родилите да се видят съв своите бебоци и да ги намачкат едно хубаво!
Ние сме си у дома, днес е ден три откакто сме си в къщи. Малко е лудница и още се нагаждаме, но мисля, че се справяме! Къпахме беби в мивката, опишка ни три пъти вече, веднъж се изака хаха абе купон голям. Първата нощ като по часовник на три часа, втория направо ни съсипа и снощи беше приемливо. Оставих ММ да поспи, че той милия каталясал вече хаха, а така има желание.. Да става да го дондурка, да го сменя.. Много е прекрасен. Само ми обяснява колко добре се справям и ме пита имам ли нужда от нещо.. Дано се задържи така хаха. Родилите мами, вие как сте? При нас също не е идвал педиатър, ще изчакам акта и ще отида направо при нея са говорим кога да го заведа.

# 634
Мен ми се реве...АГ ме гледа и каза, че разкритието си седи все така на 2 см, водите са в норма все още, плацентата само е тръгнала да замира. Терминно съм за 23ти, гледа и изследванията за захарта и смята, че не са дотам притеснителни за предизвикване СЕГА. Каза ми да си мина тоновете на термина и после да й звъня да се разбираме за индукция на 24 или 25то число..Като казах на майка, тя побесня и се развика...вика тези ще те уморят, как ще те оставят да пренасяш, нещо ще стане на бебето...
Направо хептен се напрегнах....😭

# 635
  • Sofia
Габи, нищо няма да му стане на бебето. Терминът е доста ориентировъчен. Разбирам как се чувстваш, но спокойно - остават дни - един два повече нищо не е. Съвсем скоро ще го гушкаш и ще си забравила за тези терзания Simple Smile единственото неприятно е, че по Коледа ще си в болницата сигурно, ама...

# 636
Привет и от още една неродила мъчеща се бъдеща мама 😂 И аз се бях настроила да си имаме бебче за Рождество, но уви, нашият господин изобщо не се е разбързал. Имам само втвърдявания непрекъснато + менструални болки и пробождания, но това е така поне от 10 дни, така че вече официално съм изгубила надежда да се роди преди термина си на 24-ти. Никакви регулярни болезнени контракции. А аз само рева за глупости, не искам да общувам с никого, всички ме изнервят, само питат кога ще раждам и се смеят, а на мен хич не ми е забавно... Само ММ е добричък и го търпя, много ме успокоява ❤ Та така, оплаках ви се хубаво 😃

# 637
Лория, направо не ни виждам.. Cry
Да, реално ден два отгоре не би трябвало да са проблем, но бебундрел с тези мерки ще ми разкаже играта и може да минем на секцио.. На Коледа върви към болнично празнуване, аз съм и рожденичка на 26ти, направо приказка..Горкият ми мъж ще си седи самичък баш на тридневните празници и ще се гледаме само по камерите...кофти е с тоя ковид, че дори не можем да се посещаваме...Как да не изпаднеш в депресия...😪😪😪

# 638
Момичета и аз съм така всеки ден е различен един се смея другия само рев а и аз съм рожденничка на 27.12 и се надявах да съм родила до 23 че да се приберем за празниците

Лория, направо не ни виждам.. Cry
Да, реално ден два отгоре не би трябвало да са проблем, но бебундрел с тези мерки ще ми разкаже играта и може да минем на секцио.. На Коледа върви към болнично празнуване, аз съм и рожденичка на 26ти, направо приказка..Горкият ми мъж ще си седи самичък баш на тридневните празници и ще се гледаме само по камерите...кофти е с тоя ковид, че дори не можем да се посещаваме...Как да не изпаднеш в депресия...😪😪😪

# 639
Някой беше попитал за посещения при педиатър.
Нашата педиатърка дойде вкъщи в деня на изписването. После ни извика на контролен преглед след около 10тина дни. Днес бяхме и на безплатният преглед в Селена. Изключително съм доволна от д-р Стефан Пепеланов. Много изчерпателен и подробен, беше ни много полезно това посещение.
Имам проблеееем от вчера едната ми гърда е твърда и болезнена отдолу, от тази сутрин и зачервена точно на този участък. АГ ме посъветва да правя топли компреси и да цедя често. Цедя се по 15мин от нея, сутринта едвам стигнах до 10мл, одеве качих почти на 20 но продължава да е болезнена.
Някъде бях чела за компреси с реванол, те на колко време се сменят? Колко време да стоя с този компрес? За сег слагам само загрят памперс напоен с вода около 20 мин преди цедене и после малко студено /до колкото знам студеният компрес спира производството на кърма и намалява отока/. Със всичко това вече имам темперетура 37,3, втриса ме, очите ми парят и тялото ме боли. CryConfused

# 640
Арома, и ти си я втасала ......прочети назад има още две мами с мастит , слагат зелеви листа, топли компреси и цедене,  най - добре с бебето на гърда.  Аз незнам за този преглед в Селена  кога ще ни е като съм в карантина  до 31.12. Ужасно е да не можеш да излезеш.
Ние днес сме вече с колики. Така свива корема....давам Био Амика и ме ползва за биберон.  Буквално не съм спала, а сега от 12 часа той не е и само суче....е с почивки де ....
А днес така ме оака....блузата ми, панталона, ръцете и по пода, като бликна това ако като фонтан, хахаха  а опикана съм постоянно. Ще почна и аз като Скруби да го оставям да се нарита на пелената, тогава да сменям. Изхабихме сумати памперси така, ама здраве да е.

Танчето, ти май и имен ден на 27..
Важното е да се родят здрави бебетата,а празник може винаги....
Ама наистина всички родени през декември  се преносиха....хахах

# 641
изгубен обади се и попитай. Имаш право на 2 безплатни прегледа при педиатър в рамките на месец. Мисля да си ползваме вторият след нова година, но ще видим.
Толкова се стреснах с тази болезнена гърда. Нашите баби няма как да помагат а и вече така се издъниха и двете че скоро не искам да ги виждам, с таткото се оправяме сами. Дано не се стигне до операция. Confused Майка ми реши сутринта в 8:30 да цъфне у нас да ме “мотивира” как щели да ме оперират. Онзи ден пък свекито домъкнала голямата си внучка /принположение че предупредих да дойде само тя/ и дала на нея да храни бебето с биберон. Онази малката така го беше прихванала бебчето ми че малкият повърна на фунтан докато госпожата ми дрънкаше глупости, а ММ им има доверие и решил да пуши на терасата. Всичко мина за секунди пред очите ми. Само си грабнах детето и повече не им го дадох. Не стига че кърмата ми беше кът ми и малкият я повърна. Откачих.

# 642
  • Sofia
Подадох си документи за еднократната помощ - нищо не ми искаха освен лична карта и молба-заявление.

# 643
Жанинче ама само лично ли става подаването на молбата или може Мм да я подаде?
Изгубен купи си от хиполенд за 4,80лв многократни подложки за преповиване....те са на лорели и са като подложката за матрак против напишкване ама по-малки. Аз слагам Яни на нея, той я опикава и о..ра и после я тръкна на мивката и на радиатора за 10мин е изсъхнала.
Днес прегледа при др. Влади мина: за три седмици е качил 1000гр и два сантиметра. Започваме ви Д и пробиотик. Даде ми наставления за масажи за раздвижване на кръвотока и упражнения за ставите. Показа ми как да забелвам  пипито.  На 26.01 ще ни поставя две ваксини и каза да помисля ако искам и Ротарикс,  ама няма да я слагаме.

# 644
Скруби ,може и таткото да ги подаде ако имате брак .Само да носи акта за раждане на бебето и личната ти карта и банкова сметка на твое име.Аз миналата седмица ги подадох ,а сега ще ходя да подам и за детски.Ние нямаме брак  ,но понеже сме на един адрес тримата и ни водят семейство ,затова искат и бележка за доходите за 1 година назад на мен и на таткото  ,банкова сметка на мое име и бележка от педиатъра ,че има ваксини.
Еднокрактни подложки има и в лидъл ,често ги пускат на промоция ,както и в ДМ ама са по 7лв там.

Общи условия

Активация на акаунт