Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 185
  • 786
  •   1
Отговори
# 645
Скруби,какъв пробиотик ще даваш и трябва ли да чакам педиатър да го препоръча или мога профилактично да се дава? За витамин Д педиатърката ми каза след 20тия ден, но за пробиотика нищо не ми каза...

# 646
Момичета, днес започнах да имам подготвителни контракции, не бяха на често до преди час и половина, от тогава обаче корема ми е почти постоянно втвърден. Усещам бебка да мърда и в същото време и стягане, доста странно и дискомфортно чувство. В момента имам контракции с продължителност по 2-3 минути и почти без интервали между тях. Тъкмо се отпуска матката и след минута пак се втвърдява. Но не са болезнени, всеки казва, че ако започва раждане, няма как да се объркат контракциите, ама аз нещо нямам такова чувство за момента, въпреки, че са супер на често Sweat Smile Вече опитните, как усещахте контракциите преди да решите, да тръгнете за болницата?

# 647
  • Sofia
Скруби, предполагам, че и таткото може. Не правят проблем за такива неща.

Джена, звучи сякаш ще има бебе тази нощ. Аз бях отишла в болницата, по-спокойно ми е Simple Smile

# 648
Джена, по същия начин, не ме боляха и се чудех да тръгвам ли, но ММ настоя да ме видят на тонове, тъй като нямах и води и беше притеснен.
А като отидох и минаха тоновете станаха доста болезнени.  Вече като влизах за секциото едвам ходих. Това за 1 час.

Даниела, тя Скруби казва за многократни подложки, аз иначе съм взела от тези в Лидъл, ама взеха осезаемо да свършват. Ще търся такива да се перат,че то това няма да приключи скоро, хахах.

Нашата педи днес каза вит Д след 20 ден. И че ваксините ги има, ще ни викне като отварят БЦЖ заедно с още бебета , а другата нямало да я слага, и по-натам с някаква комбинирана щяла да е тази за хепатит Б.

Нас ни почнаха колики, сега заспа по корем. Направих и чайче за бебе от копър. (От ДМ.)

А пъпчето ни е вече супер и днес пробвахме коритото,  голям кеф е, седи и се кефи вътре, а атрибутите му плуват, хихих Stuck Out Tongue Winking Eye
Kissing Heart

# 649
Благодаря, Жанинче и изгубен, за момента малко се поуспокоиха нещата, но съм нащрек и ако пак се повтори по-чести стягания отивам да ме видят.

# 650
И аз съм все още от чакащите. Термина ми е за 27ми. Днес на ЖК док каза че водите ми са намалели, плацента към 3степен и при най - малки признаци, веднага към болницата. До сега си имам подготвителни, но не регулярни, по скоро при по голяма активност, натоварване и т. Н. Никакви други изглефи да скорошно раждане. Даже до преди прегледа бях обедена  че със сигурност няма начин да родя до термин. Сега вече ще е всекидневно очакване. Пожелавам леко, успешно и спокойно раждане на всички нас, на които те първа предтои най-дългоочакваната среща!

# 651
Утре съм на тонове, но както тези дни разменихме графика и сега е активна вечер , не знам. В момента супер ме е страх от раждането, преди няколко часа бях, ох айде да тръгва.
Котето дето живее навън е болно , сега и с него се занимаваме и седи вътре. ММ е много загрижен за него, надявам се и над малката да трепери така, дори ще спи на дивана , за да го пази. Било ни като репетиция.
Единственото което усещам е болка в срамната кост , и нито една контракции.

# 652
Дани благодаря за отговора.
Ив пробиотика е при колики. Тя ми каза, който си избера. Аз взех биобаланс капки.
Изгубен утре ще ти снимам подложката......тези еднократните много бързо вървят и финансово не са ОК.

# 653
Момичета, при подути и тежки гърди ако се цедя с помпа, по колко време трябва да се цедя, и от двете гърди ли трябва и по колко милилитра?
Притеснявам се да не изцедя всичко и после беби да няма какви да суче 😕

# 654
Момичета, при подути и тежки гърди ако се цедя с помпа, по колко време трябва да се цедя, и от двете гърди ли трябва и по колко милилитра?
Притеснявам се да не изцедя всичко и после беби да няма какви да суче 😕
Докато не усетиш облекчение.
Спокойно с помпа трудно се изцежда всичко. Кърма се произвежда и докато суче бебчето. Тъй като замразявам по едно пликче кърма на ден, онзи ден изцедих от едната гърда 125мл и бебка точно се събуди и почна да си търси, сложих я на същата гърда с идеята, че сигурно няма нищо, след няма и минута, започнах да я чувам как преглъща.

# 655
Уауу 125мл. На колко  дни е бебето?
Искам и аз, преди се лееше, цедих и хвърлямх дето се вика, а сега с това секцио и три дни без бебе, нямам . Одеве изцедих едвам 20 мл от двете, иначе като му давам си дърпа и преглъща, но с помпата нямам успех....
Имам чувството  че още не е слезла кърма, или няма и да слезе...уфф

# 656
Уауу 125мл. На колко  дни е бебето?
Искам и аз, преди се лееше, цедих и хвърлямх дето се вика, а сега с това секцио и три дни без бебе, нямам . Одеве изцедих едвам 20 мл от двете, иначе като му давам си дърпа и преглъща, но с помпата нямам успех....
Имам чувството  че още не е слезла кърма, или няма и да слезе...уфф
На 24 дни е, но това количество успявам само сутрин да изцедя. Пробвах няколко пъти през друго време на деня и стигам до около 70-80мл от гърда. С ръчна помпа и аз нямах голям успех, след това си взех електрическа на Авент и е много по-лесно.

# 657
  • София
Присъединявам се към неродилите, всъщност май не сме толкова малко... Аз съм с термин 29-ти. Бях убедена, че вече ще съм родила, защото предната седмица имах доста контракции, една вечер в рамките на час и половина през 3 мин. Но неболезнени и спряха та се размина... Днес бях на тонове, АГ каза, че сега пък след Коледа го вижда, сряда пак на тонове и на 29-ти ще види за разкритие, ако не съм родила.

Като цяло, след всякакви емоции последните две седмици, предимно паника и страх, сега се успокоих. Реших, че този момент в живота ни е изключително важен и специален за разлика от Коледа, която е всяка година, особено покрай този вирус, няма да е най - прекрасната така или иначе... В този ред на мисли - пожелавам на всички ни да се успокоим, да имаме търпение и леко раждане!! Simple Smile Това е най - важното! Коледа, рожденни дни - бол! Да, хубаво е да сме със семейството, хубаво е мъжът ни да е до нас в болницата, но това е положението, ще мине. Аз на първото раждане за самия момент го помолих да излезе, достатъчни бяха лекарите, сестри и т.н.

# 658
  • София
Мами,
Вчера на 21.12.2020г. сутринта се появи нашата принцеса Радост! ❤ Съвършена е!
Гледаме си се сами по цял ден. Бях много смешна като ми я оставиха в стаята, а аз 5мин не я докоснах, не знаех как да я взема от легълцето... Взех я и така до 23:00ч. сме се гушкали, като само веднъж ми я взеха да я изкъпят. Милата е много поспалива и едва захапа зърното, но още нямам нищо. Два пъти я храних от шише и умрях от страх да не се задави или нещо подобно. Абе, голяма картинка сме! Но пък трябва да се уча и да ставам по-уверена. Утре ще я взема и за през нощта за да видя как е положението. Леле, а като нададе глас и заплаче се чудя от къде е тази сила. Чувствам се много горда, че намирам начин да я успокоя за 1секунда - това е силата на мама! ❤ Прекрасно е! Направих видеоразговор с ММ, а той милият много си поплака. А колко е хубаво да ти мирише на бебе! Забелязах, че като я оставя в легълцето започва да се дразни, защото при мама е най-хубаво и спокойно. 😁
Нека да споделя за раждането:  бях споменала, че на 20ти ми изтече някакъв обилен секрет, а аз смятах, че са води. През целия ден нищо повече не изтече и нищо не ме заболя. Но вечерта точно в 00:00ч започнаха контракции на 10мин с продължителност 1мин. И с охкане и пъшкане издържах до 04:00ч, тогава бяха на 6-7мин с продължителност 55сек. Отидох в болницата и се оказа, че разкритието ми още си е 1см. Настаниха ме в предродилна зала и след по-малко от 6часа родих нормално без упойка. През последните 2часа молех за упойка, казвах, че не издържам повече, бях изгубила психика тотално, но благодарение на АГ се справих. Помня дори, че я молех да не ме оставя сама. Чудо, чудо...Резнаха ме накрая и имам два шефа, но за мен по-голямата драма са новите хемороиди, които не ме оставят да спя.
Искам само да ви кажа, че в момента, в който ми оставиха бебка много бързо забравих, че не мога да сядам от болка и изобщо за трудното раждане. Наистина се оказва, че женското тяло е устроено да изтърпи такъв праг на болка и накрая даваш живот на съвършено човече. Уникално е!
Между другото момичето до мен в предродилна зала имаше щастието да  ползва упойка и ми сподели след нейното раждане, че изобщо не е усетила най-тежките контракции накрая, но тя роди много, много по-късно от мен, някъде вечерта. Не знам как е най-добре, но моята АГ просто каза, че ще се справя и не ми я сложи и това е, а аз в крайна сметка се отплатих с едно хубаво викане и шоу за целия етаж. 😁 Сега ми е смешно, ама... Нещата са такива каквито са.
Стискам палци на неродилите мами! Пожелавам ви по-приказно раждане и здрави бебчета, защото наистина просто  забравяш всичко, а в ръцете си държите най-скъпото ви!

# 659
Sisi, какъв прекрасен разказ за добро утро! 😍

Честита да ви е най-голямата радост в живота ❤️❤️❤️ Да е много здрава, и тя, и цялото ви семейство! Да расте щастлива и безгрижна! Най-приказният подарък! 🎁

Общи условия

Активация на акаунт