8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 177
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Извънредно положение, дистанционно обучение - не, малко сме като в Джурасик парк: Life will find a way. 😃

# 421
Светкавица, и аз съм от твоята порода. Дай линкове, моля, че обичам лесните рецепти.
Непременно, но утре, разпечатани са рецептите, ще ги напиша.

# 422
Доня, да, различни са децата. Наблюдавам моите и често анализирам какво се случва. При някои хора вътрешната мотивация  е движеща сила, те научават само това, което са приели за интересно. Трудно е външен фактор - среда, награда и пр. да ги мотивира.
Малкият ми син постоянно мени желанията за Коледа. Вчера изведнъж се появи идея за фотоапарат. И брат му ни изнесе такава лекция за обективи, параметри на фотоапарати и пр., която ме остави безмълвна. Почти нищо не разбрах от едночасовото говорене по темата, ползваше доста специализирани думи. И после се сетих, че към пети клас сам се беше запалил по фотографията. Научил е толкова много неща, които не би могъл да научи с нито един учител. Снимаше растения, животни. При него всеки напредък в определени области е бил само резултат на вътрешното му желание да го постигне. Никакви външни лекции и стимули не играят роля.
При малкото ми дете е точно обратното - за него думата на един вдъхновяващ учител е закон. Обожава учителката си, за него тя е безусловен авторитет. Следва всичките й съвети, важно му е как ще се представи.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 07:36 от Amanda.D

# 423
А аз съм обещала, че частни уроци докато той не си поиска, няма да му предлагам.
 Моят син много си цени свободното време, ползва си го за спорт и социални контакти, и смятам че са по-важни от пълната шестица в дипломата.
По Бел ако на класното има 5ца ще съм много доволна, сам си се бори. По математика една издънка го извади от летаргия и си спомни бързо-бързо, че без решаване не става.
За немския сякаш също намери своя си начин за учене.
Всяка година започва с по-ниски оценки и на финала завършва с максимум една петица. А винаги е бил в силни училища и класове, оценки по милост не е имало.

# 424
Скаридка и при нас има подобно обещание Simple Smile Оценките изобщо не са отлични, но предвид училището и средата от много учещи( всички), средния успех е добре. Обещала съм тази година почивка от всякакви курсове и ще си го спазя. Въпреки че не бяхме подготвени за чак такова учене в училище..отзивите от познати бяха умерени. И се надявахме да има свободно време. Езика има голяма роля...всички познати му деца са с АЕ и в 8 клас им е сравнително лесно. А може и просто неговите възможности да не са чак толкова големи:)

# 425
Хора, какво е "втори час на класа"? Сега видях, че в Школо има такъв бутон. Не зная ново ли е или чак сега го виждам. Просто ВЧК ми заприлича на БЧК и ми прикова вниманието. Нямаме нищо въведено, но самото понятие е ново за мен.

Вторият час на класа при нас е обявен като време за контакти с родителите. Обявен е в графика за консултации

Molly By, и моят много страда как децата с АЕ нищо не учат. Така ще е още месец, после рязко ще им се наложи да учат, защото ниво B2 повечето нямат.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 08:58 от скаридка

# 426
  • Между гори и планини
Аманда, моя с часове може да говори за роботи и самолети. Като беше 2 клас учителката по английски искаше да му давам задачи за концентрация. Едно, че в часовете му е скучно, друго че той няма проблем с концентрация. Като му дадеш ново Лего, може 12ч да не излезе от стаята си, докато не го сглоби.
В момента историята със самолетите е на ниво да ги познава по звук дори, по ъгълче на крилото. Обаче е достатъчно голям да знае, че за да си постигне мечтите трябва да работи. Иначе само ще играе на симулаторни игри, че пилотира.
П.п помощ по математика сам поиска. По български, аз вече издишам, а ще има матура след 2 години. Аз никога не съм имала матура, не мога да помогна качествено.

# 427
Благодаря, за първи път чувам, че часовете за консултации и срещи се казват ВЧК Simple Smile.

За да знам докъде да спре Ния с избързването с материала по математика, може ли да ми кажете дали има училище, което още не е взело корени?

Доня, матурата по бел е след 4,5 години, а не след 2 Simple Smile. Не се шашкай Simple Smile

# 428
Мария, по случайност вчера говорих с майка на дете в съседен клас, който е при друга учителка по Мат. Те не са взели корени, днес ще правят класно на материала до трапец. При моя класното е след ваканцията, a корените ги свършиха..
Един випуск, едно училище .. различни учители!

Ахахах, дойде някакво съобщение в Школо, че 8"в" клас спечелили в някаквъ конкурс "Най-усмихнат клас", коментар "Ще спечелят, защо да не спечелят нали са с АЕ" Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 09:24 от скаридка

# 429
Втори час на класа съм виждала в програмата в Школо още миналата година и така и не съм се интересувал какво точно е.
По математика нашите са някъде в средата на раздела за корен квадратен. Класното е обявено за януари, значи ще обхваща четирите раздела досега. По математика имат оценки само на писмени изпитвания. Всички в класа са с равен брой оценки, входното и контролните след това. Странно ми изглежда така. Учителката не ги изпитвала дори в месеца, в който бяха присъствено (но пък те тогава почти нямаха часове, предвид разните почивни понеделници и вторници) , а явно онлайн не иска да ги изпитва. Не знам. Малко ми е странна ситуацията там. След четворката на последното контролно обаче се усети, че ще трябва повече да решава и сега отмята по няколко задачи всеки ден. Колко време му опявах. Няма много часове по математика сега. Малко време му трябва да отделя, но редовно и ще отмята всички задачи в сборниците без изобщо да ги усети. Ама дебела глава. Хубаво, че сам реши да влезе в релси.
И да питам нещо. Личната карта нали можеше да се вземе без детето? Споменаха нещо като подавахме документите, но тази глава за какво по-напред.

# 430
  • София
..................
И да питам нещо. Личната карта нали можеше да се вземе без детето? Споменаха нещо като подавахме документите, но тази глава за какво по-напред.

Да, може.

# 431
  • Между гори и планини
Мен ме караха да се подпиша като вземахме личната карта.
Днес очаквахме класно по български, така беше обявено в Школо. Не правиха - четоха си домашното по литература и разсъждаваха над Илиада. Въобще не следват графика на контролни както са обявени. Нищо не им казват, а пуберите се страхуват да питат.

# 432
Нашите са на квадратно уравнение , май... днес правиха трето контролно на раздела. Оценки от предните раздели няма. Понеже са със заместник и тя се чудеше още да изпитва ли или не..прескочиха изпитването. А сега 3 оценки на един раздел - според нея много бил важен. Simple Smile

Стон как се осъществява устно изпитване по математика? Аз мислех, че там са само писмени Simple Smile Трябва да питам нашия изпитват ли ги устно...

П.п. пак не съм разбрала Simple Smile предните две контролни били на корен квадратен, а днес щели да правят на квадратно уравнение, но не са - разминало им се е.
Попитах и за устно изпитване- ами не, не ги изпитват.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 10:02 от MollyBy

# 433
При нас приключиха с корените. В петък не знам какво ще правят цели три часа - вероятно ще се упражняват. Не очаквам да почнат нов раздел, но кой знае. Класното е след ваканцията. Вече имат по 4 оценки.
Тази седмица и ние ще ходим да подаде документи за лична карта. А аз ще си взема моята нова, че още началото на октомври подадох документите.

# 434
  • у дома
Нашите правят контролно на квадратен корен и явно ще вземат преди ваканцията и квадратни уравнения.При нас също оценките са само от контролни,но и предишни години предимно е било така.

Общи условия

Активация на акаунт